Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
1. réteg hozzávalói:
30 deka kekszdara
3 evőkanál baracklekvár
3 ek natúr kakaópor
kb. 1 deci tej
2.réteghez:
15 deka nugát (készen vásároltam)
3.réteghez:
30 deka gesztenyemassza
7 deka vaj
2 ek porcukor
1 ek vaníliaeszencia
2 ek rum
5 deka mazsola
4.réteg:
étcsokoládé bevonni (minimum 10 deka)
Elkészítés:
Először az első réteg hozzávalóit alaposan kikevertem, majd a 3. réteget készítettem el, melyhez szintén csak jól össze kellett keverni az összetevőket.
Egy 20 centi átmérőjű tortagyűrűt kibéleltem folpackkal, és ebbe nyomkodtam a kekszes alapot. A nugátmasszát mikróban kevés tejet hozzáöntve kicsit meglágyítottam, így könnyebben rá tudtam kenni az első rétegre, harmadiknak a gesztenyés réteg következett, és már láttam, hogy ez bizony nagyon lapos torta lesz így, hiszen a negyedik réteg csak olvasztott csoki, az nem sokat magasít rajta. Ezért találtam ki a tetejére a Mozart golyókat. Illetve helyesbítek, csak Mozart mostohatestvére, mert nincs benne pisztácia.
Mozart golyók hozzávalói:
20 deka nugátmassza
20 deka marcipánmassza
15 deka étcsokoládé
A nugátmasszát kockákra vágjuk és golyókká gömbölygetjük. Kis időre hűtőbe tesszük.
A marcipánmasszát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk, majd köröket szaggatunk belőle, melyek közepébe helyezzük a nugátgömböket és beborítjuk vele azokat. Nekem 18 golyóm lett.
Ezután megolvasztottam a csokoládét (én jó minőségű 85%-os Choceur csokit olvasztottam, a magas kakaótartalmú csoki állítólag szép fényes marad. Az volt, míg hűtőbe nem tettem.
A csokit 400 watton mikróban olvasztottam fel magában, majd a fogpiszkálóra szúrt golyókat belemártottam, és egy hungarocell lapba szúrva szárítottam. Mikor már kissé megdermedtek hűtőbe kerültek egy éjszakára, ahová már előbb betettem a tortát is.
Másnap reggel levettem a karimát a tortáról és az oldalát körbekentem egy kevés olvasztott vajjal elkevert gesztenyemasszával, meg a tetejét is elsímáztam vele. A tetejét nem fedte volna be teljesen a maradék olvasztott csoki, ezért csak kicsit megcsurgattam, a többivel pedig ráragasztottam a golyókat. Majd egy -két dekányi fehér csokit olvasztottam, amivel egy kis nylonzacskó sarkából a gömbök tetejére betűket írtam: Boldog szülinapot - ez 16 betű. Ezzel kész is lett, és vittem is egy volt tanáromnak születésnapjára. Remélem, finomnak találta.
|
|
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!