Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
5 deci rostos őszibaracklé
2-3 deci főzőtejszin
porcukor
vaníliás cukor
őszibarack
A hozzávalókat összekeverjük és beledaraboljuk a gyümölcsöt
Hűtőben jól lehűtjük.
Tejszínhabbal tálaljuk
50 deka eper
4 deci tej
2 deci tejszín
2 evőkanál méz
A hozzávalókat összeturmixoljuk.
5Tojásból piskótát sütünk amibe kevés fahéjat teszünk.Az eperlevest
poharakba teszem tejszínhabot nyomok a tetejére.
, és apró kockákra vágott fahájas piskótátval megszórjuk
|
|
4 zsemle
2 kanál reszelt torma
20 deka túró
3 tojás
15 deka sonka
só
A zsemle tetejét levágom, belselyét kiszedem, és összekeverem a tormával, túróval sóval és 1db felvert tojással.
A két megmaradt tojást felverem és egy ecsettel a zsemlék belselyét megkenem, a betöltött zsemlékre ráteszem a megkent tetőket Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem180 fokon8-10perc alatt aranysárgára sütöm
A sonkát apró kockákra vágjuk megsütöm és a kész zsemléket megszórom vele
9 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
1 kiló apró hal
15 deka kukoricadara
só
zsír
pirospaprika
A halakat megtisztitjuk, a belsejét kiszedjük. sózzuk.
Kukoricadarával összekeverem.
kizsírozott tepsibe teszem, paprikás zsírral meglocsolom és ropogósra megsütöm
Grízes krémes szelet gyümölcsökkel
--------------------------------------
Vizes piskóta hozzávalói:
4 tojás, 2 ek olaj, 2 ek hidegvíz, 6 ek cukor, 6 ek liszt
A fenti hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.
Krém hozzávalói:
2 csésze tej, fél csésze cukor, 3/4 csésze búzadara, 1 tasak vaníliás cukor,10 dkg vaj (margarin)
A tetejére idénygyümölcsök pl.: eper, málna, áfonya, ribizli, narancs, mandarin, kivi stb... ( amit a legjobban szeretünk), 1 cs színtelen tortazselé por
A szokásos módon tejbegrízt készítünk, és kihűtjük.
9 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
80 deka csuka
50 deka kínai kel
2 citrom
1deci fehérbor
só
babérlevél
2 deka vaj
A halat tisztítás után kivűl belűl sózzuk.
A kelleveleket sós vízzel leforrázom és a csukát a levelekbe forgatom
Kivajazott tűzálló tálba teszem. A fehérborral leöntöm, babérlevelet és a citromkarikákat is hozzáadom.Fóliával lefedve150-180 fokon megpároljuk és máris tálalható
9 éve | Domján Mária | 4 hozzászólás
50 deka főtt áttőrt burgonya
só
50 deka liszt
10 deka zsír
A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük és felforrósitjuk
A burgonyát a liszttel összemorzsolom sózom majd ráöntöm a zsirra és állandóan kevergetve szép pirosra sütöm..Vigyázzunk mert hamar leég
Aluttejel vagy kefirrel aki édesen szereti lekvárral is fogyasztható
9 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka
Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.
Tészta:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 3 dl olaj, só
Töltelék:
80 dkg paraj, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 5 gr törött bors, 12 dkg reszelt sajt, só
Pontosan kimérünk 1 dl vizet, beletesszük a vajat és felforraljuk. Kevés sóval ízesítjük, majd állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön addig főzzük, ameddig az edény falától elválik. Kissé kihűtjük, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyik hozzáadása után jól kidolgozzuk.
Egy edényben bő olajat hevítünk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
3 tojás sárgáját, 10 ek cukrot, és 15 dkg vajat habosra keverünk,
belereszeljük 1 bio citrom héját, belecsavarjuk a citrom levét és 2 dl
tejfölt. Ezután beleteszünk 1 cs sütőporral elkevert 10 ek lisztet,
valamint a tojások felvert habját. Vajazott, prézlivel meghintett
tepsiben közepes lángon 3/4 órán át sütjük.
Lehet a tésztába tenni még a hab belekeverése után:
- vagy 1/4 kg tehéntúrót és mazsolát,
- vagy 4 db kockára vágott almát és mazsolát,
- vagy 10 dkg őrölt diót és mazsolát, és az alaptésztával együtt megsütni.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás