Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók:
40 dkg malacköröm, 2 ek zsiradék,, 1 marék kockatészta, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, 1 citrom, só, 1 ágacska friss rozmaring (vagy késhegynyi szárított), csipetnyi őrölt bors, ecet, cukor, 1 dl tejföl.

Az alaposan megtisztított malackörmöket feldaraboljuk, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, és sóval,
rozmaringgal, meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékból a liszttel, meg a pirospaprikával rántást készítünk, és ha a köröm megpuhult, besűrítjük vele a levét.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Ezt ismerem ez is egy nagyon finom leveske.
Köszönöm szépen Annám

Tovább 

Hozzávalók 6-8 db-hoz:
2 tojásfehérje, 7 dkg cukor, 2 dkg liszt, 5 dkg darált dió, csipet fahéj.

A krémhez:
2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg darált dió, 5 cl rum.

A díszítéshez: 5 dkg csokoládé olvasztva, 6-8 db felezett dió.

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a dióval és a fahéjjal elkeverjük, majd a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsiben többször körberajzolunk egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vagy poharat, így egyforma lapocskákat tudunk készíteni a tésztából.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm ezt a finom süteményreceptet

Tovább 

 

Hozzávalók:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 szem meggy ( mirelit v. kompót), 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek cukor, 4 db babapiskóta, vaj és cukor a forma kikenéséhez.

Egy kerek, kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, és kristálycukorral megszórunk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk.
A vanília pudingot az előírásnak megfelelően tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített, keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis reciket hoztál Anna
Ez is nagyon tetszik
Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
250 gr liszt, 2 tojássárgája, 150 gr vaj, 100 gr porcukor, 1 citrom, fahéj, 1 narancs, 50 gr barnacukor, só.

Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá egy fél biocitrom lereszelt héját, a narancs levét, a fél narancs lereszelt héját, egy csipet fahéjat, 1 tojássárgáját és egy csipet sót. Keverjük jól össze,
Szitáljuk hozzá a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, csomagoljuk fóliába, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőszekrényben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis recept .
Köszönöm szépen Annám.
Még az is lehet,hogy valamikor elkészítem.igaz barna cukor nélkül

Tovább 

10 szem paradicsom

5 deka majonéz

3 tojás

1 gerezd fokhagyma

snidling

A paradicsomot megmosom és szárazra törlöm.

A gömbölyű végüket  levágom,és a magját óvatosan kiszedem

A tojásokat megfőzöm és villával összetöröm.,hozzáadom

a majonézt sót, és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát.

A snidlinget felaprítom.Az egészet összekeverem és a paradicsomokat

kis kanállal megtöltöm.

A tetejét apritott petrezselyemmel meghintem

2-3 közepes cukkini

4 tojás

10 deka kemény sajt

majonéz

tejföl

egy csokor kapor

A tojásokat keményre megfőzöm., és felkockázom.

A cukkinit nagyjuku reszelőn lereszelem

A sajtot apró kockákra vágom, a kaprot felaprítom.

A majonézből és tejfölből alapot készítek ,és a hozzávalókat belekeverem

20 deka liszt

15 dek vaj

10 deka dió

10 deka cukor

1 evőkanál porcukor

2 tojás

1 bio citrom

A lisztet 7 deka vajjal a citrom levével és reszelt héjával elmorzsolom

Hozzáadom a tojás sárgáját és összegyúrom

Vékonyra kinyújtom és kiszúrom.

a fehérjét a porcukorral  és 3 deka kristálycukorra lvízgőz felett felverem,  és belekeverem a darált diót.a kiszúrt tésztákra kis gombócokat teszek  és 180 fokon világosra megsütöm

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nekem is tetszik
Köszönöm szépen Anna, hogy megnézted

30 deka alma

1deci olaj

10 deka cukor

5 deka mazsola

2 egész tojás

20 deka liszt

fél csg sütőpor

1 kávéskanál mézes fűszerkeverék

Az almát meghámozom,nagyjuku reszelőn lereszelem.Hozzáadom a cukrot tojásokat,olajat mazsolát sütőporos lisztet, és végül a mézeskalács fűszerkeveréket.12 muffinkosárba elosztom a masszát és 180 fokos sütőben megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szerintem is finom lehet és jól látod Anna
őzgerincben is elkészíthető
Köszönöm szépen

8 dl tej

1csg vaníliás puding

3 evőkanál cukor

25 deka gesztenyemassza

1csg vaníliás cukor

fél deci rum

10 deka mazsola

A tejet a cukorral és a pudinggal felfőzöm,majd hozzáadom az összezúzott gesztenyemasszát ezzel is még 1-2 percig főzöm

Majd a tűzről leveszem belekeverem  a vaníliás cukrot.Majd botmixerrel habosítom.Rumba áztatott mazsolát beleteszem.Akár melegen,vagy hidegen tálalhatjuk illetve tejszínhabbal is diszíthetem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Én köszönöm Anna a hozzászólást és
úgy döntöttem,hogy én is elkészítem

15 deka reszelt  sajt

10 deka finom liszt

2 tojás

3 deci olaj

A sajtot lereszelem kislyuku reszelőn

összekeverem a liszttel és a tojással dió nagyságú golyókat készítek belőle kb 20 darab lesz belőle

Forró olajban  kétszer háromszor forgatva kisütjük köretnek is kiváló 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu