Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek paprikakrém (pirosarany),
5 dkg füstölt szalonna, 2 db keményre főtt tojás.

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Az apró kockára vágott szalonnát
kiolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és lassú tűzön megfonnyasztjuk.
Belekeverjük a paprikakrémet, a puha, leszűrt babot, ráöntjük a tejfölt, azután beletesszük a kis kockára
vágott keménytojásokat is.

Tovább 

Hozzávalók:
4 kisebb csirkemell,só, 1 ek mustár, 1 kiskanálnyi kakukkfű, 6-8 db zsengébb cukkíni, 5-7 vékony
szelet húsosabb szalonna,1-2 nagyobb fej lilahagyma, 4 közepes méretű keményebb paradicsom,
1 ek szezámmag.

Filézzünk ki 4 kisebb csirkemellet, amelyet még lapjában félbevágunk.Besózzuk, kb 1 ek mustárral
bekenjük, és 1 kiskanálnyi kakukkfűvel meghintjük.
1-2 órára félretesszük, hogy az ízek jól átjárják. Közben 6-8 zsengébb cukkinit megmosunk, két végét
levágva hosszában felszeletelünk, enyhén besózzuk és félretesszük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Naghyon jó kis receptet hoztál Annám azt hiszem, hogy élek vele Köszönöm szépen

Tovább 

 

Hozzávalók:

2-2 ek só, pirospaprika és fokhagymapor,

1-1 ek frissen őrölt feketebors, vöröshagymapor, cayenne bors,

szárított oregánó és szárított kakukkfű.

 

Jól záródó dobozban három hónapig eltartható.

Külömböző húsokat sütés előtt ezzel a keverékkel beszórhatunk,

majd locsoljuk meg olajjal és így süssük készre.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen a receptet

50 deka csirkemell filé

20 deka bakon szalonna

2-3 alma

20 deka reszelt füstőlt sajt

szerecsendió

kb 1 deci tej

2 gerezd fokhagyma

liszt

A csirkemellet szeletekre vágom fokhagymás sós szerecsendióval ízesitett tejbe teszem

2-3 órát hűtőbe tárolom

Egy hőálló tálat kibélelek szalonnaszeletekkel  a csirkemellett kiveszem a tejes pácból lecsöpögtetem,  lisztbe forgatom majd ráteszem a szalonna csíkokra

Az almát vékonyra felszelem és befedem vele a hús szeleteket.

Tovább 

20 deka reszelt alma

15 deka vaj

1 evőkanál méz

őrőlt fahéj

A reszelt almát kinyomkodom,és a szobahőmérsékletű vajjal öszetúrmixolom egy krémesebb állagot kapok majd a mézzel és fahéjjal újra összekeverem .

Sütőben enyhén megpirítom, kalácsra kenve inyenc csemege

 

5-6 rebarbaraszár

2 tojás sárgája

  kevés liszt

csipet őrőltfahéj

szegfűszeg

vaníliás cukor

15 deka cukor

A rebarbaraszárakat tisztítás után 1-2 centisre darabolom.Kb 1liter vízbe beleteszem a fűszereket és az összevágott rebarbarát

Lassú tűzön addig főzöm amíg a rebarbara megpuhul

A tojások sárgáját a liszttel csomómentesre kikeverem és lassan hozzákeverem a rebarbarához. Pár percig még összeforralom, és a levest jól kihűtöm.Cukrot ízlés szerint teszünk bele, hiszen a rebarbara nagyon savanyú

 

Tovább 

Hozzávalók

5 deka vaj

1 evőkanál liszt

3 deci főzőtejszín

2 deci áfonyadzsem

A vajat felmelegítem, hozzáadom a lisztet és a tejszínnel besürítem besamel mártást készítek ,majd hozzáadom az áfonyadzsemet és a sót . húsokhoz főleg vadhúsok mellé kiváló 

 KÖSZÖNÖM!

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

network.hu

Kedves Konyhamánia Rajongók!

Ismét fordulóhoz érkeztünk, mert a követőink száma elérte a 30.000 főt. 2013. június 25-én magam sem gondoltam volna, hogy
ennyi kedves rajongója és aktív közreműködője lesz
ennek az oldalnak, de úgy most már látszik, hogy a konyhatündérek inkább a hagyományos magyar konyhát részesítik előnyben. Arra törekszem, hogy minél szélesebb körben ismertessem és népszerűsítsem a legfinomabb ételeket, leveseket, sülteket, süteményeket, legyen az sós, vagy édes.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi a fotóidat.

Tovább 

Hozzávalók

Egy piskóta torta lap

2 deci tejföl

5 evőkanál porcukor

2-3 narancs

4 deci habtejszín

A tejfölt a cukorral a narancs lereszelt héjával kikeverjük.

A narancsok húsát apróra vágjuk és a tejfölös masszába keverem.A tejszínt kemény habbá verem..A habot összekeverem a tejfölös masszával és a torta lapokat ezzel a finom könnyű krémmel megtöltöm.A masszából a tetejére is kerüljön és narancsdarabokkal lehet még diszíteni Bármilyen gyümőlccsel elkészíthető

Nagyon finom könnyű torta

Tovább 

1csg leveles tészta

4 tojás  fehérje

5 deka cukor

10 szem érett sárgabarack

méz

A barackot megmosom és kimagozom majd félbe vágomA leveles tésztát kiolvasztás után fél centi vastagra kinyújtomkb 5x5 centis darabokat  vágok.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem.A tésztakockák közepét kimélyítem és egy kanál tojásfehérjét teszek bele erre pedig egy fél sárgabarackot teszek.Forró sütőben 200 fokon megsütöm és melegen még egy kevés mézet csorgatok rá 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon ötletes ahogyan TEE készítetted Anna
Köszönöm és gratulálok

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 8 órája új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu