Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
6 tojás
30 deka porcukor
37 deka liszt
1 zacskó sütőpor
1,5 dl langyos víz
1,5 dl étolaj
2 ek kakaópor
Elkészítés: a tojásfehérjéket kevés porcukorral kemény habbá verjük. Én csipet sót és pár csepp citromlét mindig teszek bele.
A tojássárgákat habosra keverjük a többi porcukorral úgy, hogy közben felváltva beleöntjük a vizet és az olajat.
Beledolgozzuk a sütőporos lisztet is, (lehet géppel), majd kétfelé öntjük a tésztát, s az egyikhez hozzákeverjük a kakaóport. Ezután megfelezzük a felvert tojásfehérjét is és óvatosan beleforgatjuk a tésztákba, a kakaósba kicsivel többet.
Papírral bélelt kerek tortaformába merjük felváltva: mindig egy kanál fehér tészta, rá egy kanál kakaós. Az adagolást a tortaforma közepén kezdjük az első kanállal és a következőt erre rá merjük. Igazgatni nem kell (nem szabad), magától elterül. Én két egy forma nagyságú kisebb merőkanalat használok erre a célra, vagy ha csak evőkanál van akkor kettőt-kettőt teszek, hogy vastagabbak legyenek a csíkok.
Előmelegített sütőben 170 fokon kell sütni, kb 55-60 percig. Én alsó-felső lángt használok és a tetejét letakarom fehér papírral. Tanácsos tűpróbát végezni. Ha kész, rácson hűtsük ki.
Ez a kuglófhoz hasonlatos "olajos piskóta" magában is finom, de én most születésnapra vittem, így krémet is töltöttem bele.
Krém hozzávalói:
1 zacskó (2,5 dl) habtejszín
10 deka (1 tábla) tejcsokoládé
25 deka mascarpone
1 csomag habfixáló
Elkészítés: A csokit gőz fölött megolvasztottam(kevés vízzel) majd géppel kikevertem a mascarponéval. A tejszínt a fixálóval kemény habbá vertem és óvatosan összevegyítetem a csokis krémmel. Én egy kevés porcukrot még tettem hozzá, de éppencsak, mert nem akartam túl édesre.
A négy lapba vágott tortalapokra rákentem ezt a finom krémet.Kívülről pedig étcsokival vontam be.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:
Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:
Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!