Finomságok Konyhája: Ehető kokárda (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ehető kokárda

Hozzávalók:

Piros és zöld réteghez:
15 deka kekszdara
10 deka porcukor
5 deka margarin
1-2 kanál tej vagy tejszín
ételszínezők

Fehér réteghez:
10 deka kókuszreszelék
8 deka porcukor
5 deka margarin
Elkészítés:
A piros és zöld réteghez a kekszdarát és a porcukrot összekevertem, hozzáadtam a megolvasztott margarint, két evőkanál tejet és összegyúrtam.Ezután kettéosztottam tésztát úgy, hogy a piros kicsivel több legyen.
A piros réteghez egy - két evőkanálnyi céklalét kevertem, hogy kevesebb ételfestéket kelljen hozzáadni. Két evőkanál Szilas ételfesték kellett hozzá.
A zöld réteghez lefagyasztott spenótvelőt adtam, így két teáskanál Szilas ételfesték elég lett a kívánt szín eléréséhez. (Nem érzik ki a spenót íz, de ilyesmi nincs mindenkinek, az használjon csak ételfestéket.)
A fehér színű réteghez összekevertem és a felolvasztott margarinnal összegyúrtam a hozzávalókat.
A zöld színűből egy rudat formáztam, kb. 18 cm hosszút, ez lett a kokárda közepe.
A fehér réteget kinyújtottam két lap szilikonos sütőpapír között, nagyjából a zöld rúddal megegyező hosszúra, a szélességét pedig akkorára, hogy keresztben átérje a rudat.
Rátekertem a fehér réteget a zöld köré. A piros lapot a fehértől nagyobbra kellett nyújtani, mert ebbe csomagoltam a zöld-fehér rudat. Ahol összeérnek a szélek, el kell igazítani, ha szükséges kipótolni vagy levágni a tésztából.
A kész kokárda hengert szorosan sütőpapírba csavarva két órára hűtőbe tettem, majd nagyon éles késsel másfél centisre szeleteltem. Fogpiszkálóval kicsit "fodrosra" mintáztam, hogy jobban hasonlítson az igazi kokárdára.
Még jótanácsként mondom, hogy az ételfestéktől kicsit ellágyult a tészta, ezért egy-két kanálnyi kekszdarát még hozzá kellett keverni

Látta 522 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bérciné Ili üzente 13 éve

Nagyon ötletes, gratulálok.

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Hát ez remek ünnepi édesség!!!!

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Március 15-e tiszteletére nagyon jó ötlet!Gratulálok!

Válasz

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Köszönöm a dícséretet, Editke!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon ötletes Marcsikám.
Gratulálok.
Nem férsz ki az ötletekből.
Szép kellemes napot kívánok.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva 1 órája új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 6 napja új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 6 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 6 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 6 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 6 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Domján Mária írta 6 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok

Domján Mária írta 6 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu