Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg malacköröm, 2 ek zsiradék,, 1 marék kockatészta, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, 1 citrom, só, 1 ágacska friss rozmaring (vagy késhegynyi szárított), csipetnyi őrölt bors, ecet, cukor, 1 dl tejföl.
Az alaposan megtisztított malackörmöket feldaraboljuk, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, és sóval,
rozmaringgal, meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékból a liszttel, meg a pirospaprikával rántást készítünk, és ha a köröm megpuhult, besűrítjük vele a levét.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók 6-8 db-hoz:
2 tojásfehérje, 7 dkg cukor, 2 dkg liszt, 5 dkg darált dió, csipet fahéj.
A krémhez:
2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg darált dió, 5 cl rum.
A díszítéshez: 5 dkg csokoládé olvasztva, 6-8 db felezett dió.
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a dióval és a fahéjjal elkeverjük, majd a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsiben többször körberajzolunk egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vagy poharat, így egyforma lapocskákat tudunk készíteni a tésztából.
|
|
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 szem meggy ( mirelit v. kompót), 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek cukor, 4 db babapiskóta, vaj és cukor a forma kikenéséhez.
Egy kerek, kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, és kristálycukorral megszórunk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk.
A vanília pudingot az előírásnak megfelelően tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített, keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
250 gr liszt, 2 tojássárgája, 150 gr vaj, 100 gr porcukor, 1 citrom, fahéj, 1 narancs, 50 gr barnacukor, só.
Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá egy fél biocitrom lereszelt héját, a narancs levét, a fél narancs lereszelt héját, egy csipet fahéjat, 1 tojássárgáját és egy csipet sót. Keverjük jól össze,
Szitáljuk hozzá a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, csomagoljuk fóliába, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőszekrényben.
10 szem paradicsom
5 deka majonéz
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
só
snidling
A paradicsomot megmosom és szárazra törlöm.
A gömbölyű végüket levágom,és a magját óvatosan kiszedem
A tojásokat megfőzöm és villával összetöröm.,hozzáadom
a majonézt sót, és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.
A snidlinget felaprítom.Az egészet összekeverem és a paradicsomokat
kis kanállal megtöltöm.
A tetejét apritott petrezselyemmel meghintem
9 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
2-3 közepes cukkini
4 tojás
10 deka kemény sajt
majonéz
tejföl
só
egy csokor kapor
A tojásokat keményre megfőzöm., és felkockázom.
A cukkinit nagyjuku reszelőn lereszelem
A sajtot apró kockákra vágom, a kaprot felaprítom.
A majonézből és tejfölből alapot készítek ,és a hozzávalókat belekeverem
20 deka liszt
15 dek vaj
10 deka dió
10 deka cukor
1 evőkanál porcukor
2 tojás
1 bio citrom
A lisztet 7 deka vajjal a citrom levével és reszelt héjával elmorzsolom
Hozzáadom a tojás sárgáját és összegyúrom
Vékonyra kinyújtom és kiszúrom.
a fehérjét a porcukorral és 3 deka kristálycukorra lvízgőz felett felverem, és belekeverem a darált diót.a kiszúrt tésztákra kis gombócokat teszek és 180 fokon világosra megsütöm
30 deka alma
1deci olaj
10 deka cukor
5 deka mazsola
2 egész tojás
20 deka liszt
fél csg sütőpor
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
Az almát meghámozom,nagyjuku reszelőn lereszelem.Hozzáadom a cukrot tojásokat,olajat mazsolát sütőporos lisztet, és végül a mézeskalács fűszerkeveréket.12 muffinkosárba elosztom a masszát és 180 fokos sütőben megsütöm
9 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
8 dl tej
1csg vaníliás puding
3 evőkanál cukor
25 deka gesztenyemassza
1csg vaníliás cukor
fél deci rum
10 deka mazsola
A tejet a cukorral és a pudinggal felfőzöm,majd hozzáadom az összezúzott gesztenyemasszát ezzel is még 1-2 percig főzöm
Majd a tűzről leveszem belekeverem a vaníliás cukrot.Majd botmixerrel habosítom.Rumba áztatott mazsolát beleteszem.Akár melegen,vagy hidegen tálalhatjuk illetve tejszínhabbal is diszíthetem
9 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
15 deka reszelt sajt
10 deka finom liszt
2 tojás
3 deci olaj
A sajtot lereszelem kislyuku reszelőn
összekeverem a liszttel és a tojással dió nagyságú golyókat készítek belőle kb 20 darab lesz belőle
Forró olajban kétszer háromszor forgatva kisütjük köretnek is kiváló
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 6 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás