Finomságok Konyhája: Malakoff torta sütés nélkül (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Malakoff torta sütés nélkül

Hozzávalók:


A vajas pudingkrémhez:
5 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
7 dkg kristálycukor
1 ek. vízben oldódó kávépor
25 dkg puha vaj
4 dkg porcukor

A cukros borsziruphoz:
3 ek. kristálycukor
1 ek. víz
4 ek. édes desszertbor
3 cl konyak

A vajkrémhez:
15 dkg puha vaj
1 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
néhány csepp konyak

A fentieken kívül:
kb 60 db babapiskóta
5 dkg híg ribizlilekvár

A díszítéshez:
10 dkg pirított leveles mandula
6 db babapiskóta
egy kevés csokoládémáz


Először a krémeket, meg a borszirupot készítettem el:

Vajas pudingkrémhez a szokásos módon megfőztem a pudingot, majd miután kihűlt, összekevertem a puha vajjal - én ebbe már nem tettem cukrot. Beleadtam az instant kávéport is, az egészet jól kihabosítottam.

A cukros borsziruphoz a kristálycukrot a vízzel felforraltam, s mikor kicsit lehűlt, belekevertem az édes bort - én tokaji aszút, és konyak helyett kevés viszkit.
A vajkrémhez alaposan kikevertem a hozzávalókat, itt is viszkivel konyak helyett. Ezt félretettem másnapig.
Öt dekányi mazsolát forró vízben leáztattam majd lecsepegtettem.(Ez nincs a receptben).

Összeállítás:

Egy kapcsos tortaformát kibéleltem folpackkal, majd kiraktam az alját babapiskótákkal szorosan, hogy mindenütt legyen. Ezután a babapiskótákra locsoltam a cukros borszirupból, kentem rájuk a ribizlilekvárból, erre pedig vajas pudingkrémet kentem. Ezen a módon rétegeztem a hozzávalókat, míg el nem fogytak. Minden rétegre szórtam kis áztatott mazsolát is. Az én tortaformám 46 babapiskótával telt meg. Ribizlilekvárom nem volt, helyette gyorsan készítettem ribizlizselé-féleséget. Friss ribizlit (kb.30 dekát) nyersen átpasszíroztam majd két kanál cukorral felfőztem és kihűtöttem. Nem mértem, de biztos több volt mint 5 deka, és mindet elhasználtam. A tetejére vajas pudingkrém került és hűtőbe tettem éjszakára.
Szombaton reggel kivettem a tortát a formából szépen meg volt dermedve. A tetejére és az oldalára rákentem a vajkrémet. A tetejét meg az oldalát mandulaforgáccsal kellett volna beszórni, de mivel az nem volt, olvasztott csokival pötyögtettem meg. Hat babapiskótát félbevágtam és félig olvasztott csokiba mártottam, ezt raktam a tetejére díszítésnek. Fehércsoki gyurmához kis instant kávéport kevertem, a rózsa abból készült, az 55-öshöz pedig kakaóval színeztem a fehércsoki gyurmát.4
Egy barátnőm kapta a születésnapjára. Nagyon finomnak találta az egész család.

Látta 598 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szakál Gáborné üzente 12 éve

Köszönöm a dícséreteket!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bizony nagyon jónak tűnik és szép is.Puszi: Marika

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Finom!
Gr:Ilucika

Válasz

Szakál Gáborné üzente 12 éve

Várom róla fotót!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szép torta!
Jól jön majd a forró napokra.
Köszönöm szépen Marcsikám.
Puszi:Edit.

Holnap sütöm a piskótádat.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu