Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta hozzávalói:
5 tojásfehérje
15 deka cukor
15 deka darált dió
5 deka liszt
csipet fahéj
Krém hozzávalói:
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 deka porcukor
15 deka vaj
10 deka darált dió
rum ízlés szerint
Tetejére:
10 deka fehércsoki
4 deka tejcsoki
Elkészítés:
Először egy sütőpapírra 4 db 18 cm átmérőjű kört rajzolok és kivágom, ekkora lapokat fogok sütni. Eredetileg 5 lap kellene, de most négy lesz.
A tésztához a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verek, beleforgatom a fahéjas lisztet, majd a darált diót is. A négy körlapra elosztom a tésztát - lemértem és egyenlő mennyiség került minden lapra -, majd 180 fokra előmelegített sütőben az első lapot 12-14, a többit 10 perc alatt megsütöm (én alsó-felső lángot használok).
Míg a lapok hűltek, elkészítettem a krémet.
Megfőztem a pudingot és míg hűlt kikavartam a vajat a porcukorral. Jól kihabosítottam, majd hozzákevertem a pudinghoz, végül beleadtam a darált diót és két evőkanál rumaromát.
A krémmel megkentem a lapokat, körbe a torta oldalát, de véletlenül még a tetejét is - oda nem írta a recept, de nem lett belőle probléma.
Tetejére először megolvasztottam a fehércsokit (mikróban), rákentem a torta tetejére, majd megolvasztottam a tejcsokit, nylon zacskóba töltöttem, melynek a sarkát kivágva a torta közepéről kifelé elindulva csigavonalat rajzoltam. Aztán gyorsan egy fogpiszkálóval bentről ki, majd kintről be csíkokat húztam - ez adja a jellegzetes Eszterházy mintát.
Egy már korábban készített fondant virággal díszítettem.
|
|
Garáz József írta 1 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!