Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
260 gramm rizsliszt
150 gramm tökmagliszt
130 gramm xilit
egy csipet só
150 gramm vaj
1 cs gluténmentes sütőpor
2 teáskanál vaníliaeszencia
2 tojás
4-6 evőkanál tej(vagy víz)
Elkészítés:
A liszteket egybeöntöttem, beletettem a sót, sütőport és jól elkevertem.
Egy tálban a szobahőmérsékletű puha vajat a xilittel fehéredésig kevertem. Ekkor hozzáadtam a tojásokat, a vaníliaeszenciát és ezekkel is jól elkevertem. Ezután fakanállal beledolgoztam a lisztet, meg a tejet, majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Szilikon lapra tettem, és csak úgy lisztezés nélkül a kezemmel ellapogattam kb. fél centi vastagra(mindig csak 2-3 keksznyi tésztát), és különböző formákat szúrtam ki belőle. Ezekből a különleges lisztekből készült tészták másképp viselkednek, mint a búza finomlisztből készült. Ezt a puha, kissé morzsalékos tésztát könnyebb volt ezzel a módszerrel elkészíteni, mintha nyújtottam volna.
Közben a sütőt előmelegítettem 170 fokra, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett kekszeket alsó-felső lángon 15 perc alatt kisütöttem.
A tepsiben hűtöttem ki, mert melegen még törékenyek, de kihűlve a csomagolást, szállítást is jól bírták. A tökmagliszttől nyersen zöldes, kisülve barnás színű a tészta. Lezárt dobozban néhány hétig eltartható.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!