Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
2-2 darab szép húsos zöldpaprikát, meg paradicsomot, valamint egy nagy fej vöröshagymát megtisztítunk, nagy kockára vágunk, és összekeverjük 2-3 gerezd tört fokhagymával.
Kevés ecetből, bőven olajból csipet sóval, töröttborssal levet készítünk, és a salátára öntve összekeverjük. Néhány óráig hideg helyen érleljük, majd a levet leöntjük róla, és megöntözzük 2 dl kefír, csipet só, néhány kanál ketchup keverékével.
8 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
Sós vízben puhára főzünk 1 kg szép, tömött karfiolfejet, majd levében hagyjuk kihűlni. Utána lecsepegtetjük, és rózsáira szedjük. Közben 3 dkg margarinon üvegesre párolunk 1 csomó apróra vágott újhagymát, és felét egy tűzálló tál aljára terítjük.
Erre fektetjük szép sorban a karfiolrózsák felét, kirakjuk paradicsomszeletekkel, meghintjük reszelt sajttal. Rásimítjuk a maradék hagymát, majd ismét karfiollal, paradicsomkarikákkal folytatjuk a rétegezést.
|
|
8 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
25 dkg áttört tehéntúrót összegyúrunk 25 dkg liszttel, egy nagy csokor finomra vágott kaporral, 3 tojással, meg kevés sóval, és legalább 1 óráig pihentetjük. Sós, forró vízbe közepes nagyságú galuskákat szaggatunk, és a szokásos módon kifőzzük. Közben tűzálló tálban megmelegítünk 5 dkg Rama margarint, megforgatjuk rajta a leszűrt galuskákat, és leöntjük 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, meg egy nagy csokor összevagdalt kapor keverékével. A sütőben az egészet átsütjük, és salátával tálaljuk.
9 éve | Czudor Viktor | 0 hozzászólás
Esküvők, Bálok, Álló fogadások, Koktél partik, Céges rendezvények, Osztálytalálkozók, Baráti összejövetelek teljes körű szervezését, lebonyolítását, házias ízekből álló menüsorokkal vállaljuk, kistermekben 30 főig, nagytermekben 250 főig.
Hozzávalók:1 kg cseresznye,15 dkg cukor,1 dl borecet,3 dl víz
A megmosott,leszárazott gyümölcsöt 3/4 literes üvegekbe rakjuk,
kis darab fahéjat és 1 szem szegfűszeget is teszünk hozzá.
A cukrot az ecettel és vízzel felforraljuk és az üvegekbe töltött
gyümölcsökre öntjük.Az üveget lezárjuk,vagy lekötjük.
Ha kihűlt,a helyére állítjuk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag szeletelt trappista sajt (vagy másfajta olvadós sajt) vaj / margarin a tányér kenéséhez.
A sajtropogóst egyenként sütjük a következőképpen:egy kistányért vékonyan kivajazunk, és egy szelet sajtot ráfektetünk.
Mikrohullámú sütőben 500 wattos teljesítménnyel 2,5 percig sütjük. Néhány percnyi állás után kínáljuk.
Krémleveshez is illik.
Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam Éva konyhájából.
Hozzávalók:
2 filézett csirkemell, 3 db paradicsom, oreganó, bazsalikom, só, őrölt bors, 25 dkg feta sajt, 2 dl sűrített paradicsom
A csirkemelleket kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a zöldfűszerekből készített keverékbe. Tűzálló tálba rakjuk, rászeleteljük a paradicsomot, leöntjük paradicsompürével, rákockázzuk a fetát.
Fóliával befedve 200 fokon fél órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Elkészítés:
Egy csésze finomlisztet,1 ek búzakorpát,csipetnyi sót,1 ek olajat egy kevés vízzel jól összedolgozunk,hogy olyan legyen, mint a pizzatészta.
A tésztát 1 mm vastagra kinyújtjuk,(alaposan meglisztezzük,hogy ne ragadjon) és tenyérnyi darabokat vágunk belőle.Bő olajban sütjük,mint a lángost.
Ha jól készítettük el,labdaszerűen felfúvódik.
Mindenféle finomsággal megtölthető, mint a pita.
9 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Ezt a receptet a Meglepetés konyha magazinban találtam.
Hozzávalók:
5 dkg kristálycukor
1 csokor friss menta
A mentát megmossuk és teljesen megszárítjuk. Mozsárba tesszük, hozzáadjuk a kristálycukrot,
a mozsártörővel erős, körkörös mozdulatokkal összetörtjük, amíg a menta teljesen el nem tűnik, a cukor pedig kristályos marad, de zöldre színeződik.
Sütőpapírra szétterítjük a cukrot, hogy egy kicsit száradjon, majd tálaláskor megszórjuk vele az édességünk, vagy valamilyen gyümölcs krémleves tetejét.
Ezt a receptet egy kerületi újságban találtam.
A kekszes alap hozzávalói:
25 dkg keksz, 7 dkg vaj
A krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone, 30 dkg fehércsoki, 500 ml tejszín, 50 dkg feketeribizli, 1 zacskó zselatin
Az összeaprított kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy 24 cm-es tortaforma alján elegyengetjük.
Ezután betesszük a hűtőbe.
A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk és ha egy kicsit kihűlt, összekeverjük a mascarponéval. Közben a tejszínből kemény habot verünk és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez, majd a kekszes alapra
kanalazzuk.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás