Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1kg.liszt,
6 dl. tej,
4-5 dkg.élesztő,
8ek. cukor,
1mk. só,
4 tojás sárgája,
16dkg.olvasztott vaj.
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl.langyos, cukros tejben és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Ehhez keverjük a felfuttatott élesztőt, tejet és a tojás sárgákat, majd összedolgozzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és készre dagasztjuk, kelesztjük, majd több felé osztjuk. Ebből a mennyiségből készítettem egy fonott kalácsot, túrós és csokis kifliket, a csokis fonott kalácsot, a többit hűtőbe tettem, majd két nap múlva kifliket és egy kígyó fonatú almásat sütöttem.
Csokis fonott:
3 egyforma darabot szakítottam a tésztából.
Téglalapokra nyújtottam, majd megkentem a következő töltelékkel:
Krém: 2 cs. étcsokis pudingot megfőztem. Közben 15dkg.margarint habosra kevertem pár kanál porcukorral és kakaóval, majd hozzácsorgattam 10 dkg.olvasztott étcsokoládét. A kihűlt pudingot egyneművé turbóztam a margarinos keverékkel és megtöltöttem a tésztákat. Fontam, pihentettem, tojással megkentem a tetejét és félve, hogy ne repedjen ki, 170 fokos sütőben fél óráig sütöttem.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!