Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

25 deka túró

1 citrom re6 deka porcukor

5dkg tejföl

3 deka búzadara

5 deka kókuszreszelék

A kókuszreszelék kivételével, a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és lehet egy éjszakán át hidegre tenni. és a dara összefog benne dagadni 

A hűtőből kiveszem ,golyókat formálok belőle és kókuszreszelékbe forgatom

 

10 deka virsli

15 deka kemény sajt

20 deka vékony szeletelt bacon

olaszos ízesítésű paradicsomszóst

A virsliket középen hosszában félig bevágjuk.Egy teáskanál paradicsomszószt és egy vékony szelet sajtot teszünk a nyílásba.

,majd szeletelt bacon szalonnával kőrbetekerjük

Egy tepsiben szorosan egymásmellé rakjuk, és 20 perc alatt ropogósra sütjük

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Köszönöm Anna
Nekem is tetszik a recept , nem lehet rossz sőt

 

50 deka sertés comb

3 közepes burgonya

3 tojás

2 alma

1 nagy pohár tejföl

A húst  szeletelem és szép pirosra megsütöm.

A burgonyátés a tojást megfőzzük

A megsült húst kis csikokra vagy kockákra vágjuk,jénaiba tesszük

A tojást és főtt burgonyát is felszeleteljük, az almát meghámozzuk kockákra vágjuk és a húshoz adjuk

Ráöntjük a tejfölt és összekeverjük

8 szelet szendvicskenyér

30 deka alma

12 deka eidami sajt

8 szem meggybefőtt

A megtisztított lereszelt kinyomkodott almát teritsük szét a kenyér szeleteken és szórjuk meg reszelt sajttal

A szendvicseket előmelegített sütőbe a sajt olvadásáik pirulásáig süssük.Meggyszemekkel diszítem és még forrón fogyaszutom

1 kiló pulykamell

35 deka aszalt szilva

bors

kakukkfű

bazsalikom

étolaj

40 deka trapistasajt

A sajtot vékony szeletekre vágom

A húst is felszeletelem kiklopfolom, megszórom kakukkfűvel borssal  és ráteszek egy szelet sajtot és a szilvát

Feltekerem, sóban bazsalikomba forgatomolajozott tepsiben200 fokon fólia alatt fél órán át sütöm,majd leveszem róla a fóliát és további 15 perc alatt aranybarnára cütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Nekem is tetszik .
Köszönöm szépen

1 kiló fogasfilé

25 deka liszt

2 tojás

2 deci tej

40 deka reszelt trapista sajt

olaj

A halfiléket sütés előtt egy órávalenyhén besózzuk

A lisztet tojást tejet simára keverjük és 30 deka reszelt sajtot adok hozzá

A halat előszőr lisztbe majd a sajtos masszába forgatom

Bő forró olajban3 perc alatt kisütöm

Megszórom a maradék reszelt sajttal és burgonyapürével tálalom

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Biztosan más hallal is működik az étel
Nekem is nagyon megtetszett Ezt a receptet egy karácsonyi ételek könyvéből hoztam .Köszönöm szépen Annám, a hozzászólást

Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg finomra darált dió, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg reszelt étcsokoládé, 4 tojásfehérje.

A darált diót a porcukorral, a vaníliás cukoral, és a reszelt csokoládéval elkeverjük.
A jól behűtött tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokoládés dióhoz. A masszát

nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat nyomunk belőle.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és 100-150 fokon inkább csak szárítjuk, mint sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Marcsi!

Tovább 

Hozzávalók:
1 l édes fehérbor, 5 dkg mazsola, 5 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1 dl tejszín, 1/2 citrom héja, fahéj, szegfűszeg, só,
1/2 dl konyak.

A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és citromhéjat, és lefedve

hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és állandó keverés közben,

lassan hozzáöntjük a bort. Egészen krémszerűvé kikeverjük, végül hozzáadjuk a konyakban megáztatott,

lecsepegtetett mazsolát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök, hogy tetszik a recept. Még én sem készítettem ilyent, de tetszik a recept, ezért töltöttem fel.

Tovább 

Hozzávalók:
10 szelet szendvicskenyér, 1 ek. liszt, 1 ek vágott snidling (v.kevés reszelt hagyma), 1 tojás,
1 ek vaj, 1 dl tej,só, őrölt bors

A kenyeret nagyon apróra összevágjuk. Összekeverjük a liszttel, és sóval, borssal meg snidlinggel
ízesítjük. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet, és alaposan elkeverjük. A masszának jól
formázhatónak kell lennie (lehet, hogy a tejből nem is kell az összes mennyiség).
Sós, forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és gyöngyözve főzzük 5 percig, majd levesszük, és
a levesben tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna jó kis recepteket hoztál

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 30 dkg lilahagyma, 30 dkg sütőtök, 30 dkg szalonna (füstölt).

A hámozott, megmosott krumpliból keksz vastagságú szeleteket vágunk. Ugyanilyen szeleteket vágunk a
lilahagymából és a szalonnából. A lehámozott tököt hosszában elvágjuk, hogy kb. akkora szeletek legyenek
belől, mint a krumpli és a hagyma.
Egy sütőtálban, vagy tepsiben állítva rakjuk a szeleteket egymás mellé a következő sorrendben:
egy szelet krumpli - egy szelet lilahagyma - egy szelet füstölt szalonna - egy szelet sütőtök.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen nagyon jó kis receptet
hoztál Anna

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kedvenc főzelékünk képhez:

Kedvenc_fozelekunk_2195238_5588_s

Pulyka pörkölt volt a feltét! A főzelék alkotó részei:...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Kedvenc_fozelekunk_2195238_5588_s

burger eva írta 4 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 4 napja új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu