Finomságok Konyhája: Ehető kokárda (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ehető kokárda

Hozzávalók:

Piros és zöld réteghez:
15 deka kekszdara
10 deka porcukor
5 deka margarin
1-2 kanál tej vagy tejszín
ételszínezők

Fehér réteghez:
10 deka kókuszreszelék
8 deka porcukor
5 deka margarin
Elkészítés:
A piros és zöld réteghez a kekszdarát és a porcukrot összekevertem, hozzáadtam a megolvasztott margarint, két evőkanál tejet és összegyúrtam.Ezután kettéosztottam tésztát úgy, hogy a piros kicsivel több legyen.
A piros réteghez egy - két evőkanálnyi céklalét kevertem, hogy kevesebb ételfestéket kelljen hozzáadni. Két evőkanál Szilas ételfesték kellett hozzá.
A zöld réteghez lefagyasztott spenótvelőt adtam, így két teáskanál Szilas ételfesték elég lett a kívánt szín eléréséhez. (Nem érzik ki a spenót íz, de ilyesmi nincs mindenkinek, az használjon csak ételfestéket.)
A fehér színű réteghez összekevertem és a felolvasztott margarinnal összegyúrtam a hozzávalókat.
A zöld színűből egy rudat formáztam, kb. 18 cm hosszút, ez lett a kokárda közepe.
A fehér réteget kinyújtottam két lap szilikonos sütőpapír között, nagyjából a zöld rúddal megegyező hosszúra, a szélességét pedig akkorára, hogy keresztben átérje a rudat.
Rátekertem a fehér réteget a zöld köré. A piros lapot a fehértől nagyobbra kellett nyújtani, mert ebbe csomagoltam a zöld-fehér rudat. Ahol összeérnek a szélek, el kell igazítani, ha szükséges kipótolni vagy levágni a tésztából.
A kész kokárda hengert szorosan sütőpapírba csavarva két órára hűtőbe tettem, majd nagyon éles késsel másfél centisre szeleteltem. Fogpiszkálóval kicsit "fodrosra" mintáztam, hogy jobban hasonlítson az igazi kokárdára.
Még jótanácsként mondom, hogy az ételfestéktől kicsit ellágyult a tészta, ezért egy-két kanálnyi kekszdarát még hozzá kellett keverni

Látta 513 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bérciné Ili üzente 13 éve

Nagyon ötletes, gratulálok.

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Hát ez remek ünnepi édesség!!!!

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Március 15-e tiszteletére nagyon jó ötlet!Gratulálok!

Válasz

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Köszönöm a dícséretet, Editke!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon ötletes Marcsikám.
Gratulálok.
Nem férsz ki az ötletekből.
Szép kellemes napot kívánok.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu