Finomságok Konyhája: almás bukta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 13052 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

almás bukta

A receptet a No Salty oldalán olvastam Petra készített belőle valamit.
Jónak látszott, én is kipróbáltam és bevált.
A kelt kalács féleségek annyira kapósak nálunk, hogy egyből dupla adagot kell készíteni.
Hozzávalók:
1 kg. liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8 ek. cukor, 1 mokkáskanál só, 4 tojás sárgája, 16 dkg. olvasztott vaj, 2 ek. olaj.

Elkészítés: Az élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját és kezdjük összedolgozni. Közben fokozatosan beleöntjük az olvasztott vajat és kenyér sütő gépbe tesszük dagasztatni. Ha kész, visszatesszük a nagy tálba, kicsit átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, ismét átgyúrjuk, majd négy felé vesszük. Kettőből lett a diós és mákos rúd, egyből a fonott kalács, és egyből az almás bukta.

Ez tehát az almás bukta: a buktának szánt tésztamennyiséget téglalap alakúra kinyújtjuk és a leendő bukták nagyságától függően négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepét megtöltjük egy evőkanál almatöltelékkel, majd két végét behajtjuk, másik két oldalát is ráfordítjuk, aláhajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ott is kelni hagyjuk, majd lekenjük tojással, megszúrkáljuk és előmelegített 190 fokos sütőbe téve barnás pirosra sütjük.

Töltelék: az almát előző este elkészítettem, lereszeltem, cukroztam, fahéjjal megszórtam és egy kicsit megpároltam. Ez került a buktákba.
A tetejét lehet porcukrozni!

Látta 1980 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Remekül néznek ki!
Köszönöm szépen kedves Ancika!
Kellemes vasárnapot kivánok!
Üdv Erzsike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hölgyem ez fantasztikus. Ilyen szép buktát még nem láttam, kevesen tudnak ehhez foghatót készíteni.
A nejem és lányaim örülni fognak a receptnek.

Válasz

Makovics Jánosné üzente 12 éve

Hűűű,most ennék belőle olyan hívogatóak.Szép napot kívánok,jó sütést,főzést!Ditke

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Marcsika, Marika, Editke köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancikám!
Nagyon szépek ezek a bukták!
Szép fényesek,pirosak.
Gratulálok,köszönjük szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csoda szépek!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki, és biztosan nagyon finom

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 12 órája a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:

Szandikank_adventi_mezeskalacsa_2195534_6955_s

Anna! Minden résztvevőnek gratulálok. Ügyesek vagytok.

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Szandikank_adventi_mezeskalacsa_2195534_6955_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:

Szandikank_adventi_mezeskalacsa_2195534_6955_s

Alexandra unoka menyünk sütötte nekünk ezeket a finom ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:

Az_unokam_keszitett_maganak_vacsit_2195522_2733_s

Anna! Köszönöm szépen. Átadom Nellikének .

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:

Az_unokam_keszitett_maganak_vacsit_2195522_2733_s

Gratulálok Nellikének! Nagyon ügyes, és nagyon guszta ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Az_unokam_keszitett_maganak_vacsit_2195522_2733_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spenót főzelék főtt tojással.

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Dubari_csirkemell_2195511_7554_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Karfiol leves, csirkemell Cordon bleu, petrezselymes ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves pirított kenyér kockákkal, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu