Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
15 deka étcsokoládé
12 deka liszt
3 deka kakaó
1teáskanál sütőpor
csipet só
8 deka vaj vagy margarin
10 deka cukor
1 tojás
2 evőkanál tej
5 deka porcukor forgatáshoz
Elkészítés:
A csokit összetördeltem, majd felolvasztottam. Amíg hűlt, összekevertem a lisztet a sóval, sütőporral, kakaóporral. A margarint a cukorral, tejjel jól felhabosítottam és hozzáöntöttem az eddigre kissé már kihűlt csokit, végül a lisztet is. A most még eléggé lágy masszát éjszakára hűtőbe tettem nylon zacskóba csomagolva.
Másnap szobahőmérsékleten egy óra alatt képlékennyé vált. Kissé lisztezve átgyúrtam, és 26 gombócot gömbölygettem a tésztából. Ezeket egyenként porcukorba forgattam, azután raktam a kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső lángon 15 percig sütöttem.
A tepsiben hűtöttem ki sütés után. Kívül roppanós, belül lágy csokoládés az állaga, az íze pedig mennyei! Fontos, hogy jó minőségű csokiból csináljuk, akkor nőnek szép magasra. Gyengébb minőségű csokiból készítve laposabbak lesznek, inkább szétterülnek. Dobozban tárolva 1 hétig is eltartható.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!