Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hat tojást leütöttem, hat evőkanál cukorral jó habosra kikevertem géppel, majd fakanállal hozzákevertem 6 evőkanál lisztet. Ekkor kétfelé vettem a masszát, és az egyik felébe beledolgoztam kb. két teáskanálnyi matcha zöld teaport. Két nylonzacskóba kanalaztam a kétféle tésztát, és mivel a sárgát többnek találtam, egy kicsit hagytam belőle, amit kevés kakaóporral barnára színeztem(Így háromféle színem lett). Ezt egy kisebb zacskóba töltöttem és jöhetett a csíkozás.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt nagy alakú tepsiben a sarkánál kezdtem sárgával ferdén, utána zöld, majd egy vékonyabb barna csík következett, és így folytattam, míg betelt a tepsi.
Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokosra és alsó-felső lángon húsz percig sütöttem.
Amikor kisült a piskóta lehúztam róla a papírt és feltekertem a papírral együtt, majd egy nedves konyharuhába csomagolva hűtöttem ki.
míg hűlt, elkészítettem a krémet.
Krém hozzávalói:
20 deka mascarpone
15 deka vaj
10 deka porcukor
másfél deci habtejszín
1 evőkanál vaníliaeszencia
1-2 kávéskanál zöldtea por
4 fél őszibarack befőtt
A szobahőmérsékletű vajat, a mascarponét és a porcukrot jó habosra kikevertem géppel, és lassan hozzáöntve a folékony tejszínt, vaníliaeszenciát, mindent jól kihabosítottam, és utoljára kevertem először egy kevés krémbe a zöldtea port, majd ezt bele az egész krémbe. Nem lett túl erős a színe, de kellemes halványzöld lett, és az íze is finom volt. Rákentem a kihűlt piskótára, közepén egy sorba raktam az összemetélt őszibarack befőttet és szorosan feltekertem. Egyéb módon nem is díszítettem, így is mutatós volt és finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!