Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
20 dkg szárazbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek paprikakrém (pirosarany),
5 dkg füstölt szalonna, 2 db keményre főtt tojás.
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Az apró kockára vágott szalonnát
kiolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és lassú tűzön megfonnyasztjuk.
Belekeverjük a paprikakrémet, a puha, leszűrt babot, ráöntjük a tejfölt, azután beletesszük a kis kockára
vágott keménytojásokat is.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
4 kisebb csirkemell,só, 1 ek mustár, 1 kiskanálnyi kakukkfű, 6-8 db zsengébb cukkíni, 5-7 vékony
szelet húsosabb szalonna,1-2 nagyobb fej lilahagyma, 4 közepes méretű keményebb paradicsom,
1 ek szezámmag.
Filézzünk ki 4 kisebb csirkemellet, amelyet még lapjában félbevágunk.Besózzuk, kb 1 ek mustárral
bekenjük, és 1 kiskanálnyi kakukkfűvel meghintjük.
1-2 órára félretesszük, hogy az ízek jól átjárják. Közben 6-8 zsengébb cukkinit megmosunk, két végét
levágva hosszában felszeletelünk, enyhén besózzuk és félretesszük.
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2-2 ek só, pirospaprika és fokhagymapor,
1-1 ek frissen őrölt feketebors, vöröshagymapor, cayenne bors,
szárított oregánó és szárított kakukkfű.
Jól záródó dobozban három hónapig eltartható.
Külömböző húsokat sütés előtt ezzel a keverékkel beszórhatunk,
majd locsoljuk meg olajjal és így süssük készre.
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
50 deka csirkemell filé
20 deka bakon szalonna
2-3 alma
20 deka reszelt füstőlt sajt
szerecsendió
kb 1 deci tej
2 gerezd fokhagyma
liszt
A csirkemellet szeletekre vágom fokhagymás sós szerecsendióval ízesitett tejbe teszem
2-3 órát hűtőbe tárolom
Egy hőálló tálat kibélelek szalonnaszeletekkel a csirkemellett kiveszem a tejes pácból lecsöpögtetem, lisztbe forgatom majd ráteszem a szalonna csíkokra
Az almát vékonyra felszelem és befedem vele a hús szeleteket.
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
20 deka reszelt alma
15 deka vaj
1 evőkanál méz
őrőlt fahéj
A reszelt almát kinyomkodom,és a szobahőmérsékletű vajjal öszetúrmixolom egy krémesebb állagot kapok majd a mézzel és fahéjjal újra összekeverem .
Sütőben enyhén megpirítom, kalácsra kenve inyenc csemege
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
5-6 rebarbaraszár
2 tojás sárgája
só
kevés liszt
csipet őrőltfahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
15 deka cukor
A rebarbaraszárakat tisztítás után 1-2 centisre darabolom.Kb 1liter vízbe beleteszem a fűszereket és az összevágott rebarbarát
Lassú tűzön addig főzöm amíg a rebarbara megpuhul
A tojások sárgáját a liszttel csomómentesre kikeverem és lassan hozzákeverem a rebarbarához. Pár percig még összeforralom, és a levest jól kihűtöm.Cukrot ízlés szerint teszünk bele, hiszen a rebarbara nagyon savanyú
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
Hozzávalók
5 deka vaj
1 evőkanál liszt
3 deci főzőtejszín
2 deci áfonyadzsem
só
A vajat felmelegítem, hozzáadom a lisztet és a tejszínnel besürítem besamel mártást készítek ,majd hozzáadom az áfonyadzsemet és a sót . húsokhoz főleg vadhúsok mellé kiváló
Kedves Konyhamánia Rajongók!
Ismét fordulóhoz érkeztünk, mert a követőink
száma elérte a 30.000 főt. 2013. június 25-én magam sem gondoltam volna,
hogy
ennyi kedves rajongója és aktív közreműködője lesz
ennek
az oldalnak, de úgy most már látszik, hogy a konyhatündérek inkább a
hagyományos magyar konyhát részesítik előnyben. Arra törekszem, hogy
minél szélesebb körben ismertessem és népszerűsítsem
a legfinomabb ételeket, leveseket, sülteket, süteményeket, legyen az
sós, vagy édes.
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Egy piskóta torta lap
2 deci tejföl
5 evőkanál porcukor
2-3 narancs
4 deci habtejszín
A tejfölt a cukorral a narancs lereszelt héjával kikeverjük.
A narancsok húsát apróra vágjuk és a tejfölös masszába keverem.A tejszínt kemény habbá verem..A habot összekeverem a tejfölös masszával és a torta lapokat ezzel a finom könnyű krémmel megtöltöm.A masszából a tetejére is kerüljön és narancsdarabokkal lehet még diszíteni Bármilyen gyümőlccsel elkészíthető
Nagyon finom könnyű torta
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
1csg leveles tészta
4 tojás fehérje
5 deka cukor
10 szem érett sárgabarack
méz
A barackot megmosom és kimagozom majd félbe vágomA leveles tésztát kiolvasztás után fél centi vastagra kinyújtomkb 5x5 centis darabokat vágok.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem.A tésztakockák közepét kimélyítem és egy kanál tojásfehérjét teszek bele erre pedig egy fél sárgabarackot teszek.Forró sütőben 200 fokon megsütöm és melegen még egy kevés mézet csorgatok rá
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 8 órája új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás