Finomságok Konyhája: 2012-02-17 második sütésű megszegett fehér kenyerem (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10333 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

2012-02-17 második sütésű megszegett fehér kenyerem

fehér kenyér:

Ez volt a második kenyerem, melyet jénaiban sütöttem. A recept alapjául a ciabatta kenyér összetevői szolgáltak némi módosítással. A vágás mentén jól látszik a két kenyér (barna és fehér) béle, sűrűsége.

Hozzávalók: 15 gr. friss élesztő, 5 evőkanál tej, mokkás kanál cukor, 250 ml langyos víz, 250 ml. langyos savó, 2 evőkanál olívaolaj, 20 gr. só, 900 gr. liszt
Tegyük az élesztőt langyos vízbe a pici cukorral, majd hagyjuk egy 10 percig állni. Keverjük hozzá a lisztet, adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat és a sót.
Gyúrjuk össze a tésztát, a kenyérsütőt állítsuk a dagasztó programra, és dagasztassuk meg vele a kenyeret.
Utána vegyük ki a gépből, kézzel még gyúrjuk át, formázzuk meg, majd egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás jénaiba fektessük és kb. fél óráig a 30 fokra állított villanysütőbe megkelesztjük. Ezután megspricceljük a tetejét vízzel, lefedjük a jénai tetővel és a 220 fokra beállított sütőbe toljuk. A sütő aljába egy tálkába kevés vizet is teszünk.
Pirosra sütjük.

Látta 507 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 5 éve

Editke!

Az efféle kenyereket sajnos már én sem sütöm, ugyanis november 8-a óta nem eszem fehér kenyeret, csak teljes kiőrlésű lisztből készülteket. Ugyanígy vagyok a süteményekkel is, le kellett állnom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon ügyes vagy Ancikám.
Én nem sütöttem mostanában.
Van egy kenyérsütőgépem,amikor kaptam csak azzal sütöttem.
Most meg elfeledtem a kezelést,de majd "beidomítom".
Puszi:Edit.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 6 éve

Aranyos vagy Editke, köszönöm! Most próbálgatom a "szárnyaimat".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ancikám!
Ilyen szép kenyeret a pékségben sem adnak.
Gratulálok,nagyon szép munka.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 14 órája a(z) Szerelmes levél képhez:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Nagyon finom !!!!! Jó étvágyat hozzá.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: "Reszelt" leves,...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Szerelmes_level_2082088_2712_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fott_kukorica_2081994_6354_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sóskaszósz, tükörtojás, libazsíros tört krumpli

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Azt hiszem megáért beszél a rucasült ....

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tarhonya leves, mákos metélt sárgabarack ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Anna! Nem Mosogatószerrel lehet ,nem úgy mint a sima ...

burger eva írta 5 napja a(z) Kész a sült kasca képhez:

Kesz_a_sult_kasca_2081704_7001_s

Ez igen !Finom lehetett.

burger eva írta 5 napja a(z) Ebbe készítettük ma a kacsát. képhez:

Ebbe_keszitettuk_ma_a_kacsat_2081703_7545_s

Nagyon vagány......Nem nehéz takarítani?

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu