Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
20 dkg. teljes kiőrlésű búza tönkölyliszt,
5 dkg. zabpehely,
1 dkg. élesztő,
1 dl. langyos víz,
0,6 dl. tej,
fél dkg. só
1 marék vegyes mag a szóráshoz.
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd letakarva 1-2 órát pihentetjük.
Közben a sütőt 220 fokra bemelegítjük. Ezután lisztezett deszkán megformázzuk a kenyér tésztát. Mivel kicsi adagról lévén szó, sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába tesszük, abban is pihentetjük egy kicsit.
Vízzel megspricceljük és magvakkal megszórjuk.
Amikor a sütő bemelegedett, behelyezzük kenyerünket, lefedjük egy másik, ugyanakkora őzgerinc sütő formával, majd a sütő aljába egy lábosba vizet teszünk, hogy a gőzben szebben feljöjjön. 25 perc elteltével leemeljük a tetőt a kenyérről és még 5-10 percig megpirítjuk a tetejét is.
Ha kész kivesszük, rácsra fektetjük és kihűtjük.
Szeletelhető!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Karácsonyi üdvözlet képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Jó sütögetést...
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám merre jársz? Hiányolunk! Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) R képhez:
Éva mi sem tudjuk, hogy mi történt! Egyik napról a másikra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Karácsonyi üdvözlet képhez:
Éva mi sem tudjuk, hogy mi történt! Egyik napról a másikra ...
burger eva írta 1 napja a(z) Karácsonyi üdvözlet képhez:
A vezetőváltás felíratot láttam de nem tudom mi történt. Mi van ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Karácsonyi üdvözlet képhez:
Anna ! Nagyon szépen köszönjük. Tegnap nálunk is ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Karácsonyi üdvözlet képhez:
Kedves KLUB társaim, kedves mindenki! Boldog adventi ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Répa süti képhez:
Éva köszönöm szépen az üdvözletet és a ránk gondolást...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!