Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Félpaleos zabpelyhes, szezám-és lenmagos kenyér:
A diétás kenyereim összetételüknek többségében megegyeznek, de mindegyik kicsit más. Azért más, mert kísérletezem.
Keresem azt, ami nekem a legjobban ízlik. Tudni kell, hogy ezek a kenyerek jócskán sűrű bélűek és nagyon kevés kell belőlük.
Van, hogy 2-3 nap is eltelik, hogy én egyetlen szeletet is megegyek. Amióta elhagytam a fehér kenyér fogyasztását, szinte nem is kívánom a kenyérnek semmilyen formáját.
Ezért amikor sütök, csak olyan 30-35 dkg. lisztből készítek, mert sokáig "rájárok". Vannak olyan húsfélék, melyekhez kell 1-2 falat, akkor szelek belőle.
Tehát a recept:
10 dkg. tönköly búzaliszt,
10 dkg. kenyérvarázs rizsliszt,
15 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
1-2 dkg. élesztő
1 mokkáskanál Süssinapor (édesítő),
1,8 dl. langyos folyadék, amely ebben az esetben áll:
1 kefír,
víz,
2 evőkanál olívaolaj
továbbá:
3 evőkanál zabpehely,
3 evőkanál lenmag,
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt elkeverjük kevés langyos vízzel és a Süssinával. Szándékosan nem felfuttatást írtam, mert nem fut fel. Egy nagy tálba beleszitáljuk a három féle lisztet, a szitán fennmaradó rostokat hozzáöntjük.
Kis mélyedés készítünk, ebbe öntjük az elkevert élesztőt, a langyos folyadékot (kefír, víz, olaj), a zabpelyhet, a sót, a lenmagot és egyneművé dolgozzuk a tésztát. Ha túl lágynak bizonyulna, valamelyik lisztből szórunk hozzá, ha kemény lenne, langyos vízzel lazítjuk.
Fél órát pihentetjük. Megformázzuk és sütőpapírral bélelt magasabb falú őzgerinc formába tesszük. Ismét pihentetjük egy kicsit.
Langyos vizes ecsettel megkenjük a tetejét, megszórjuk a lenmaggal, bevágjuk 3-4 helyen és 200 fokos sütőbe téve 35 percig, illetve kis pirulásig sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
|
|
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 napja itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ebbe énis szivessen belenyaltam volna nyami
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség krémleves, pirított ...
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
B.Ú.É.K. Mindannyiótoknak. Anna
Kőszeghy Anna írta 4 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörösbab leves a szilveszterre főtt sonka ...
Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Tarhonyás krumplis egytál képhez:
Most ezt az egyszerű, gyorsan elkészülő és finom ételt...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!