Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kg. liszt,
8 dl. folyadék /tej/ (ebben az esetben lágy házi kefír volt)
2 tojás sárgája (fehérje a töltelékhez felhasználható)
5 ek. porcukor,
1 ek. só
10 dkg, olvasztott vaj,
5 dkg. friss élesztő, kevés cukorral (a kimért cukorból) felfuttatva.
1 narancshéj reszelve
Elkészítés: Kevés tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A szobahőmérsékletű lisztet egy mély tálba szitáljuk. Hozzátesszük a cukrot, a sót, a tojássárgáját, a narancshéjat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a folyadékot és az olvasztott vajat. Dagasztó spirállal elkezdjük kidolgozni, először alacsonyabb fokozaton, majd gyorsabban. Ha már szép hólyagos a tészta, letakarva huzatmentes helyre tesszük és megkelesztjük. Ezután ezt a tésztamennyiséget lisztezett deszkára borítjuk és negyedeljük. Egy negyed részből fonott kalácsot készítettem, majd egy meggyes, egy mákos és egy túrós rudat.
Ezeket a rudakat szilikonos sütőpapírral kibélelt gáztepsibe, hézagosan egymás mellé raktam, de még így is összekeltek nagyon, pedig a tepsi mérete elég nagynak bizonyult. Lehet, hogy kicsit lágy volt a tészta?
Töltelék:
Fél üveg fejtett meggybefőtt
2 cs. tejszín ízű pudingpor (7 dl. meggy lével összefőzve, besűrítve, ha kihűlt összekeverve).
25 dkg. cukros darált mák, hozzáadunk annyi meleg tejet, hogy összekeverés után száraz rész ne maradjon benne és 2 tojásfehérje felvert habja lazán beledolgozva.
Fél kg. házi túró, porcukor ízlés szerint, 1 ek. gríz, 2 tojás sárgája és a 2 tojásfehérje felvert habja.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!