Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók:
60 dkg sertésdagadó, 20 dkg sertésmáj, 25 dkg sertéshús, 8 dkg rizs, majoranna, őrölt bors, 2 tojás,
2-3 ek olaj, só.

A májat és a húst enyhén sós vízben megfőzzük, majd langyosra hűtjük és ledaráljuk. A hús főzőlevében félpuhára főzzük a rizst, majd a húsos májhoz keverjük. Sóval, majorannával, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a dagadót, a nyílást összetűzzük.
A hús mindkét oldalát megsózzuk, tepsibe helyezzük, leöntjük olajjal és kevés vizet aláöntve, közepes
hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm a finom receptet

Tovább 

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 1 paradicsom, 3 ek ketchup, 12 dkg kukoricaliszt, 12 dkg búzaliszt, 2 kk
sütőpor, 1 ek méz, 1 kk só, 5 tojás, 2 dl tej, 6 dkg puha vaj, 20 dkg puha sajt, 1 leszűrt kukorica konzerv.

A karikára vágott hagymát olajon, a paradicsom belével és ketchuppal megpároljuk.
Hozzáadjuk a kétféle lisztet, sütőport, sót és mézet.
Összekeverjük külön a tojások sárgáját és felvert habját a tejjel, vajjal, sajttal és a leszűrt kukoricával

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Még nem készítettem el, de nekem is tetszik!
Köszönöm szépen Marcsi!

Tovább 

 

network.hu

Kedves Network

 

Közösség!



Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a Network.hu életében tulajdonosváltás történt.

 

Tele vagyunk friss ötletekkel, tervekkel arra vonatkozólag, hogyan tehetnénk még szórakoztatóbbá és értékesebbé az itt eltöltött időt.


 ELSŐDLEGES CÉLJAINK: 


- NAPRAKÉSZ és KEZELŐBARÁT felület (szem előtt tartva, hogy korábbi felhasználóink még könnyebben eligazodjanak kedvenc közösségeikben.) 

- a közösségek tagjait aktívabb kommunikációra BÍZTATJUK !

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Editke!!
Köszönjük szépen a tájékoztatást
És nagyon bízom ,hogy Ha lassan is
de gyarapodik és bővül a csoport
A célkitűzések tetszenek jónak találom
Üdv Marcsi

Tovább 

Hozávalók:
70 dkg csirkemell filé, 80-100 dkg karfiol, 1 nagy pohár tejföl, só, bors, étolaj, 4 gered fokhagyma,
25 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt sajt is)

A tenyérnyi szeletekre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük.
Közben a karfiol rózsákat félpuhára főzzük és leszűrjük.A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, majd ezt is sózzuk, borsozzuk.
Egy megfelelő nagyságú tepsibe öntjük a hússütésnél maradt olaj felét, rásorakoztatjuk az elősüttött hús szeleteket, rá a reszelt sajt felét, majd a megfőtt lecsepegtetett karfiolt.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon finom lehet.Köszönöm szépen

Tovább 


Ez a gombócféle kivételesen nem burgonyás tésztából készül.

Forraljunk fel 4 dl tejet 4 dkg vajjal és egy kevés sóval. Állandó keverés közben sűrítsük be 20 dkg
rétesliszttel, majd húzzuk le a tűzről, és várjuk meg, amíg kihül. Ekkor üssünk bele 1 egész tojást,
borítsuk ki az egész masszát egy alaposan meglisztezett gyúródeszkára.
Újabb 20 dkg rétesliszttel gyúrjuk össze, sodorjuk ki fél cm vastagra, és vagdaljuk fel féltenyérnyi
lapocskákra.

Ahányféle friss gyümölcsünk van otthon, annyi gyümölccsel (mindegyik lapocskát másfélével) töltsük
meg, és formáljunk belőle kisebb gombócokat.

Tovább 

2 húsleveskockát feloldunk 1 liter forró vízben, és belefőzünk egy marék rizst.
Amíg a rizs puhul, 2 tojássárgáját habosra keverünk 1 citrom levével.
Sóval, töröttborssal ízesítjük.
Tányérokba osztva, állandó keverés mellett rászűrjük a forró levest.

Gyorsan elkészithető, finom leves.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Érdekes leves de biztosan finom Köszönöm szépen a receptet

20 deka málna

20 deka szeder

10 deka áfonya

10 deka porcukor

1 deci tejszín

1 citrom

A gyümölcsöket összeturmixoljuk és átpaszírozzuk.

Hozzáadom a cukrot a tejszínt a citrom levét  majd az egészet összekeverjük

Fogyasztás elött hűtőbe tároljuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Ilyen finom összetevőkből csak finom lehet!
Tetszik a recept, gratulálok Marcsi!

2 deci tejföl

2-3 kanál liszt

2 fűrt szőlő

1 húsleveskocka

A szőlőm megmossuk és leszemezzük és kb 1liter vizet és a leveskockát adom hozzá

A megfőtt szőlőszemeket átpaszírozom, hogy a magok nekerüljenek bele.A tejfőlt a liszttel csomómentesre kikeverem és behabarom vele a levest csipet sót is adok hozzá eggyet még forralok rajta  kicsit besűrűsödik 

Főtt hússal burgonyával ,hideg sültökkel nagyon finom

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

A receptet olvasva nagyon finomnak tűnik!
Köszönöm a receptet Marcsi!

Hozzávalók:
5 kg feldarabolt paradicsom, 1/2 liter borecet, 10 csapott ek só, 6 ek cukor, 5 g egész gyömbér,
6 szegfűszeg, 6 babérlevél, 12 fej összeaprított hagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 csésze
mustármag, egy nagyobb ág kakukkfű, bazsalikom, borsfű, és 1 db paprika.

A paradicsomokat a fűszerekkel saját levében puhára főzzük, átpaszírozzuk, kis lángon főzve
besűrítjük. Üvegekben dunsztolva jól eláll.
Kitűnő izesítő, egészségesen gazdagítja az ételeket. Hideg húsok mellé, vagy saláták készítéséhez is
adhatjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Ilona!
Köszönöm a hozzászólást! Én még nem készítettem, kívánom, hogy jól
sikerüljön!
Szerintem ketchuphoz hasonlít az íze.

Tovább 

A kökényt lobogó vízzel leöntjük, 1 napig állni hagyjuk, majd a rajta levő mélyvörös levet leöntjük.
Minél több a kökény, annál jobb.
1 liter léhez 25 dkg cukrot adunk, néhány percig főzzük, miközben a tetején összegyűlő habot
leszedegetjük. Még forrón üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Nagyon finom tejberizshez és -grízhez, felfújtakhoz.
Italként árványvízzel hígítva is kitűnő.
-

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Jól tetted nálunk a telek közelében elég sok van ,habár eléggé fanyar amikor beérik akkor is de majd meglátom

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kedvenc főzelékünk képhez:

Kedvenc_fozelekunk_2195238_5588_s

Pulyka pörkölt volt a feltét! A főzelék alkotó részei:...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Kedvenc_fozelekunk_2195238_5588_s

burger eva írta 4 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 4 napja új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu