Finomságok Konyhája: Nugátos torta Mozart golyókkal (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Nugátos torta Mozart golyókkal

1. réteg hozzávalói:
30 deka kekszdara
3 evőkanál baracklekvár
3 ek natúr kakaópor
kb. 1 deci tej
2.réteghez:
15 deka nugát (készen vásároltam)
3.réteghez:
30 deka gesztenyemassza
7 deka vaj
2 ek porcukor
1 ek vaníliaeszencia
2 ek rum
5 deka mazsola
4.réteg:
étcsokoládé bevonni (minimum 10 deka)
Elkészítés:
Először az első réteg hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a 3. réteget készítettem el, melyhez szintén csak jól össze kellett keverni az összetevőket.
Egy 20 centi átmérőjű tortagyűrűt kibéleltem folpackkal, és ebbe nyomkodtam a kekszes alapot. A nugátmasszát mikróban kevés tejet hozzáöntve kicsit meglágyítottam, így könnyebben rá tudtam kenni az első rétegre, harmadiknak a gesztenyés réteg következett, és már láttam, hogy ez bizony nagyon lapos torta lesz így, hiszen a negyedik réteg csak olvasztott csoki, az nem sokat magasít rajta. Ezért találtam ki a tetejére a Mozart golyókat. Illetve helyesbítek, csak Mozart mostohatestvére, mert nincs benne pisztácia.
Mozart golyók hozzávalói:
20 deka nugátmassza
20 deka marcipánmassza
15 deka étcsokoládé
A nugátmasszát kockákra vágjuk és golyókká gömbölygetjük. Kis időre hűtőbe tesszük.
A marcipánmasszát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle, melyek közepébe helyezzük a nugátgömböket és beborítjuk vele azokat. Nekem 18 golyóm lett.
Ezután megolvasztottam a csokoládét (én jó minőségű 85%-os Choceur csokit olvasztottam, a magas kakaótartalmú csoki állítólag szép fényes marad. Az volt, míg hűtőbe nem tettem.
A csokit 400 watton mikróban olvasztottam fel magában, majd a fogpiszkálóra szúrt golyókat belemártottam, és egy hungarocell lapba szúrva szárítottam. Mikor már kissé megdermedtek hűtőbe kerültek egy éjszakára, ahová már előbb betettem a tortát is.
Másnap reggel levettem a karimát a tortáról és az oldalát körbekentem egy kevés olvasztott vajjal elkevert gesztenyemasszával, meg a tetejét is elsímáztam vele. A tetejét nem fedte volna be teljesen a maradék olvasztott csoki, ezért csak kicsit megcsurgattam, a többivel pedig ráragasztottam a golyókat. Majd egy -két dekányi fehér csokit olvasztottam, amivel egy kis nylonzacskó sarkából a gömbök tetejére betűket írtam: Boldog szülinapot - ez 16 betű. Ezzel kész is lett, és vittem is egy volt tanáromnak születésnapjára. Remélem, finomnak találta.

Látta 481 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szakál Gáborné üzente 12 éve

mindenkinek köszönöm a dícséretet. Nem annyira bonyolult ám elkészíteni, lehet, hogy csak körülményesen írtam le. De nagyon finom!

Válasz

Szepesi Ági üzente 12 éve

Ezt Imádom!!!!!!!!!
Éppen olyan, amilyennek lennie kell!!Nagyon szép!!!!!!!!!!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki,de nagyon sok munka van vele,ahogy olvasom. Ügyes vagy,és türelmes!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez a torta nagyon ízletes lehetett.
Gondolom,hogy örült a meglepetésnek az egykori tanárod Marcsikám.
Köszönjük szépen.
Gratulálok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 9 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu