Finomságok Konyhája: Mézes krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mézes krémes

Tészta hozzávalói:

10 dkg méz
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
50 dkg finomliszt
3 g szódabikarbóna

Krém hozzávalói:
3 dl tej
3 evőkanál búzadara
20 dkg porcukor
20 dkg vaj/margarin

Töltéshez:
baracklekvár
Mázhoz:
tortabevonó étcsokoládé
2-3 ek. napraforgó olaj

Kimértem a tészta hozzávalóit, a lisztbe belekevertem a szódabikarbónát, kakaóport, fahéjat.
A mézet meg a zsírt összeolvasztottam, majd a tűzről levéve belekevertem a porcukrot, a tojásokat, végül hozzáöntöttem a lisztes keveréket. Fakanállal mindent jól összedolgoztam, aztán áttettem lisztezett gyúrótáblára és jól összegyúrtam. Kis pihentetés után négy egyenlő részre osztottam és minden részből 20x30 centis téglalapot nyújtottam.( Négy 20x30 centis lapot vágtam sütőpapírból és ezekre ráigazgattam a tésztát).
A papírral együtt rátettem egy nagy tepsi hátoldalára és egyenként 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon az elsőt 8 perc alatt, a többit 6-6 perc alatt kisütöttem.A forró lapokról azonnal lehúztam a papírt (könnyen lejöttek) és míg hűltek elkészítettem a krémet .
Megfőztem a tejbegrízt, időnként belekeverve kihűtöttem, mialatt a szoba hőmérsékletű margarint jól kikevertem a porcukorral. Végül a kettőt összeöntöttem és jól kihabosítottam.
Most az összeállítás következett:
Az első lapot megkentem a grízes krém felével. Ráraktam a következő lapot, melyre fél üveg házi baracklekvárt kentem, majd ismét mézes lap, melyre a krém másik fele került. Az utolsó lapot is ráhelyeztem, és hűtőbe tettem a majdnem kész süteményt. A csokimázat később öntöttem rá, és tálalásig ismét hűtőbe került. Másnapra összegyengült, könnyen szeletelhető és nagyon finom volt.

Látta 699 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 12 éve

nagyon fincsit sütöttél, gusztusos szeletek!!

Válasz

Makovics Jánosné üzente 12 éve

Nagyon finom süti én is szoktam csinálni.Nagyon mutatós és kiadós.

Válasz

Szakál Gáborné üzente 12 éve

Mindenkinek köszönöm a dicséreteket!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon guszta, szívesen levennék egyet!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Szeretem a mézes krémest.
Nagyon jól néz ki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szép szeletek.
Szívesen megkóstolnám.
Ügyes vagy Marisz!
Köszönjük szépen.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu