Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Egy fej  leveleire szedett, jól megmosott salátát finom metéltre vágunk, vagy apróra tépkedünk. Ezután összekeverjük 1 csomó jól megmosott, karikára vágott hónapos retekkel, 1 csomó karikára szelt újhagymával, 5 dkg apróra vágott sonkával,nagyon kevés sóval,majd leöntjük 1 kis pohár kefírrel. Ha úgy szeretjük, akkor kedvenc fúszereinkkel tovább ízesíthetjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Marcsi, örülök, hogy tetszik.

1 kg sovány dagadót három részre vágunk. Az egyik darabot ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott ( reszelt) vöröshagymával ízesítjük, és a hússzeletekre terítjük. Ezután összegöngyöljük, és átkötözzük.
Egy evőkanálnyi zsíron apróra vágott vöröshagymát párolunk, rátesszük a hústekercset, sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha  nem elég puha, adjuk még hozzá vizet, és addig pároljuk, míg kellően puha lesz a tekercsünk.

Tovább 

 


Hozzávalók:
15 dkg vaj, 12,5 dkg mogyoró, 12,5 dkg őrölt dió, 25 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 1 marék prézli (zsemlemorzsa), 6 tojás sárgája.

A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, tepsibe nyomkodjuk, és megsütjük.

 Máz: 15 dkg cukrot 2 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk, és 15 dkg puhított csokoládét a szirupba keverve hígan a kihűlt tésztára öntünk. Amikor a máz megdermed a süti tetején, akkor szeletelhetjük.

Hozzávalók

3 tojássárgája

1 egész tojás

csipet só

liszt

A  tojásokat a sóval kikeverjük majd annyi lisztet adok hozzá amennyit felvesz a levestésztánál gyengébb állagu legyen.A tésztát levestészta vékonyságura kinyújtomés kb 10x10-es négyzetekre vágom a négy sarkát bevagdosom forró olajban kisütöm és porcukorral tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szivesen Anna
Köszönöm,hogy megnézted

1 kilós csuka

50dkg kínai kel

2 citrom

1deci fehérbor

kiskanál só

babérlevél

2dkg vaj

A halat megtisztítom  és kivűl belül besózom

 és állni hagyom

A kelt sós vizzel leforrázom és a halat a levelekbe beburkolom.

Vajazott tűzálló tálba teszem a fehérboral leöntöm babérlevelet és citromkarikát teszek rá.

Fóliával lefedem előmeleiített sütőben 160-180 fokon megpárolom és tálalom

Hozzávalók

1 kg liszt

10 dkg zsír

20 dkg durvára őrölt dió

10dkg élesztő

2 tojássárgája

5dl tej

3 kanál cukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, kisodorjuk, és kiszaggatjuk

A tetejét tojással megkenem egy órát pihentetem és 180 fokon kisütöm

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon finom pogácsa.
A szomszédasszony minden héten süti.
Köszönöm a recit.


Hozzávalók:
6 dkg vaj (v. margarin), 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 4 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 4 tojás, 1 cs vaníliás cukor, 1-1 ek rum és sárgabarack lekvár, csipetnyi só.

4 dkg vajat habzásig hevítek a liszttel, majd a forró tejjel apránként felengedve, állandó keverés közben sűrűre főzöm. A tűzről lehúzom, belekeverem a mákot, a sót és a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Hagyom, hogy kihűljön. Ezután hozzáadom a tojások sárgáit, a lekvárt és a rumot, végül a keményre vert tojáshabbal óvatosan összeforgatom.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Anna a receptet
szerintem dióval is ellehet készíteni a receptet olvasván
finom lehet egy próbát megér

Tovább 

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Még nem készítettem el, de nekem is tetszik a recept.

Tovább 

Hozzávalók:
60-70 dkg sovány dagadó, 2 hagyma, 2 alma, 1/2 kg savanyú káposzta, só, bors, köménymag, 2 kk mustár, olaj.

A finomra vágott hagymát elkeverjük a hámozott, reszelt almával, és az apróra vágott savanyú káposztával, sóval, borssal, 1 kk köménymaggal. A dagadót felszúrjuk, a belsejét megkenjük mustárral, és beletöltjük a káposztát. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük 1/2 dl forró olajjal, és egy pohár vízzel, és előmelegített sütőben, lassú tűznél,
40-50 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi!

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 dl víz, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg tehéntúró, 20 dkg alma, 60 dkg sütőtök, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja, só, 1 cs vaníliás cukor, olaj.

Kevés cukorral, kevés sóval elkevert langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a langyos liszttel, 5 dkg cukorral, és jól bedagasztjuk. Cipót formálunk belőle, tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarva másfél órán át langyos helyen kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Annám nagyon jó kis receptet hoztál
Köszönöm szépen

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu