Finomságok Konyhája: almás bukta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

almás bukta

A receptet a No Salty oldalán olvastam Petra készített belőle valamit.
Jónak látszott, én is kipróbáltam és bevált.
A kelt kalács féleségek annyira kapósak nálunk, hogy egyből dupla adagot kell készíteni.
Hozzávalók:
1 kg. liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8 ek. cukor, 1 mokkáskanál só, 4 tojás sárgája, 16 dkg. olvasztott vaj, 2 ek. olaj.

Elkészítés: Az élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját és kezdjük összedolgozni. Közben fokozatosan beleöntjük az olvasztott vajat és kenyér sütő gépbe tesszük dagasztatni. Ha kész, visszatesszük a nagy tálba, kicsit átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, ismét átgyúrjuk, majd négy felé vesszük. Kettőből lett a diós és mákos rúd, egyből a fonott kalács, és egyből az almás bukta.

Ez tehát az almás bukta: a buktának szánt tésztamennyiséget téglalap alakúra kinyújtjuk és a leendő bukták nagyságától függően négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepét megtöltjük egy evőkanál almatöltelékkel, majd két végét behajtjuk, másik két oldalát is ráfordítjuk, aláhajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ott is kelni hagyjuk, majd lekenjük tojással, megszúrkáljuk és előmelegített 190 fokos sütőbe téve barnás pirosra sütjük.

Töltelék: az almát előző este elkészítettem, lereszeltem, cukroztam, fahéjjal megszórtam és egy kicsit megpároltam. Ez került a buktákba.
A tetejét lehet porcukrozni!

Látta 1237 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Remekül néznek ki!
Köszönöm szépen kedves Ancika!
Kellemes vasárnapot kivánok!
Üdv Erzsike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Hölgyem ez fantasztikus. Ilyen szép buktát még nem láttam, kevesen tudnak ehhez foghatót készíteni.
A nejem és lányaim örülni fognak a receptnek.

Válasz

Makovics Jánosné üzente 6 éve

Hűűű,most ennék belőle olyan hívogatóak.Szép napot kívánok,jó sütést,főzést!Ditke

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 6 éve

Marcsika, Marika, Editke köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ancikám!
Nagyon szépek ezek a bukták!
Szép fényesek,pirosak.
Gratulálok,köszönjük szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Csoda szépek!

Válasz

Domján Mária üzente 6 éve

Nagyon jól néz ki, és biztosan nagyon finom

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 15 órája a(z) Szerelmes levél képhez:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Nagyon finom !!!!! Jó étvágyat hozzá.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: "Reszelt" leves,...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fott_kukorica_2081994_6354_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sóskaszósz, tükörtojás, libazsíros tört krumpli

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Azt hiszem megáért beszél a rucasült ....

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tarhonya leves, mákos metélt sárgabarack ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Anna! Nem Mosogatószerrel lehet ,nem úgy mint a sima ...

burger eva írta 5 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Ez igen !Finom lehetett.

burger eva írta 5 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Nagyon vagány......Nem nehéz takarítani?

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu