Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói:
5 tojásfehérje
15 deka cukor
15 deka darált dió
5 deka liszt
csipet fahéj
Krém hozzávalói:
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 deka porcukor
15 deka vaj
10 deka darált dió
rum ízlés szerint
Tetejére:
10 deka fehércsoki
4 deka tejcsoki
Elkészítés:
Először egy sütőpapírra 4 db 18 cm átmérőjű kört rajzolok és kivágom, ekkora lapokat fogok sütni. Eredetileg 5 lap kellene, de most négy lesz.
A tésztához a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verek, beleforgatom a fahéjas lisztet, majd a darált diót is. A négy körlapra elosztom a tésztát - lemértem és egyenlő mennyiség került minden lapra -, majd 180 fokra előmelegített sütőben az első lapot 12-14, a többit 10 perc alatt megsütöm (én alsó-felső lángot használok).
Míg a lapok hűltek, elkészítettem a krémet.
Megfőztem a pudingot és míg hűlt kikavartam a vajat a porcukorral. Jól kihabosítottam, majd hozzákevertem a pudinghoz, végül beleadtam a darált diót és két evőkanál rumaromát.
A krémmel megkentem a lapokat, körbe a torta oldalát, de véletlenül még a tetejét is - oda nem írta a recept, de nem lett belőle probléma.
Tetejére először megolvasztottam a fehércsokit (mikróban), rákentem a torta tetejére, majd megolvasztottam a tejcsokit, nylon zacskóba töltöttem, melynek a sarkát kivágva a torta közepéről kifelé elindulva csigavonalat rajzoltam. Aztán gyorsan egy fogpiszkálóval bentről ki, majd kintről be csíkokat húztam - ez adja a jellegzetes Eszterházy mintát.
Egy már korábban készített fondant virággal díszítettem.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!