Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó az elektromos grill sütő, mi is szeretjük használni télen-nyáron!

 

 Nyers gombasaláta sonkával

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A gomba sokak által kedvelt, nyersen és párolva, a legváltozatosabb módokon elkészíthető, igen értékes táplálék. Ha nem a piacon vásároljuk, hanem mi magunk szedjük vagy ajándékba kapjuk, még ha hozzáértőnek érezzük is magunkat, semmiképpen se dolgozzuk fel addig, amíg valódi szakértő nem látta!


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 4 személyre:
  • 250 g sampinyon gomba
  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 citrom
  • 200 g pácolt, nyers sonkaszelet (pl. berg, parmai, serranói)
  • 200 g spenót
  • 1-2 szál petrezselyem
  • A tojásmártáshoz:
  • 2 tojás
  • 1 kk. mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl kefir vagy joghurt
  • 1-2 ek. citromlé
  • só, bors
  • 6-8 szál snidling
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én is így vagyok vele.

Tovább 

 Sopszka saláta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Összetevők listája
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 500 g paradicsom,
  • 150-200 g érett tehén- vagy juhtúró (ömlesztett),
  • 1/2 dl étolaj,
  • 1 csípős hegyes paprika,
  • 1 uborka,
  • só.
Elkészítés

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, karikákra vagy cikkekre vágjuk, összekeverjük a hagymával, olajat öntünk rá, megsózzuk, s hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm a véleményed Marika.
Én még nem ettem,de ki fogom próbálni.

Tovább 

 Madártej pite

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika és Marcsi.

 Serpenyős gomba vesepecsenyével

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg metélt tiszta teljes kiőrlésű lisztből,
60 dkg laskagomba,
1 csomó újhagyma,
néhány kakukkfűág,
40 dkg marha vesepecsenye,
2 ek. olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 késhegynyi őrölt szegfűbors,
10 dkg tejföl,
kevés édes-nemes pirospaprika

 

A tésztát az előírás szerint megfőzzük, a gombát és a pórét felszeleteljük. A húst szintén felszeleteljük, majd wokban olajon minkét felüket 2-2 percig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

Tovább 

 Kenőmájas

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg sertésmáj,
3 ek. olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg hagyma,
10 dkg vaj,
2 kanál tejföl,
só, bors
citromhéj

A felaprózott hagymát a szalonna kiolvasztott zsírján megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat. Kevés vizet adunk hozzá, készre pároljuk, majd az egészet ledaráljuk. Ezután hozzákeverjük a vajat és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, a citromhéjjal ízesítjük. Végül egy formába tesszük, tálra borítjuk, és már kínálhatjuk is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom, szoktam hasonlót készíteni!

Tovább 

 Fokhagymás-joghurtos mártogatós

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Azért töltöm ezt most a hírek közé, nem a saját galériámba, mert egy külföldi oldalon találtam rá, és csak gyorsan lefordítottam, még nem próbáltam ki. Viszont mihamarabb kóstoló lesz! :) Küldöm, hátha Nektek is ízlene:

• 2,5 dl natúr joghurt
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 csipet chilipor
• 1 tk. citromlé
• só ízlés szerint

A zúzott fokhagymát turmixoljuk össze az összes többi hozzávalóval, és már kínálhatjuk is. Nagyon finom paradicsom- vagy chiliszósz helyett egy kis változatosságként, illetve salátákon, vagy sült zöldségeket belemártogatva.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editkém, Marcsi és Marika, köszönöm szépen! :*

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szia drága Hajnikám Köszönöm szépen a kedves hozzászólást...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu