Finomságok Konyhája: fonott kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

fonott kalács

1 kg. liszt,
8 dl. folyadék /tej/ (ebben az esetben lágy házi kefír volt)
2 tojás sárgája (fehérje a töltelékhez felhasználható)
5 ek. porcukor,
1 ek. só
10 dkg, olvasztott vaj,
5 dkg. friss élesztő, kevés cukorral (a kimért cukorból) felfuttatva.
1 narancshéj reszelve

Elkészítés: Kevés tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A szobahőmérsékletű lisztet egy mély tálba szitáljuk. Hozzátesszük a cukrot, a sót, a tojássárgáját, a narancshéjat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a folyadékot és az olvasztott vajat. Dagasztó spirállal elkezdjük kidolgozni, először alacsonyabb fokozaton, majd gyorsabban. Ha már szép hólyagos a tészta, letakarva huzatmentes helyre tesszük és megkelesztjük. Ezután ezt a tésztamennyiséget lisztezett deszkára borítjuk és negyedeljük. Természetesen ebből az adagból, úgy, mint ahogyan én szoktam, ismét több félét is készítettem. Tehát a negyed részt három egyforma darabra osztottam és hengert formáltam belőlük. Ezeket összefontam, hosszúkás formába tettem, ismét kelesztettem, majd a tetejét megkentem felvert tojással és 180 fokon készre sütöttem.

Látta 1451 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen Ancika a véleményezésed.
Mi is várunk a továbbiakban is.
Jó sütögetést -főzést kívánok szeretettel:Edit.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Úgy örülök! Itt annyi finomságot lehet találni a sok ügyes csaj készítményei között, hogy nem is győzi az ember átnézegetni és válogatni belőlük. Pedig most kellene sütögetni, újakat kipróbálni így télen, mert ilyen hidegben a meleg lakásban jobb kedvvel és több szabadidővel lévén, jobban ráérünk. Köszönöm Nektek!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Ancika .Gyönyörű lett a kalácsod.Látszik rajta a könnyedség ,nagyon szép.Puszi Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Látszik rajta az "értő kezek", gratulálok!

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Mindig ilyenről álmodtam!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancikám!
Nagyon szép foszlós a kalácsod!
Nagyon ügyes vagy!
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 12 órája a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:

Szandikank_adventi_mezeskalacsa_2195534_6955_s

Anna! Minden résztvevőnek gratulálok. Ügyesek vagytok.

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Szandikank_adventi_mezeskalacsa_2195534_6955_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:

Szandikank_adventi_mezeskalacsa_2195534_6955_s

Alexandra unoka menyünk sütötte nekünk ezeket a finom ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:

Az_unokam_keszitett_maganak_vacsit_2195522_2733_s

Anna! Köszönöm szépen. Átadom Nellikének .

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:

Az_unokam_keszitett_maganak_vacsit_2195522_2733_s

Gratulálok Nellikének! Nagyon ügyes, és nagyon guszta ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Az_unokam_keszitett_maganak_vacsit_2195522_2733_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spenót főzelék főtt tojással.

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Dubari_csirkemell_2195511_7554_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Karfiol leves, csirkemell Cordon bleu, petrezselymes ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves pirított kenyér kockákkal, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu