Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ennél a díszítési technikánál a mintát belesütjük a piskótába. Először a mintához készítjük el a habot.
Mintázó hab hozzávalói:
1 tojásfehérje
30 gramm cukor
40 gramm liszt
30gramm olvasztott vaj
pár csepp ételfesték
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet és az ételfestéket. Nylon tasakba tesszük, melynek a sarkát kivágva tetszőleges mintákat rajzolunk vele egy nagyméretű tepsibe helyezett sütőpapírra. Ezután a tepsit 10 percre a fagyasztóba tesszük. Ez idő alatt elkészítjük a piskótamasszát.
Piskótatekercs hozzávalói:
4 tojás
120 gramm cukor
120 gramm liszt
fél cs sütőpor
A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, melyet a fagyasztóból kivett tepsibe töltünk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kivettük, lehúzzuk róla a papírt és felcsavarva hűtjük ki.
Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy ételfesték helyett piros ribizli és cékla leve volt a színezékem. Mivel sok lett a mintázó hab, mindjárt két piskótát sütöttem. Míg hűltek, elkészítettem az áfonyás túrótölteléket.
Áfonyás túrókrém:
fél kiló tehéntúró
15 deka házi mascarpone
10 deka porcukor
25 deka friss áfonya
1 ek vaníliaeszencia
A túrót a mascarponét és a cukrot géppel alaposan összekevertem, majd hozzáadtam a vaníliaeszenciát, kb. 20 deka összemixelt áfonyát és ezzel is jól összekevertem. Megkentem vele a piskótalapokat és rászórtam a töltelékre a maradék áfonyát, meg néhány szem ribizlit, majd szorosan feltekertem.
Egy éjszakát hűtőben tartottam, másnap fogyasztottuk.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!