Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

1csg vaníliás puding

1csg vaníliás cukor

2 banán

5 deka csokoládé

1 liter tej

A pudingot a tejjel kikeverem.

A banánt pürésítem,  majd hozzáadom a pudingot összekeverem.

Tálaláskor a tetejére reszelem a csokoládét

A zöldparadicsomot jól mossuk meg, és vágjuk csíkokra. Forrásban lévő gyenge ecetes vízbe
(1 ek ecet/ 1 l víz) dobjuk és bennehagyjuk, amíg ismét felforr. Ekkor szedjük ki, és hagyjuk kissé
lecsöpögni.

Minden kg paradicsomra vegyünk 80 dkg cukrot, és főzzünk belőle 2 dl vízzel sűrű cukorszirupot.
Tegyünk bele citromhéjat, 1/2 rúd vaníliát, és az előfőzött paradicsomdarabokat.
Addi főzzük, amíg üvegesedni kezd. Akkor vegyük le a tűzről, takarjuk le, hagyjuk 24 órán át állni.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Hallani már hallottam róla de még soha nem kostoltam
Köszönöm a receptet

Tovább 

 


Összefőzünk 2,5 kg érett paradicsomot vagy fél liter eltett paradicsomot, esetleg ennek megfelelő
paradicsompűrét, 1 kis fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, 1 dkg fahéjat, 1 dkg szegfűszeget,
egypár szem szegfűborsot és feketeborsot, 1 kk pástétomfűszert, majd átszűrjük.
Az így nyert masszát 10 dkg kristálycukorral, ízlés szerinti sóval, 1 dl ecettel (ha van tárkonyos) ismét
tovább főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz.
Ha savanyúbban, vagy pikánsabban szeretjük, emeljük az ecet mennyiségét, illetve adhatunk hozzá mustárt is.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Jó kis recept köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
Személyenként 20 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 ek tejföl, só, zsír, izesítésül őrölt bors, kakukkfű, bazsalikom,
pirospaprika.

A párolt brokkolit teflonedényben, vagy zsírozott serpenyőben finoman körbepirítjuk, ráöntjük a tejföllel
alig elkevert tojást, amelyet előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.

Felhasználható: reggelire, vacsorára, könnyű főételnek, gazdag körítésnek sült halhoz, baromfihoz
kitűnő.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon príma jó recept köszönöm szépen

Hozzávalók:
25 dkg baromfi vagy sertéshús, 50 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek ízlés szerint,
liszt, zsír, só.

 A brokkolit nagyon kevés vízben, fedő alatt addig pároljuk, amíg a villa éppen hogy belemegy.
A húst ledaráljuk, a brokkolit villával darabosra törjük, elkeverjük a fűszerrel, fokhagymával, sóval,
tojással, és annyi liszttel, hogy tömör masszát kapjunk. Lisztes kézzel rudacskákat formázunk belőle
és forró zsiradékban fedő alatt átsütjük, majd fedő nélkül körbepirítjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna nagyon tetszik a recept elfogom készíteni ,imádom a brokkolit

Tovább 

Hozzávalók:
kb. 40 dkg padlizsán, 15 dkg sonka (vagy bármilyen füstölt hús), 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma,
4 vékony szelet sajt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tk ételízesítő, vagy
1 húsleveskocka, őrölt bors, só.

A megmosott és lecsepegtetett rizst 1 ek olajon üvegesre pirítjuk, ezután térfogatának megfelelően
dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, majd lefedve, kis lángon megpároljuk.
A már kész rizsbe óvatosan belekeverjük a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és a további
felhasználásig lefedve hagyjuk állni.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon örülök Alice! Köszönöm a visszajelzést!!!

Tovább 


Hozzávalók:
50 dkg cukkini, 1 vöröshagyma, 4 dkg vaj (olaj), 1 liter zöldségleves, 4 dkg liszt, 4 ek tejszín, só,
bors, 2 tojás sárgája.

A megmosott cukkiniból 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a többit meghámozzuk, és felkockázzuk.
A hagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukkini csíkokat kevés vajon megfuttatjuk,
majd kevés levessel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A többi vajat (olajat) egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, világosra pirítjuk rajta a lisztet és a
hagymafélét, hozzáadjuk a cukkinit és takaréklángon megdinszteljük.

Tovább 

1 púpos ek zsiradékon mindkét oldalán megpirítunk kis tenyérnyi darabokra vágott, sózott, borsozott oldalast, majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsíron fedő alatt megpirítunk 1 nagy fej vöröshagymát, meghintjük 1 ek őrölt pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, fokhagymával, kakukkfűvel, és majorannával ízesítjük. Ebbe az illatos mártásba visszarakjuk a húst, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. Apróra vágott burgonyát olajban ropogósra sütünk, tálra rakjuk, majd ennek a tetejére helyezzük a húsokat és leöntjük a mártással. Mennyiséget azért nem írtam, mert az a család étvágyától függ.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Hozom a visszajelzést Annám Puszi

Tovább 

 1 púpos ek zsiradékon mindkét oldalán megpirítunk kis tenyérnyi darabokra vágott, sózott, borsozott
oldalast, majd a zsírból kivéve félretesszük.
A zsíron fedő alatt megpirítunk 1 nagy fej vöröshagymát, meghintjük 1 ek őrölt pirospaprikával,
felengedjük kevés vízzel, fokhagymával, kakukkfűvel, és majorannával ízesítjük.
Ebbe az illatos mártásba visszarakjuk a húst, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk.
Apróra vágott burgonyát olajban ropogósra sütünk, tálra rakjuk, majd ennek a tetejére helyezzük
a húsokat és leöntjük  a mártással.

Tovább 

Hozzávalók:
6 közepes cukkini, 6 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj (olaj), 2 ek fokhagymás fűszerkeverék, 1 mk
kakukkfű, 0,5 dl tejföl.

A serpenyőben felhevített vajon (olajon) megpároljuk a finomra vágott fokhagymát.
Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és a fűszereket. Fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk.
Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt.

Kenyérre kenve, hidegen fogyasztjuk.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu