Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói: (5 darabhoz)
50 gramm porcukor
100 gramm vaj
140 gramm BL55-ös finomliszt
50 gramm finomra tört dió
fél kávéskanál őrölt fahéj
Töltelékhez:
ízlés szerint ribizli, málna, szilva vagy barackdzsem
Bevonathoz:
300 gramm jó minőségű étcsokoládé
Én dupla adagból csináltam. Az eredeti receptben 7,5 cm-es kiszúróval szaggatjuk (így lesz egy adag tésztából 5 db kész isler), én 6 cm-es kiszúróval szaggattam, így a két adag tésztából összesen 17 darab süteményem lett.
Elkészítés:
A diót nyújtófával egy nylon zacskón keresztül összetörtem, majd a tészta többi hozzávalóit is kimértem, és egy tálban gyors mozdulatokkal meggyúrtam. Nem kell sokáig, mihelyt összeállt jó. Ekkor fóliában 10 percre hűtőbe tettem.
Kivéve 3 mm vastagságúra nyújtottam, és 6 centi átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, és a 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt alsó-felső lángon kisütöttem őket. Szép világosak maradtak a korongok. Itt még elmondom, hogy elég morzsalékos a tészta, nehéz vele bánni. Nekem úgy sikerült a nyújtás, hogy nem egyszerre nyújtottam ki az egészet, hanem kisebb darabokat vágtam a tésztából, melyeket lisztezett deszkán először ellapogattam, majd nyújtófával megsímáztam.
Kihűlés után kettőt-kettőt házi baracklekvárral összeragasztottam, és egy napra a hűvös kamrába tettem puhulni.
Másnap gőz fölött felolvasztottam 20 deka 85 %-os étcsokoládét egy dekányi vajjal, és szilikon ecsettel rákentem az islerekre. Így ecsettel kenve elég lett a húsz deka. Miután megkötött a csokibevonat tálalható.
Nagyon finom lett!
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!