Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
260 gramm rizsliszt
150 gramm tökmagliszt
130 gramm xilit
egy csipet só
150 gramm vaj
1 cs gluténmentes sütőpor
2 teáskanál vaníliaeszencia
2 tojás
4-6 evőkanál tej(vagy víz)
Elkészítés:
A liszteket egybeöntöttem, beletettem a sót, sütőport és jól elkevertem.
Egy tálban a szobahőmérsékletű puha vajat a xilittel fehéredésig kevertem. Ekkor hozzáadtam a tojásokat, a vaníliaeszenciát és ezekkel is jól elkevertem. Ezután fakanállal beledolgoztam a lisztet, meg a tejet, majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Szilikon lapra tettem, és csak úgy lisztezés nélkül a kezemmel ellapogattam kb. fél centi vastagra(mindig csak 2-3 keksznyi tésztát), és különböző formákat szúrtam ki belőle. Ezekből a különleges lisztekből készült tészták másképp viselkednek, mint a búza finomlisztből készült. Ezt a puha, kissé morzsalékos tésztát könnyebb volt ezzel a módszerrel elkészíteni, mintha nyújtottam volna.
Közben a sütőt előmelegítettem 170 fokra, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett kekszeket alsó-felső lángon 15 perc alatt kisütöttem.
A tepsiben hűtöttem ki, mert melegen még törékenyek, de kihűlve a csomagolást, szállítást is jól bírták. A tökmagliszttől nyersen zöldes, kisülve barnás színű a tészta. Lezárt dobozban néhány hétig eltartható.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!