Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: a tésztához:
. 35 dkg liszt
• 17 dkg porcukor
• 5 dkg margarin
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 1 dkg élesztő
• 1 dl tej
• 1 db tojás
A krémhez:
• 6 evőkanál kristálycukor
• 8 dl tej
• 25 dkg margarin
• 17 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az élesztőt kis tejjel, cukorral felfuttatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és lapokat sütünk belőle. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük.
A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, s felöntjük fél liter tejjel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
Tovább főzzük amíg a margarin is el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Besűrítjük.
Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl és megtöltjük vele a lapokat. Nehezékkel lenyomatjuk. Néhány órát várunk, hogy összepuhuljon, majd porcukrozzuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
|
|
Garáz József írta 12 órája a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:
Anna! Minden résztvevőnek gratulálok. Ügyesek vagytok.
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szandikánk Ádventi mézeskalácsa képhez:
Alexandra unoka menyünk sütötte nekünk ezeket a finom ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Átadom Nellikének .
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Az unokám készített magának vacsit. képhez:
Gratulálok Nellikének! Nagyon ügyes, és nagyon guszta ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spenót főzelék főtt tojással.
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Karfiol leves, csirkemell Cordon bleu, petrezselymes ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves pirított kenyér kockákkal, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!