Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg malacköröm, 2 ek zsiradék,, 1 marék kockatészta, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, 1 citrom, só, 1 ágacska friss rozmaring (vagy késhegynyi szárított), csipetnyi őrölt bors, ecet, cukor, 1 dl tejföl.
Az alaposan megtisztított malackörmöket feldaraboljuk, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, és sóval,
rozmaringgal, meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékból a liszttel, meg a pirospaprikával rántást készítünk, és ha a köröm megpuhult, besűrítjük vele a levét.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók 6-8 db-hoz:
2 tojásfehérje, 7 dkg cukor, 2 dkg liszt, 5 dkg darált dió, csipet fahéj.
A krémhez:
2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg darált dió, 5 cl rum.
A díszítéshez: 5 dkg csokoládé olvasztva, 6-8 db felezett dió.
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a dióval és a fahéjjal elkeverjük, majd a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsiben többször körberajzolunk egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vagy poharat, így egyforma lapocskákat tudunk készíteni a tésztából.
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 szem meggy ( mirelit v. kompót), 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek cukor, 4 db babapiskóta, vaj és cukor a forma kikenéséhez.
Egy kerek, kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, és kristálycukorral megszórunk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk.
A vanília pudingot az előírásnak megfelelően tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített, keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
250 gr liszt, 2 tojássárgája, 150 gr vaj, 100 gr porcukor, 1 citrom, fahéj, 1 narancs, 50 gr barnacukor, só.
Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá egy fél biocitrom lereszelt héját, a narancs levét, a fél narancs lereszelt héját, egy csipet fahéjat, 1 tojássárgáját és egy csipet sót. Keverjük jól össze,
Szitáljuk hozzá a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, csomagoljuk fóliába, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőszekrényben.
10 szem paradicsom
5 deka majonéz
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
só
snidling
A paradicsomot megmosom és szárazra törlöm.
A gömbölyű végüket levágom,és a magját óvatosan kiszedem
A tojásokat megfőzöm és villával összetöröm.,hozzáadom
a majonézt sót, és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.
A snidlinget felaprítom.Az egészet összekeverem és a paradicsomokat
kis kanállal megtöltöm.
A tetejét apritott petrezselyemmel meghintem
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
2-3 közepes cukkini
4 tojás
10 deka kemény sajt
majonéz
tejföl
só
egy csokor kapor
A tojásokat keményre megfőzöm., és felkockázom.
A cukkinit nagyjuku reszelőn lereszelem
A sajtot apró kockákra vágom, a kaprot felaprítom.
A majonézből és tejfölből alapot készítek ,és a hozzávalókat belekeverem
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
20 deka liszt
15 dek vaj
10 deka dió
10 deka cukor
1 evőkanál porcukor
2 tojás
1 bio citrom
A lisztet 7 deka vajjal a citrom levével és reszelt héjával elmorzsolom
Hozzáadom a tojás sárgáját és összegyúrom
Vékonyra kinyújtom és kiszúrom.
a fehérjét a porcukorral és 3 deka kristálycukorra lvízgőz felett felverem, és belekeverem a darált diót.a kiszúrt tésztákra kis gombócokat teszek és 180 fokon világosra megsütöm
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
30 deka alma
1deci olaj
10 deka cukor
5 deka mazsola
2 egész tojás
20 deka liszt
fél csg sütőpor
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
Az almát meghámozom,nagyjuku reszelőn lereszelem.Hozzáadom a cukrot tojásokat,olajat mazsolát sütőporos lisztet, és végül a mézeskalács fűszerkeveréket.12 muffinkosárba elosztom a masszát és 180 fokos sütőben megsütöm
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
8 dl tej
1csg vaníliás puding
3 evőkanál cukor
25 deka gesztenyemassza
1csg vaníliás cukor
fél deci rum
10 deka mazsola
A tejet a cukorral és a pudinggal felfőzöm,majd hozzáadom az összezúzott gesztenyemasszát ezzel is még 1-2 percig főzöm
Majd a tűzről leveszem belekeverem a vaníliás cukrot.Majd botmixerrel habosítom.Rumba áztatott mazsolát beleteszem.Akár melegen,vagy hidegen tálalhatjuk illetve tejszínhabbal is diszíthetem
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
15 deka reszelt sajt
10 deka finom liszt
2 tojás
3 deci olaj
A sajtot lereszelem kislyuku reszelőn
összekeverem a liszttel és a tojással dió nagyságú golyókat készítek belőle kb 20 darab lesz belőle
Forró olajban kétszer háromszor forgatva kisütjük köretnek is kiváló
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás