Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

5 deci rostos őszibaracklé

2-3 deci főzőtejszin

porcukor

vaníliás cukor

őszibarack

A hozzávalókat összekeverjük és beledaraboljuk a gyümölcsöt 

Hűtőben jól lehűtjük.

Tejszínhabbal tálaljuk

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm, hogy elolvastad A képen ahonnand írtam nagyon jól nézett ki

50 deka eper

4 deci tej

2 deci tejszín

2 evőkanál méz

A hozzávalókat összeturmixoljuk.

5Tojásból piskótát sütünk amibe kevés fahéjat teszünk.Az eperlevest

poharakba teszem tejszínhabot nyomok a tetejére.

, és apró kockákra vágott fahájas piskótátval megszórjuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

A receptet olvasva finom lehet! Köszönöm a receptet Marcsi!

 

4 zsemle

2 kanál reszelt torma

20 deka túró

3 tojás

15 deka sonka

A zsemle tetejét levágom, belselyét kiszedem, és összekeverem a tormával, túróval sóval és 1db felvert tojással.

A két megmaradt tojást felverem és egy ecsettel a zsemlék belselyét megkenem, a betöltött zsemlékre   ráteszem a megkent tetőket Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem180 fokon8-10perc alatt aranysárgára sütöm

A sonkát apró kockákra vágjuk megsütöm  és a kész   zsemléket megszórom vele

Tovább 

1 kiló apró hal

15 deka kukoricadara

zsír

pirospaprika

A halakat megtisztitjuk, a belsejét kiszedjük. sózzuk.

Kukoricadarával összekeverem.

kizsírozott tepsibe teszem, paprikás zsírral meglocsolom és ropogósra megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Én még nemkészítettem el csak a Tályételek könyvéből írtam a receptet.
Szerintem is finom lehet

Grízes krémes szelet gyümölcsökkel
--------------------------------------
Vizes piskóta hozzávalói:
4 tojás, 2 ek olaj, 2 ek hidegvíz, 6 ek cukor, 6 ek liszt

A fenti hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.

Krém hozzávalói:
2 csésze tej, fél csésze cukor, 3/4 csésze búzadara, 1 tasak vaníliás cukor,10 dkg vaj (margarin)

A tetejére idénygyümölcsök pl.: eper, málna, áfonya, ribizli, narancs, mandarin, kivi stb... ( amit a legjobban szeretünk), 1 cs színtelen tortazselé por

A szokásos módon tejbegrízt készítünk, és kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis receptet hoztál Anna Köszönöm szépen

Tovább 

80 deka csuka

50 deka kínai kel

2 citrom

1deci fehérbor

babérlevél

2 deka vaj

A halat tisztítás után kivűl belűl sózzuk.

A kelleveleket sós vízzel leforrázom és a csukát a levelekbe forgatom

Kivajazott tűzálló tálba teszem. A fehérborral leöntöm, babérlevelet és a citromkarikákat is hozzáadom.Fóliával lefedve150-180 fokon megpároljuk és máris tálalható

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Hát igen de csak akad valaki akinek elnyeri a tetszését
Köszönöm Anna

50 deka főtt áttőrt burgonya

50 deka liszt

10 deka zsír

A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük és felforrósitjuk

A burgonyát a liszttel összemorzsolom sózom majd ráöntöm a zsirra és állandóan kevergetve szép pirosra sütöm..Vigyázzunk mert hamar leég

Aluttejel vagy kefirrel aki édesen szereti lekvárral is fogyasztható 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Editke , egy szakácskönyvből írtam le

Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka

Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Marcsi!

Tészta:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 3 dl olaj, só

Töltelék:
80 dkg paraj, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 5 gr törött bors, 12 dkg reszelt sajt, só

Pontosan kimérünk 1 dl vizet, beletesszük a vajat és felforraljuk. Kevés sóval ízesítjük, majd állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön addig főzzük, ameddig az edény falától elválik. Kissé kihűtjük, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyik hozzáadása után jól kidolgozzuk.
Egy edényben bő olajat hevítünk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

nAGYONFINOM LEHETKöszönöm ezt a finom fánk receptet

Tovább 

3 tojás sárgáját, 10 ek cukrot, és 15 dkg vajat habosra keverünk, belereszeljük 1 bio citrom héját, belecsavarjuk a citrom levét és 2 dl tejfölt. Ezután beleteszünk 1 cs sütőporral elkevert 10 ek lisztet, valamint a tojások felvert habját. Vajazott, prézlivel meghintett tepsiben közepes lángon 3/4 órán át sütjük.

Lehet a tésztába tenni még a hab belekeverése után:

- vagy 1/4 kg tehéntúrót és mazsolát,
- vagy 4 db kockára vágott almát és mazsolát,
- vagy 10 dkg őrölt diót és mazsolát, és az alaptésztával együtt megsütni.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu