Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10144 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10144 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10144 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10144 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Amerikai barátságkenyér alaptészta
                           (amish sütemény)
                 ----------------------------------
Hozzávalók az alaptésztához:

1 csomag szárított élesztő,1/4 csésze (0,6 dl)langyos víz,
3 csésze (7,5 dl azaz 40-50 dkg)finomliszt,
3 csésze (7,5 dl azaz 70-75 dkg kristálycukor,
3 csésze (7,5 dl)langyos tej

Hozzávalók a barátságkenyérhez:

1 csésze (2,5 dl)alaptészta,2/3 csésze (1,65 dl)étolaj,
2 csésze (5 dl azaz 30-35 dkg)finomliszt,
1 csésze (2,5 dl azaz kb.25 dkg)kristálycukor,
3 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,1 mokkáskanál só,1 zacskó vaníliás cukor.

Tovább 

Egy virágcsokor nagyon szép dísze lehet az asztalnak egy jó ebédhez. Ha szeretnénk meglepni szerettünket, akkor egy virágcsokor szintén nagyon jó ajándék lehet.

 

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!

Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

6 egész tojást 20 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverünk. Azután hozzákeverünk 16 dkg keményítőt, és jól összekeverjük. Kikent, morzsával megszórt tepsibe öntjük, és megsütjük.Ha kihül keté vágjuk. és az egyik lapot lekvárral megkenjük.

 

Krém:

15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg cukorral, 3 tojássárgájával, 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, és a lekvárral megkent tésztára kenjük, majd rátesszük a tészta másik felét.

 

Máz:

3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött felverünk, a tésztára simítjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Marcsi köszönöm a hozzászólást!

Tovább 

15 dkg margarint10 dkg porcukorral habosra keverünk. A djunk hozzá 1/2 citrom reszelt héját, 1 narancs levét, és 1/2 narancs lereszelt héját, 1 tojássárgáját és késhegynyi őrölt fahéjat. Keverjük jól össze. Szitáljunk hozzá 25 dkg lisztet.

Formáljunk a tésztából hengert, és csomagoljuk be fóliába.

Legalább két óra hosszat pihentessük a hűtőszekrényben.

Miután kivettük a hűtőből, és a fóliából, kenjük be tojássárgájával, forgassuk meg barnacukorban, ha nincs akkor kristálycukorban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Annám köszönöm a receptet ez finom lehet

Tovább 

 

Hozzávalók 3/4 liter tej, 15 dkg búzadara, 2 egész tojás + egy tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg húsos füstölt sza­lonna, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, törött bors.

A tejet, szerecsendióval, só­val, borssal felforraljuk. Las­san adagolva, állandóan ka­varva belefőzzük a búzadarát. Takarékon forraljuk 15 percet, hogy nagyon sűrű legyen. A tűzről levéve összekeverjük a tojás sárgájával. Vágódeszkát vagy nagyobb tálca alját meg­vajazzuk, rásimítjuk a masszát kb 1 cm vastagságban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Köszönöm szépen ezt a finom receptet

Tovább 

Olajon 1 közepes fej hagymát pirítunk, beleteszünk fél kg aprított csiperkét, 1 sárgarépát,és fél fej karfiolt rózsáira szedve. Felengedjük zöldséglével, puhára főzzük,darabosra turmixoljuk,és tejszínt keverünk bele.

Pirított gombával, és krutonnal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Köszönöm szépen Marcsikám a hozzászólást!

A muffin tésztája lehet sós is!

 

20 dkg sütőporos, sós lisztet dolgozzunk össze 2 tojás, 2 dl tejföl, és 10 dkg vaj keverékével. Keverjünk bele 15 dkg apróra vágott sonkát, 10 dkg aszalt paradicsomot, 2 ek frissen aprított rozmaringot, majd muffinformákba öntve előmelegített sütőben süssük készre.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Köszönöm Marcsikám! Örülnék, ha jól sikerülne, és ízlene!

Hozzávalók:

2 kg érett paradicsom, 25-30 friss bazsalikomlevél,4 db vöröshagyma, 1 db paprika, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, só, bors, 8 ek balzsamecet.

 

A paradicsomokat megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobva héját könnyen lehúzhatjuk.A meghámozott, feldarbolt paradicsomot egy lábasban felforraljuk, a habját eltávolítjuk. A hagymát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval, a fűsterekkel a forrásban lévő paradicsomhoz keverjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Egyetértek veled egyszer sor kerül rá

Tovább 

Bármilyen pörkölt maradékhoz pároljunk egy kis rizst, készítsünk 2 dl besamelt, és keverjünk bele kevés reszelt sajtot.

Pároljunk meg valamilyen otthon található zöldséget ( zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli...). Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, tegyünk az aljára egy sor zöldséget, rá egy kis rizst, majd pörköltet, és újból zöldségeket.

Rizs kerüljön a tetejére, öntsük le besamellel, szórjunk a tetejére sajtot, és süssük készre a sütőben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Nagyon jó kis recept élni fogok vele Köszönöm

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Szilvakrémleves, tarhonyás...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Petrezselymes csirkevagdalt képhez:

Petrezselymes_csirkevagdalt_2075012_6047_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Citromos ribizlis sütés nélkül képhez:

Citromos__ribizlis__sutes_nelkul_2075114_6848_s

Köszönöm Annám Készítsed el mert nincsen sok munka vele ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Citromos ribizlis kocka sütés nélkül képhez:

Citromos__ribizlis_kocka_sutes_nelkul_2075115_1542_s

Szervusz Annám .Fénypostázom mindkét szeletet nagyon finom...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Citromos ribizlis kocka sütés nélkül képhez:

Citromos__ribizlis_kocka_sutes_nelkul_2075115_1542_s

Marcsi nagyon szépen, ízlésesen díszítetted a sütidet, ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Citromos ribizlis sütés nélkül képhez:

Citromos__ribizlis__sutes_nelkul_2075114_6848_s

Marcsi ez isteni finom lehet! Valamikor én is elkészítem,...

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Citromos__ribizlis_kocka_sutes_nelkul_2075115_1542_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Citromos__ribizlis__sutes_nelkul_2075114_6848_s

Domján Mária írta 2 napja a(z) Sertés csont leves képhez:

Sertes_csont_leves-001_2075097_3126_s

Gyönyörű a levesetek Köszönöm és gratulálok

Domján Mária írta 2 napja a(z) Hagymás rostályos képhez:

Hagymas_rostalyos-001_2074878_8010_s

Köszönöm szépen

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu