Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1. réteg hozzávalói:
30 deka kekszdara
3 evőkanál baracklekvár
3 ek natúr kakaópor
kb. 1 deci tej
2.réteghez:
15 deka nugát (készen vásároltam)
3.réteghez:
30 deka gesztenyemassza
7 deka vaj
2 ek porcukor
1 ek vaníliaeszencia
2 ek rum
5 deka mazsola
4.réteg:
étcsokoládé bevonni (minimum 10 deka)
Elkészítés:
Először az első réteg hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a 3. réteget készítettem el, melyhez szintén csak jól össze kellett keverni az összetevőket.
Egy 20 centi átmérőjű tortagyűrűt kibéleltem folpackkal, és ebbe nyomkodtam a kekszes alapot. A nugátmasszát mikróban kevés tejet hozzáöntve kicsit meglágyítottam, így könnyebben rá tudtam kenni az első rétegre, harmadiknak a gesztenyés réteg következett, és már láttam, hogy ez bizony nagyon lapos torta lesz így, hiszen a negyedik réteg csak olvasztott csoki, az nem sokat magasít rajta. Ezért találtam ki a tetejére a Mozart golyókat. Illetve helyesbítek, csak Mozart mostohatestvére, mert nincs benne pisztácia.
Mozart golyók hozzávalói:
20 deka nugátmassza
20 deka marcipánmassza
15 deka étcsokoládé
A nugátmasszát kockákra vágjuk és golyókká gömbölygetjük. Kis időre hűtőbe tesszük.
A marcipánmasszát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle, melyek közepébe helyezzük a nugátgömböket és beborítjuk vele azokat. Nekem 18 golyóm lett.
Ezután megolvasztottam a csokoládét (én jó minőségű 85%-os Choceur csokit olvasztottam, a magas kakaótartalmú csoki állítólag szép fényes marad. Az volt, míg hűtőbe nem tettem.
A csokit 400 watton mikróban olvasztottam fel magában, majd a fogpiszkálóra szúrt golyókat belemártottam, és egy hungarocell lapba szúrva szárítottam. Mikor már kissé megdermedtek hűtőbe kerültek egy éjszakára, ahová már előbb betettem a tortát is.
Másnap reggel levettem a karimát a tortáról és az oldalát körbekentem egy kevés olvasztott vajjal elkevert gesztenyemasszával, meg a tetejét is elsímáztam vele. A tetejét nem fedte volna be teljesen a maradék olvasztott csoki, ezért csak kicsit megcsurgattam, a többivel pedig ráragasztottam a golyókat. Majd egy -két dekányi fehér csokit olvasztottam, amivel egy kis nylonzacskó sarkából a gömbök tetejére betűket írtam: Boldog szülinapot - ez 16 betű. Ezzel kész is lett, és vittem is egy volt tanáromnak születésnapjára. Remélem, finomnak találta.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 9 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!