Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
A gomba sokak által kedvelt, nyersen és párolva, a legváltozatosabb módokon elkészíthető, igen értékes táplálék. Ha nem a piacon vásároljuk, hanem mi magunk szedjük vagy ajándékba kapjuk, még ha hozzáértőnek érezzük is magunkat, semmiképpen se dolgozzuk fel addig, amíg valódi szakértő nem látta!
1.
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, karikákra vagy cikkekre vágjuk, összekeverjük a hagymával, olajat öntünk rá, megsózzuk, s hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát.
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg metélt tiszta teljes kiőrlésű lisztből,
60 dkg laskagomba,
1 csomó újhagyma,
néhány kakukkfűág,
40 dkg marha vesepecsenye,
2 ek. olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 késhegynyi őrölt szegfűbors,
10 dkg tejföl,
kevés édes-nemes pirospaprika
A tésztát az előírás szerint megfőzzük, a gombát és a pórét felszeleteljük. A húst szintén felszeleteljük, majd wokban olajon minkét felüket 2-2 percig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Azért töltöm ezt most a hírek közé, nem a saját galériámba, mert egy külföldi oldalon találtam rá, és csak gyorsan lefordítottam, még nem próbáltam ki. Viszont mihamarabb kóstoló lesz! :) Küldöm, hátha Nektek is ízlene:
• 2,5 dl natúr joghurt
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 csipet chilipor
• 1 tk. citromlé
• só ízlés szerint
A zúzott fokhagymát turmixoljuk össze az összes többi hozzávalóval, és
már kínálhatjuk is. Nagyon finom paradicsom- vagy chiliszósz helyett egy
kis változatosságként, illetve salátákon, vagy sült zöldségeket
belemártogatva.
Garáz József írta 2 órája a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Anna! Nagyon szépen köszönöm.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
József Isten éltessen még sokáig születésnapod ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:
József gratulálok ehhez a finom, különleges ételhez! Nagyon ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás