Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg sertésdagadó, 20 dkg sertésmáj, 25 dkg sertéshús, 8 dkg rizs, majoranna, őrölt bors, 2 tojás,
2-3 ek olaj, só.
A májat és a húst enyhén sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük és ledaráljuk. A hús főzőlevében félpuhára főzzük a rizst, majd a húsos májhoz keverjük. Sóval, majorannával, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a dagadót, a nyílást összetűzzük.
A hús mindkét oldalát megsózzuk, tepsibe helyezzük, leöntjük olajjal és kevés vizet aláöntve, közepes
hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 1 paradicsom, 3 ek ketchup, 12 dkg kukoricaliszt, 12 dkg búzaliszt, 2 kk
sütőpor, 1 ek méz, 1 kk só, 5 tojás, 2 dl tej, 6 dkg puha vaj, 20 dkg puha sajt, 1 leszűrt kukorica konzerv.
A karikára vágott hagymát olajon, a paradicsom belével és ketchuppal megpároljuk.
Hozzáadjuk a kétféle lisztet, sütőport, sót és mézet.
Összekeverjük külön a tojások sárgáját és felvert habját a tejjel, vajjal, sajttal és a leszűrt kukoricával
|
|
10 éve | Klubkoordinátor Edit | 1 hozzászólás
Kedves Network
Közösség!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.
Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.
ELSŐDLEGES CÉLJAINK:
- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.)
- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !
Hozávalók:
70 dkg csirkemell filé, 80-100 dkg karfiol, 1 nagy pohár tejföl, só, bors, étolaj, 4 gered fokhagyma,
25 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt sajt is)
A tenyérnyi szeletekre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük.
Közben a karfiol rózsákat félpuhára főzzük és leszűrjük.A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, majd ezt is sózzuk, borsozzuk.
Egy megfelelő nagyságú tepsibe öntjük a hússütésnél maradt olaj felét, rásorakoztatjuk az elősüttött hús szeleteket, rá a reszelt sajt felét, majd a megfőtt lecsepegtetett karfiolt.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ez a gombócféle kivételesen nem burgonyás tésztából készül.
Forraljunk fel 4 dl tejet 4 dkg vajjal és egy kevés sóval. Állandó keverés közben sűrítsük be 20 dkg
rétesliszttel, majd húzzuk le a tűzről, és várjuk meg, amíg kihül. Ekkor üssünk bele 1 egész tojást,
borítsuk ki az egész masszát egy alaposan meglisztezett gyúródeszkára.
Újabb 20 dkg rétesliszttel gyúrjuk össze, sodorjuk ki fél cm vastagra, és vagdaljuk fel féltenyérnyi
lapocskákra.
Ahányféle friss gyümölcsünk van otthon, annyi gyümölccsel (mindegyik lapocskát másfélével) töltsük
meg, és formáljunk belőle kisebb gombócokat.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
2 húsleveskockát feloldunk 1 liter forró vízben, és belefőzünk egy marék rizst.
Amíg a rizs puhul, 2 tojássárgáját habosra keverünk 1 citrom levével.
Sóval, töröttborssal ízesítjük.
Tányérokba osztva, állandó keverés mellett rászűrjük a forró levest.
Gyorsan elkészithető, finom leves.
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
20 deka málna
20 deka szeder
10 deka áfonya
10 deka porcukor
1 deci tejszín
1 citrom
A gyümölcsöket összeturmixoljuk és átpaszírozzuk.
Hozzáadom a cukrot a tejszínt a citrom levét majd az egészet összekeverjük
Fogyasztás elött hűtőbe tároljuk
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
2 deci tejföl
2-3 kanál liszt
só
2 fűrt szőlő
1 húsleveskocka
A szőlőm megmossuk és leszemezzük és kb 1liter vizet és a leveskockát adom hozzá
A megfőtt szőlőszemeket átpaszírozom, hogy a magok nekerüljenek bele.A tejfőlt a liszttel csomómentesre kikeverem és behabarom vele a levest csipet sót is adok hozzá eggyet még forralok rajta kicsit besűrűsödik
Főtt hússal burgonyával ,hideg sültökkel nagyon finom
10 éve | Kőszeghy Anna | 5 hozzászólás
Hozzávalók:
5 kg feldarabolt paradicsom, 1/2 liter borecet, 10 csapott ek só, 6 ek cukor, 5 g egész gyömbér,
6 szegfűszeg, 6 babérlevél, 12 fej összeaprított hagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 csésze
mustármag, egy nagyobb ág kakukkfű, bazsalikom, borsfű, és 1 db paprika.
A paradicsomokat a fűszerekkel saját levében puhára főzzük, átpaszírozzuk, kis lángon főzve
besűrítjük. Üvegekben dunsztolva jól eláll.
Kitűnő izesítő, egészségesen gazdagítja az ételeket. Hideg húsok mellé, vagy saláták készítéséhez is
adhatjuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
A kökényt lobogó vízzel leöntjük, 1 napig állni hagyjuk, majd a rajta levő mélyvörös levet leöntjük.
Minél több a kökény, annál jobb.
1 liter léhez 25 dkg cukrot adunk, néhány percig főzzük, miközben a tetején összegyűlő habot
leszedegetjük. Még forrón üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Nagyon finom tejberizshez és -grízhez, felfújtakhoz.
Italként árványvízzel hígítva is kitűnő.
-
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kedvenc főzelékünk képhez:
Pulyka pörkölt volt a feltét! A főzelék alkotó részei:...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás