Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Félpaleos zabpelyhes, szezám-és lenmagos kenyér:
A diétás kenyereim összetételüknek többségében megegyeznek, de mindegyik kicsit más. Azért más, mert kísérletezem.
Keresem azt, ami nekem a legjobban ízlik. Tudni kell, hogy ezek a kenyerek jócskán sűrű bélűek és nagyon kevés kell belőlük.
Van, hogy 2-3 nap is eltelik, hogy én egyetlen szeletet is megegyek. Amióta elhagytam a fehér kenyér fogyasztását, szinte nem is kívánom a kenyérnek semmilyen formáját.
Ezért amikor sütök, csak olyan 30-35 dkg. lisztből készítek, mert sokáig "rájárok". Vannak olyan húsfélék, melyekhez kell 1-2 falat, akkor szelek belőle.
Tehát a recept:
10 dkg. tönköly búzaliszt,
10 dkg. kenyérvarázs rizsliszt,
15 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
1-2 dkg. élesztő
1 mokkáskanál Süssinapor (édesítő),
1,8 dl. langyos folyadék, amely ebben az esetben áll:
1 kefír,
víz,
2 evőkanál olívaolaj
továbbá:
3 evőkanál zabpehely,
3 evőkanál lenmag,
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt elkeverjük kevés langyos vízzel és a Süssinával. Szándékosan nem felfuttatást írtam, mert nem fut fel. Egy nagy tálba beleszitáljuk a három féle lisztet, a szitán fennmaradó rostokat hozzáöntjük.
Kis mélyedés készítünk, ebbe öntjük az elkevert élesztőt, a langyos folyadékot (kefír, víz, olaj), a zabpelyhet, a sót, a lenmagot és egyneművé dolgozzuk a tésztát. Ha túl lágynak bizonyulna, valamelyik lisztből szórunk hozzá, ha kemény lenne, langyos vízzel lazítjuk.
Fél órát pihentetjük. Megformázzuk és sütőpapírral bélelt magasabb falú őzgerinc formába tesszük. Ismét pihentetjük egy kicsit.
Langyos vizes ecsettel megkenjük a tetejét, megszórjuk a lenmaggal, bevágjuk 3-4 helyen és 200 fokos sütőbe téve 35 percig, illetve kis pirulásig sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!