Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ennél a díszítési technikánál a mintát belesütjük a piskótába. Először a mintához készítjük el a habot.
Mintázó hab hozzávalói:
1 tojásfehérje
30 gramm cukor
40 gramm liszt
30gramm olvasztott vaj
pár csepp ételfesték
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet és az ételfestéket. Nylon tasakba tesszük, melynek a sarkát kivágva tetszőleges mintákat rajzolunk vele egy nagyméretű tepsibe helyezett sütőpapírra. Ezután a tepsit 10 percre a fagyasztóba tesszük. Ez idő alatt elkészítjük a piskótamasszát.
Piskótatekercs hozzávalói:
4 tojás
120 gramm cukor
120 gramm liszt
fél cs sütőpor
A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, melyet a fagyasztóból kivett tepsibe töltünk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kivettük, lehúzzuk róla a papírt és felcsavarva hűtjük ki.
Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy ételfesték helyett piros ribizli és cékla leve volt a színezékem. Mivel sok lett a mintázó hab, mindjárt két piskótát sütöttem. Míg hűltek, elkészítettem az áfonyás túrótölteléket.
Áfonyás túrókrém:
fél kiló tehéntúró
15 deka házi mascarpone
10 deka porcukor
25 deka friss áfonya
1 ek vaníliaeszencia
A túrót a mascarponét és a cukrot géppel alaposan összekevertem, majd hozzáadtam a vaníliaeszenciát, kb. 20 deka összemixelt áfonyát és ezzel is jól összekevertem. Megkentem vele a piskótalapokat és rászórtam a töltelékre a maradék áfonyát, meg néhány szem ribizlit, majd szorosan feltekertem.
Egy éjszakát hűtőben tartottam, másnap fogyasztottuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:
Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:
Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!