Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók:
40 dkg malacköröm, 2 ek zsiradék,, 1 marék kockatészta, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, 1 citrom, só, 1 ágacska friss rozmaring (vagy késhegynyi szárított), csipetnyi őrölt bors, ecet, cukor, 1 dl tejföl.

Az alaposan megtisztított malackörmöket feldaraboljuk, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, és sóval,
rozmaringgal, meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékból a liszttel, meg a pirospaprikával rántást készítünk, és ha a köröm megpuhult, besűrítjük vele a levét.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Ezt ismerem ez is egy nagyon finom leveske.
Köszönöm szépen Annám

Tovább 

Hozzávalók 6-8 db-hoz:
2 tojásfehérje, 7 dkg cukor, 2 dkg liszt, 5 dkg darált dió, csipet fahéj.

A krémhez:
2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg darált dió, 5 cl rum.

A díszítéshez: 5 dkg csokoládé olvasztva, 6-8 db felezett dió.

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a dióval és a fahéjjal elkeverjük, majd a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsiben többször körberajzolunk egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vagy poharat, így egyforma lapocskákat tudunk készíteni a tésztából.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Köszönöm ezt a finom süteményreceptet

Tovább 

 

Hozzávalók:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 szem meggy ( mirelit v. kompót), 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek cukor, 4 db babapiskóta, vaj és cukor a forma kikenéséhez.

Egy kerek, kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, és kristálycukorral megszórunk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk.
A vanília pudingot az előírásnak megfelelően tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített, keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Nagyon jó kis reciket hoztál Anna
Ez is nagyon tetszik
Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
250 gr liszt, 2 tojássárgája, 150 gr vaj, 100 gr porcukor, 1 citrom, fahéj, 1 narancs, 50 gr barnacukor, só.

Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá egy fél biocitrom lereszelt héját, a narancs levét, a fél narancs lereszelt héját, egy csipet fahéjat, 1 tojássárgáját és egy csipet sót. Keverjük jól össze,
Szitáljuk hozzá a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, csomagoljuk fóliába, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőszekrényben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Nagyon jó kis recept .
Köszönöm szépen Annám.
Még az is lehet,hogy valamikor elkészítem.igaz barna cukor nélkül

Tovább 

10 szem paradicsom

5 deka majonéz

3 tojás

1 gerezd fokhagyma

snidling

A paradicsomot megmosom és szárazra törlöm.

A gömbölyű végüket  levágom,és a magját óvatosan kiszedem

A tojásokat megfőzöm és villával összetöröm.,hozzáadom

a majonézt sót, és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.

A snidlinget felaprítom.Az egészet összekeverem és a paradicsomokat

kis kanállal megtöltöm.

A tetejét apritott petrezselyemmel meghintem

2-3 közepes cukkini

4 tojás

10 deka kemény sajt

majonéz

tejföl

egy csokor kapor

A tojásokat keményre megfőzöm., és felkockázom.

A cukkinit nagyjuku reszelőn lereszelem

A sajtot apró kockákra vágom, a kaprot felaprítom.

A majonézből és tejfölből alapot készítek ,és a hozzávalókat belekeverem

20 deka liszt

15 dek vaj

10 deka dió

10 deka cukor

1 evőkanál porcukor

2 tojás

1 bio citrom

A lisztet 7 deka vajjal a citrom levével és reszelt héjával elmorzsolom

Hozzáadom a tojás sárgáját és összegyúrom

Vékonyra kinyújtom és kiszúrom.

a fehérjét a porcukorral  és 3 deka kristálycukorra lvízgőz felett felverem,  és belekeverem a darált diót.a kiszúrt tésztákra kis gombócokat teszek  és 180 fokon világosra megsütöm

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Nekem is tetszik
Köszönöm szépen Anna, hogy megnézted

30 deka alma

1deci olaj

10 deka cukor

5 deka mazsola

2 egész tojás

20 deka liszt

fél csg sütőpor

1 kávéskanál mézes fűszerkeverék

Az almát meghámozom,nagyjuku reszelőn lereszelem.Hozzáadom a cukrot tojásokat,olajat mazsolát sütőporos lisztet, és végül a mézeskalács fűszerkeveréket.12 muffinkosárba elosztom a masszát és 180 fokos sütőben megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Szerintem is finom lehet és jól látod Anna
őzgerincben is elkészíthető
Köszönöm szépen

8 dl tej

1csg vaníliás puding

3 evőkanál cukor

25 deka gesztenyemassza

1csg vaníliás cukor

fél deci rum

10 deka mazsola

A tejet a cukorral és a pudinggal felfőzöm,majd hozzáadom az összezúzott gesztenyemasszát ezzel is még 1-2 percig főzöm

Majd a tűzről leveszem belekeverem  a vaníliás cukrot.Majd botmixerrel habosítom.Rumba áztatott mazsolát beleteszem.Akár melegen,vagy hidegen tálalhatjuk illetve tejszínhabbal is diszíthetem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Én köszönöm Anna a hozzászólást és
úgy döntöttem,hogy én is elkészítem

15 deka reszelt  sajt

10 deka finom liszt

2 tojás

3 deci olaj

A sajtot lereszelem kislyuku reszelőn

összekeverem a liszttel és a tojással dió nagyságú golyókat készítek belőle kb 20 darab lesz belőle

Forró olajban  kétszer háromszor forgatva kisütjük köretnek is kiváló 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 1 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 1 napja új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 6 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu