Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
7 éve | Paszti Toth Judit | 0 hozzászólás
Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!
Katt ide:
7 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
6 egész tojást 20 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverünk. Azután hozzákeverünk 16 dkg keményítőt, és jól összekeverjük. Kikent, morzsával megszórt tepsibe öntjük, és megsütjük.Ha kihül keté vágjuk. és az egyik lapot lekvárral megkenjük.
Krém:
15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg cukorral, 3 tojássárgájával, 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, és a lekvárral megkent tésztára kenjük, majd rátesszük a tészta másik felét.
Máz:
3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött felverünk, a tésztára simítjuk.
|
|
7 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
15 dkg margarint10 dkg porcukorral habosra keverünk. A djunk hozzá 1/2 citrom reszelt héját, 1 narancs levét, és 1/2 narancs lereszelt héját, 1 tojássárgáját és késhegynyi őrölt fahéjat. Keverjük jól össze. Szitáljunk hozzá 25 dkg lisztet.
Formáljunk a tésztából hengert, és csomagoljuk be fóliába.
Legalább két óra hosszat pihentessük a hűtőszekrényben.
Miután kivettük a hűtőből, és a fóliából, kenjük be tojássárgájával, forgassuk meg barnacukorban, ha nincs akkor kristálycukorban.
Hozzávalók 3/4 liter tej, 15 dkg búzadara, 2 egész tojás + egy tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, törött bors.
A tejet, szerecsendióval, sóval, borssal felforraljuk. Lassan adagolva, állandóan kavarva belefőzzük a búzadarát. Takarékon forraljuk 15 percet, hogy nagyon sűrű legyen. A tűzről levéve összekeverjük a tojás sárgájával. Vágódeszkát vagy nagyobb tálca alját megvajazzuk, rásimítjuk a masszát kb 1 cm vastagságban.
8 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Olajon 1 közepes fej hagymát pirítunk, beleteszünk fél kg aprított csiperkét, 1 sárgarépát,és fél fej karfiolt rózsáira szedve. Felengedjük zöldséglével, puhára főzzük,darabosra turmixoljuk,és tejszínt keverünk bele.
Pirított gombával, és krutonnal tálaljuk.
8 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
A muffin tésztája lehet sós is!
20 dkg sütőporos, sós lisztet dolgozzunk össze 2 tojás, 2 dl tejföl, és 10 dkg vaj keverékével. Keverjünk bele 15 dkg apróra vágott sonkát, 10 dkg aszalt paradicsomot, 2 ek frissen aprított rozmaringot, majd muffinformákba öntve előmelegített sütőben süssük készre.
Hozzávalók:
2 kg érett paradicsom, 25-30 friss bazsalikomlevél,4 db vöröshagyma, 1 db paprika, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, só, bors, 8 ek balzsamecet.
A paradicsomokat megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobva héját könnyen lehúzhatjuk.A meghámozott, feldarbolt paradicsomot egy lábasban felforraljuk, a habját eltávolítjuk. A hagymát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval, a fűsterekkel a forrásban lévő paradicsomhoz keverjük.
Bármilyen pörkölt maradékhoz pároljunk egy kis rizst, készítsünk 2 dl besamelt, és keverjünk bele kevés reszelt sajtot.
Pároljunk meg valamilyen otthon található zöldséget ( zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli...). Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, tegyünk az aljára egy sor zöldséget, rá egy kis rizst, majd pörköltet, és újból zöldségeket.
Rizs kerüljön a tetejére, öntsük le besamellel, szórjunk a tetejére sajtot, és süssük készre a sütőben.
8 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kg nagyon érett otelló szőlő, 60 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj.
A megmosott, leszemezett szőlőből befőző lábasba egy réteget leterítünk, rászórunk egy réteg cukrot, és a fűszerekből egy keveset. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók.
Fedő nélkül kis lángon főzzük, a habot, és a szőlőmagokat eltávolítjuk.Ha már nem jön mag a tetejére, elzárjuk a gázt. Tűzforrón üvegekbe töltjük, és akkor kötjük le, ha a teteje bőrösöduk.
Hozzávalók:
2 ek olaj, 3 ek apróra vágott bazsalikom, 3 dl szűrt húsleves, 1 dl főzőtejszín, 2 csapott ek finomliszt, 1 ek nem túl sötét szójaszósz
Az olajat egy serpenyőben kissé felforrósítjuk, majd a fölaprított bazsalikomot beleszórjuk. Szűk 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Felöntjük húslevessel, és 2-3 percig kis lángon főzzük. A tejszínben a lisztet simára keverjük,és a bazsalikomos alaplébe keverjük. Végül szójaszósszal ízesítjük.
Sült csirkemell mellé kínáljuk.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás