Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 dkg vaj (v. margarin), 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 4 dkg finomliszt, 1,5 dl tej, 4 tojás, 1 cs vaníliás cukor, 1-1 ek rum és sárgabarack lekvár, csipetnyi só.
4 dkg vajat habzásig hevítek a liszttel, majd a forró tejjel apránként felengedve, állandó keverés közben sűrűre főzöm. A tűzről lehúzom, belekeverem a mákot, a sót és a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Hagyom, hogy kihűljön. Ezután hozzáadom a tojások sárgáit, a lekvárt és a rumot, végül a keményre vert tojáshabbal óvatosan összeforgatom. 2 dkg vajjal 4 kis formát kikenek, kevés porcukorral behintem.
A pudingmasszát beleöntöm a kikent formákba. Háromujjnyi vízzel telt tepsibe állítom a megtöltött formákat, és az előmelegített, forró sütőben addig gőzölöm, amíg a puding megfó (ezt tűpróbával ellenőrzöm). Meleg tálra, illetve desszertes kistányérokra borítom és tetszés szerint csokoládémártással, vagy gyümölcsmártással körülöntve, gyümölccsel és tejszínhabbal tálalom. A receptet az Ízözön 1998. számában találtam.
|
|
Garáz József írta 6 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 6 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Japán puding
Konyaktorta
Muzsikás szelethttp://www.sutigyar.hu/recept/muzsikas_szelet
Krémes almás