Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A vajas pudingkrémhez:
5 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
7 dkg kristálycukor
1 ek. vízben oldódó kávépor
25 dkg puha vaj
4 dkg porcukor
A cukros borsziruphoz:
3 ek. kristálycukor
1 ek. víz
4 ek. édes desszertbor
3 cl konyak
A vajkrémhez:
15 dkg puha vaj
1 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
néhány csepp konyak
A fentieken kívül:
kb 60 db babapiskóta
5 dkg híg ribizlilekvár
A díszítéshez:
10 dkg pirított leveles mandula
6 db babapiskóta
egy kevés csokoládémáz
Először a krémeket, meg a borszirupot készítettem el:
Vajas pudingkrémhez a szokásos módon megfőztem a pudingot, majd miután kihűlt, összekevertem a puha vajjal - én ebbe már nem tettem cukrot. Beleadtam az instant kávéport is, az egészet jól kihabosítottam.
A cukros borsziruphoz a kristálycukrot a vízzel felforraltam, s mikor kicsit lehűlt, belekevertem az édes bort - én tokaji aszút, és konyak helyett kevés viszkit.
A vajkrémhez alaposan kikevertem a hozzávalókat, itt is viszkivel konyak helyett. Ezt félretettem másnapig.
Öt dekányi mazsolát forró vízben leáztattam majd lecsepegtettem.(Ez nincs a receptben).
Összeállítás:
Egy kapcsos tortaformát kibéleltem folpackkal, majd kiraktam az alját babapiskótákkal szorosan, hogy mindenütt legyen. Ezután a babapiskótákra locsoltam a cukros borszirupból, kentem rájuk a ribizlilekvárból, erre pedig vajas pudingkrémet kentem. Ezen a módon rétegeztem a hozzávalókat, míg el nem fogytak. Minden rétegre szórtam kis áztatott mazsolát is. Az én tortaformám 46 babapiskótával telt meg. Ribizlilekvárom nem volt, helyette gyorsan készítettem ribizlizselé-féleséget. Friss ribizlit (kb.30 dekát) nyersen átpasszíroztam majd két kanál cukorral felfőztem és kihűtöttem. Nem mértem, de biztos több volt mint 5 deka, és mindet elhasználtam. A tetejére vajas pudingkrém került és hűtőbe tettem éjszakára.
Szombaton reggel kivettem a tortát a formából szépen meg volt dermedve. A tetejére és az oldalára rákentem a vajkrémet. A tetejét meg az oldalát mandulaforgáccsal kellett volna beszórni, de mivel az nem volt, olvasztott csokival pötyögtettem meg. Hat babapiskótát félbevágtam és félig olvasztott csokiba mártottam, ezt raktam a tetejére díszítésnek. Fehércsoki gyurmához kis instant kávéport kevertem, a rózsa abból készült, az 55-öshöz pedig kakaóval színeztem a fehércsoki gyurmát.4
Egy barátnőm kapta a születésnapjára. Nagyon finomnak találta az egész család.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!