Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
65 dkg. kenyérliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg öregtészta (kovász), 1,5 dl. híg joghurt, 1 tk. cukor, 2 dkg, élesztő, 2 tk. só, 4 dl. langyos víz, 2 ek. olíva olaj, 1 tk. ecet.
Elkészítés: az élesztőt pár kanál langyos vízben a cukorral felfuttatjuk és az átszitált lisztekhez öntjük. Hozzáöntjük továbbá a vízben elkevert összes nedves anyagot, végül a kovászt. Nagyjából összeállítjuk a tésztát, majd a kenyérsütő gépbe tesszük és a dagasztó programra állítva szépen megdagasztatjuk.
Ha kész, kiemeljük az üstből. Még kézzel átgyúrjuk, megformázzuk és a szilikonos sütőpapírral kibélelt ovális jénai tálba tesszük. Tetejét több helyen éles eszközzel bavagdossuk és megkelesztjük. Ha teli lett a jénai a tésztával, langyos vízzel megspricceljük a tetejét, rátesszük a jénai fedőt és a 230 fokra állított, de még hideg sütőbe tesszük.
A sütő aljába egy kis tálkába 1-2 dl. vizet teszünk párologni. 40-50 perc alatt készre sütjük.
|
|
szanto hajnalka írta 5 órája a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!