Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói:
10 dkg méz
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
50 dkg finomliszt
3 g szódabikarbóna
Krém hozzávalói:
3 dl tej
3 evőkanál búzadara
20 dkg porcukor
20 dkg vaj/margarin
Töltéshez:
baracklekvár
Mázhoz:
tortabevonó étcsokoládé
2-3 ek. napraforgó olaj
Kimértem a tészta hozzávalóit, a lisztbe belekevertem a szódabikarbónát, kakaóport, fahéjat.
A mézet meg a zsírt összeolvasztottam, majd a tűzről levéve belekevertem a porcukrot, a tojásokat, végül hozzáöntöttem a lisztes keveréket. Fakanállal mindent jól összedolgoztam, aztán áttettem lisztezett gyúrótáblára és jól összegyúrtam. Kis pihentetés után négy egyenlő részre osztottam és minden részből 20x30 centis téglalapot nyújtottam.( Négy 20x30 centis lapot vágtam sütőpapírból és ezekre ráigazgattam a tésztát).
A papírral együtt rátettem egy nagy tepsi hátoldalára és egyenként 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon az elsőt 8 perc alatt, a többit 6-6 perc alatt kisütöttem.A forró lapokról azonnal lehúztam a papírt (könnyen lejöttek) és míg hűltek elkészítettem a krémet .
Megfőztem a tejbegrízt, időnként belekeverve kihűtöttem, mialatt a szoba hőmérsékletű margarint jól kikevertem a porcukorral. Végül a kettőt összeöntöttem és jól kihabosítottam.
Most az összeállítás következett:
Az első lapot megkentem a grízes krém felével. Ráraktam a következő lapot, melyre fél üveg házi baracklekvárt kentem, majd ismét mézes lap, melyre a krém másik fele került. Az utolsó lapot is ráhelyeztem, és hűtőbe tettem a majdnem kész süteményt. A csokimázat később öntöttem rá, és tálalásig ismét hűtőbe került. Másnapra összegyengült, könnyen szeletelhető és nagyon finom volt.
|
|
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!