Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
20 db édes palacsintához: 4 db tojássárgája, 44 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 2 dl tej, 8 dl víz ( szódavíz), 4 dkg vaj
A töltelékhez:
2 cs vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 üveg pikáns lekvár ( meggy, málna, ribizli), vaj a forma kikenéséhez, 4 tojás fehérje, 1 ek porcukor
Robotgéppel palacsintatésztát keverünk. Habosra keverjük a tojások sárgáját a sóval, meg a cukorral, és több adagban, váltakozva belekavarjuk a lisztet, s jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós.
Hozzávalók 2 személyre:
2 szem aszalt szilva, 2 szem aszalt sárgabarack, 3 ek cukrozott sűrített tej, 2 nagy alma, fél citrom, 1 mokkáskanál fahéj
Az aszalt gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy kis tűzálló tálban fél dl vízzel leöntjük: 500 wattal 3 percig pároljuk, ezalatt kissé megduzzad. Utána a sűrített tejjel összekeverjük. Az almákat meghámozzuk, és a magházukat kivágjuk. Kissé ki is "tágítjuk", hogy a helyén szép nagy üreget kapjunk
|
|
8 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csésze barna rizsliszt, 2 púpos ek gluténmentes lisztkeverék, fél csésze burgonya-vagy kukoricakeményítő, 1 ek barna cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 kk só, kb. 2,5 dl tej (esetleg víz), fél csésze olaj, 2 nagy tojás, zsiradék a sütéshez.
Összekeverjük a kétféle lisztet, és a keményítőt a cukorral és a sóval. A tojásfehérjékből habot verünk. A sárgákat elkeverjük az olajjal, a tejjel, majd belevegyítjük a tojáshabot, valamint lisztkeveréket.
Hozzávalók:
Piskóta a tepsi, vagy a tortaforma méretéhez igazítva, 40-50 dkg puha, érett, de nem túl lágy szilva, 2 ek barnacukor, 3 dkg sütőmargarin+ a formához, 1 kk fahéj
Egy kivehető aljú piteformát kibélelünk fóliával, majd kikenjük margarinnal. A fóliára azért van szükség, hogy egyben ki tudjuk emelni a formából. A forma ját kirakjuk babapiskótákkal, amilyen szorosan csak lehet
Azokra a részekre, ahova nem fér piskóta, összetört darabokat szórunk, így kitöltjük a hézagokat.
8 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg halfilé, 1 tojás, 4 ek zsemlemorzsa, 5 ek szezámmag, 1 ek halhoz való fűszerkeverék, 1 citrom, a sütéshez olaj, 2,5 dl natúr joghurt, 2 ek majonéz, 1 ek ételízesítő, 2 különböző színű paprika, só, fehér bors, frissen őrölt fekete bors.
A feldarabolt nyers halfilét összeturmixoljuk, majd tálba tesszük. A tojással, és a zsemlemorzsával összekeverjük, majd a fűszerkeverékkel, fél citrom levével, fehér borssal és sóval ízesítjük.
A masszából formázott golyócskákat a szezámmagba forgatjuk.
8 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ehhez a különlegesen finom savanyúsághoz nagyon szép, hibátlan, feszes héjú, kemény, magvaváló szilvát vegyünk, különben nem lesz élvezhető.
A megmosott gyümölcsöt üvegbe rakjuk, és megmérjük, hogy mennyi víz fér rá.
Minden liter vízhez 20 dkg cukrot és 2 dl 10 %-os ecetet számítva pikáns szirupot főzünk, amit szegfűszeggel és néhány darabka fahéjjal ízesítünk.
Ha felforrt, 3 percig főzzük, majd amúgy forrón az üvegekbe rakott szilvára öntjük.
8 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók 6 kehelyhez:
30 dkg fekete szeder, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs habfixáló, 2 ek konyak (el is maradhat).
Az alaposan megmosott, megtisztított szedret, néhány szem kivételével, amit a díszítéshez félreteszünk, villával összetörjük. A cukorral meghintjük, a citrom levével meglocsoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a habfixálót beleszórjuk, és a vaníliás cukorral édesítjük.
A szedret lazán beleforgatjuk, ízét a konyakkal kissé megbolondítjuk.
8 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 3-4 gr szárított élesztő, 1-1 teáskanál só és cukor,
1-2 1,5-2 dl víz
A kenyérhez összekeverjük a liszteket, és az élesztőt a cukorral, illetve a sóval, majd vizet adunk hozzá, tésztává dagasztjuk. 1 órát kelesztjük, majd átgyúrjuk, és 4 egyenlő gombócot formálunk belőle. Kilapítjuk, majd 200 fokos sütőben felforrósított tepsire helyezzük. 3-4 perc alatt mindkét oldalán megsütjük.
Grillhúsok mellé adhatjuk.
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás, 12 dkg cukor, fél cs sütőpor, 15 dkg liszt
A fenti hozzávalókból a hagyományos módon piskótát készítünk.
A krém hozzávalói:
1 dl víz, 2 tk zselatin, 30 dkg natúr joghurt, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom héja, 6 dl hideg habtejszín, 25 dkg friss ribizli+ a díszítéshez.
A krémhez a hideg vízben megduzzasztjuk a zselatint, majd mikróban felmelegítjük. A joghurtot simára keverjük a kétféle cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, étolaj, 25 dkg kovászosuborka, 5 dl kovászosuborka-lé, 2 dl tejföl
Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük. Adunk hozzá kevés vizet, hogy ne piruljon, hanem puhuljon.
A dinsztelt hagymát az uborkával, uborkalével együtt a botmixer táljába tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és teljesen simára pürésítjük.
Nagy nyári melegben a legjobb hűsítő!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás