Finomságok Konyhája: 2012-02-17 második sütésű megszegett fehér kenyerem (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

2012-02-17 második sütésű megszegett fehér kenyerem

fehér kenyér:

Ez volt a második kenyerem, melyet jénaiban sütöttem. A recept alapjául a ciabatta kenyér összetevői szolgáltak némi módosítással. A vágás mentén jól látszik a két kenyér (barna és fehér) béle, sűrűsége.

Hozzávalók: 15 gr. friss élesztő, 5 evőkanál tej, mokkás kanál cukor, 250 ml langyos víz, 250 ml. langyos savó, 2 evőkanál olívaolaj, 20 gr. só, 900 gr. liszt
Tegyük az élesztőt langyos vízbe a pici cukorral, majd hagyjuk egy 10 percig állni. Keverjük hozzá a lisztet, adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat és a sót.
Gyúrjuk össze a tésztát, a kenyérsütőt állítsuk a dagasztó programra, és dagasztassuk meg vele a kenyeret.
Utána vegyük ki a gépből, kézzel még gyúrjuk át, formázzuk meg, majd egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás jénaiba fektessük és kb. fél óráig a 30 fokra állított villanysütőbe megkelesztjük. Ezután megspricceljük a tetejét vízzel, lefedjük a jénai tetővel és a 220 fokra beállított sütőbe toljuk. A sütő aljába egy tálkába kevés vizet is teszünk.
Pirosra sütjük.

Látta 848 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Editke!

Az efféle kenyereket sajnos már én sem sütöm, ugyanis november 8-a óta nem eszem fehér kenyeret, csak teljes kiőrlésű lisztből készülteket. Ugyanígy vagyok a süteményekkel is, le kellett állnom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon ügyes vagy Ancikám.
Én nem sütöttem mostanában.
Van egy kenyérsütőgépem,amikor kaptam csak azzal sütöttem.
Most meg elfeledtem a kezelést,de majd "beidomítom".
Puszi:Edit.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Aranyos vagy Editke, köszönöm! Most próbálgatom a "szárnyaimat".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancikám!
Ilyen szép kenyeret a pékségben sem adnak.
Gratulálok,nagyon szép munka.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

szanto hajnalka írta 9 órája a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom szepen Eva!!!!

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...

burger eva írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Nagyon jól néz ki !!!!

burger eva 1 napja új képet töltött fel:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...

Garáz József írta 3 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Ez finom ebéd volt.

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:

Barbe_szoszos_csirkemel_korettel_2197124_7094_s

Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu