Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói: (5 darabhoz)
50 gramm porcukor
100 gramm vaj
140 gramm BL55-ös finomliszt
50 gramm finomra tört dió
fél kávéskanál őrölt fahéj
Töltelékhez:
ízlés szerint ribizli, málna, szilva vagy barackdzsem
Bevonathoz:
300 gramm jó minőségű étcsokoládé
Én dupla adagból csináltam. Az eredeti receptben 7,5 cm-es kiszúróval szaggatjuk (így lesz egy adag tésztából 5 db kész isler), én 6 cm-es kiszúróval szaggattam, így a két adag tésztából összesen 17 darab süteményem lett.
Elkészítés:
A diót nyújtófával egy nylon zacskón keresztül összetörtem, majd a tészta többi hozzávalóit is kimértem, és egy tálban gyors mozdulatokkal meggyúrtam. Nem kell sokáig, mihelyt összeállt jó. Ekkor fóliában 10 percre hűtőbe tettem.
Kivéve 3 mm vastagságúra nyújtottam, és 6 centi átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, és a 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt alsó-felső lángon kisütöttem őket. Szép világosak maradtak a korongok. Itt még elmondom, hogy elég morzsalékos a tészta, nehéz vele bánni. Nekem úgy sikerült a nyújtás, hogy nem egyszerre nyújtottam ki az egészet, hanem kisebb darabokat vágtam a tésztából, melyeket lisztezett deszkán először ellapogattam, majd nyújtófával megsímáztam.
Kihűlés után kettőt-kettőt házi baracklekvárral összeragasztottam, és egy napra a hűvös kamrába tettem puhulni.
Másnap gőz fölött felolvasztottam 20 deka 85 %-os étcsokoládét egy dekányi vajjal, és szilikon ecsettel rákentem az islerekre. Így ecsettel kenve elég lett a húsz deka. Miután megkötött a csokibevonat tálalható.
Nagyon finom lett!
|
|
Garáz József 11 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
Garáz József írta 1 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Tudod ! Én szedem a gyümölcsöt a ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!