Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ennél a díszítési technikánál a mintát belesütjük a piskótába. Először a mintához készítjük el a habot.
Mintázó hab hozzávalói:
1 tojásfehérje
30 gramm cukor
40 gramm liszt
30gramm olvasztott vaj
pár csepp ételfesték
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet és az ételfestéket. Nylon tasakba tesszük, melynek a sarkát kivágva tetszőleges mintákat rajzolunk vele egy nagyméretű tepsibe helyezett sütőpapírra. Ezután a tepsit 10 percre a fagyasztóba tesszük. Ez idő alatt elkészítjük a piskótamasszát.
Piskótatekercs hozzávalói:
4 tojás
120 gramm cukor
120 gramm liszt
fél cs sütőpor
A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, melyet a fagyasztóból kivett tepsibe töltünk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kivettük, lehúzzuk róla a papírt és felcsavarva hűtjük ki.
Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy ételfesték helyett piros ribizli és cékla leve volt a színezékem. Mivel sok lett a mintázó hab, mindjárt két piskótát sütöttem. Míg hűltek, elkészítettem az áfonyás túrótölteléket.
Áfonyás túrókrém:
fél kiló tehéntúró
15 deka házi mascarpone
10 deka porcukor
25 deka friss áfonya
1 ek vaníliaeszencia
A túrót a mascarponét és a cukrot géppel alaposan összekevertem, majd hozzáadtam a vaníliaeszenciát, kb. 20 deka összemixelt áfonyát és ezzel is jól összekevertem. Megkentem vele a piskótalapokat és rászórtam a töltelékre a maradék áfonyát, meg néhány szem ribizlit, majd szorosan feltekertem.
Egy éjszakát hűtőben tartottam, másnap fogyasztottuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!