Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az alaphoz:
50 deka gesztenyemassza
25 deka kekszdara
5 deka vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum
Vaníliás krémhez:
8 deka főzős vanília pudingpor
hat deci tej
10 deka cukor
12,5 deka vaj
Csokoládés krémhez:
Ugyanaz, mint a vaníliás, csak ehhez csokoládés pudingport kell használni.
Tejszínes réteghez:
2,5 deci habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 kis zacskó habfixáló
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összegyúrtam, majd egy 25x25 centis, folpackkal kibélelt formába nyomkodtam, és hűtőbe tettem.
A vaníliás és a csokoládés pudingport külön-külön a szokásos módon megfőztem. Először a vaníliásat, amit hideg vízben, kevergetve kihűtöttem és ekkor kevertem hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és géppel jól kihabosítottam.
Rákentem a gesztenyés alapra, majd hűtőbe került a félkész desszert, és ugyanígy elkészítettem a csokis krémet is. Ezt a vaníliaréteg tetejére símítottam és egész éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap reggel felvertem a tejszínt, vagy inkább csak akartam, mert nem kemény hab lett belőle, hanem inkább valami krémszerűség. Megkóstoltam, ízre jó volt, rákentem a csokis krém tetejére, majd táblás étcsokiból 3 kockát ráreszeltem a tetejére. Fogyasztásig ismét hűtőbe került. Kockákra metélve adtam asztalra.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!