Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó az elektromos grill sütő, mi is szeretjük használni télen-nyáron!

 

 Nyers gombasaláta sonkával

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A gomba sokak által kedvelt, nyersen és párolva, a legváltozatosabb módokon elkészíthető, igen értékes táplálék. Ha nem a piacon vásároljuk, hanem mi magunk szedjük vagy ajándékba kapjuk, még ha hozzáértőnek érezzük is magunkat, semmiképpen se dolgozzuk fel addig, amíg valódi szakértő nem látta!


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 4 személyre:
  • 250 g sampinyon gomba
  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 citrom
  • 200 g pácolt, nyers sonkaszelet (pl. berg, parmai, serranói)
  • 200 g spenót
  • 1-2 szál petrezselyem
  • A tojásmártáshoz:
  • 2 tojás
  • 1 kk. mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl kefir vagy joghurt
  • 1-2 ek. citromlé
  • só, bors
  • 6-8 szál snidling
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én is így vagyok vele.

Tovább 

 Sopszka saláta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Összetevők listája
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 500 g paradicsom,
  • 150-200 g érett tehén- vagy juhtúró (ömlesztett),
  • 1/2 dl étolaj,
  • 1 csípős hegyes paprika,
  • 1 uborka,
  • só.
Elkészítés

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, karikákra vagy cikkekre vágjuk, összekeverjük a hagymával, olajat öntünk rá, megsózzuk, s hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm a véleményed Marika.
Én még nem ettem,de ki fogom próbálni.

Tovább 

 Madártej pite

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika és Marcsi.

 Serpenyős gomba vesepecsenyével

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg metélt tiszta teljes kiőrlésű lisztből,
60 dkg laskagomba,
1 csomó újhagyma,
néhány kakukkfűág,
40 dkg marha vesepecsenye,
2 ek. olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 késhegynyi őrölt szegfűbors,
10 dkg tejföl,
kevés édes-nemes pirospaprika

 

A tésztát az előírás szerint megfőzzük, a gombát és a pórét felszeleteljük. A húst szintén felszeleteljük, majd wokban olajon minkét felüket 2-2 percig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

Tovább 

 Kenőmájas

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg sertésmáj,
3 ek. olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg hagyma,
10 dkg vaj,
2 kanál tejföl,
só, bors
citromhéj

A felaprózott hagymát a szalonna kiolvasztott zsírján megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat. Kevés vizet adunk hozzá, készre pároljuk, majd az egészet ledaráljuk. Ezután hozzákeverjük a vajat és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, a citromhéjjal ízesítjük. Végül egy formába tesszük, tálra borítjuk, és már kínálhatjuk is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom, szoktam hasonlót készíteni!

Tovább 

 Fokhagymás-joghurtos mártogatós

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Azért töltöm ezt most a hírek közé, nem a saját galériámba, mert egy külföldi oldalon találtam rá, és csak gyorsan lefordítottam, még nem próbáltam ki. Viszont mihamarabb kóstoló lesz! :) Küldöm, hátha Nektek is ízlene:

• 2,5 dl natúr joghurt
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 csipet chilipor
• 1 tk. citromlé
• só ízlés szerint

A zúzott fokhagymát turmixoljuk össze az összes többi hozzávalóval, és már kínálhatjuk is. Nagyon finom paradicsom- vagy chiliszósz helyett egy kis változatosságként, illetve salátákon, vagy sült zöldségeket belemártogatva.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editkém, Marcsi és Marika, köszönöm szépen! :*

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 2 órája a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Anna! Nagyon szépen köszönöm.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

József Isten éltessen még sokáig születésnapod ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

József gratulálok ehhez a finom, különleges ételhez! Nagyon ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu