Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói:
Fél kiló liszt
16 deka cukor
16 deka étolaj
1 pohár tejföl (kicsi)
1 tojás + 1 a kenéshez
1 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
csipet só
10 deka kekszdara szóráshoz
Karamellás meggytöltelék hozzávalói:
1 kiló kimagozott meggy
15 deka nádcukor
5 deka vaj
2 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag főzős vanília puding
Elkészítését a töltelékkel kezdtem.
A cukrot forró serpenyőben magában megkaramellizáltam, majd beledobtam a vajat és kevergettem, míg elolvadt, ezután öntöttem hozzá a meggyet. Ekkor a cukrot kicsit összekapta, meg is ijedtem, hogy kemény cukordarabok lettek benne, de kevergetve néhány perc alatt felolvadtak. A pudingport kikevertem jó fél deci hideg vízzel, így öntöttem a szortyogó meggyes elegybe. Gyorsan besűrűsödött, érdekes kocsonyás állagot vett fel az egész töltelék. Ekkor elzártam alatta a lángot és már csak hűlni kellett neki.
Míg a töltelék kihűlt, összeállítottam a tésztát. Pillanat alatt összegyúrható, egyszerű tészta. Én felerészben réteslisztet, felerészben finomlisztet használtam, az olajat is mérlegen dekáztam ki, vaníliás cukor helyett pedig egy mokkáskanál saját készítésű vaníliaeszenciát tettem bele.
A tésztát nem is pihentettem, hanem azonnal kétfelé osztottam, és az egyik felét egy sütőpapírral kibélelt 22x38 cm-es tepsibe helyeztem úgy, hogy alá és a tésztalapra is kekszdarát szórtam. Erre került a töltelék szépen elegyengetve, majd a töltelékre rászórtam a maradék kekszdarát.
A tetejére a tészta másik feléből rácsot készítettem, amit megkentem tojással és meghintettem egy kevés mandulaforgáccsal.
Kétszázhúsz fokosra előmelegített sütőben alsó- felső lángon 35 percig sütöttem. Langyosan lehet kimetélni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!