Finomságok Konyhája: joghurtos lángos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13012 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

joghurtos lángos

Hozzávalók:

Fél kg.liszt, 2 dkg. élesztő, picike (késhegynyi) szódabikarbóna, 1 csapott evőkanál só, 2 dl. joghurt, vagy házilag altatott tej (aludttej), másfél dl. langyos víz, olaj a kisütéshez.

A hozzávalókat összeállítom, egy fakanállal jól átveregetem, mintha nokedlit készítenék. 20-30 percre félreteszem kelni. Ha láthatóan duplájára kelt, újra dagasztok rajta a fakanállal, majd mikor "arra járok", újra és újra.

Ha én elhatározom, hogy reggelire lángos szeretnék enni, előtte este megdagasztom a tésztát, így van rá idő nagyon jól kidolgozni, hiszen a könnyű tésztájú lángosnak az a titka. Természetesen ilyenkor éjszakára olajos zacskóval letakarva hűtőbe teszem.

Semmi baj sincs akkor sem, ha reggel határozom el, hogy szeretnék lángost enni, - már így is készítettem, mégis jó volt - akkor egyszer megkelt, olajos kézzel öklömnyi tészta darabokat szakítottam, azokat is olajos tálcára raktam, újra kelesztettem, majd tányér méretűre húztam a közepénél kissé elvékonyítva és a kb. 2 liternyi forró olajba óvatosan beleeresztettem. Természetesen az első oldalát ennek is, mint a fánknak fedő alatt sütöm, hogy szalagos legyen.

A szép barnára sült lángosokat papírszalvétára rakom, hogy a felesleges olaj leitatódjék, majd tetszés szerinti feltétet rakok rá - tejfölt, sajtot, sós fokhagymát, vagy egyszerűen csak megsózom és úgy fogyasztjuk.

Látta 931 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon finom ez a lángos és szépek is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ancikám!
Én is sütöttem már a Te recepted alapján.
Igazán finom tésztája van.
Nagyon szépek lettek.
Gratulálok:Edit.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Szép lett a lángosod Ancika!
Üdv.Ilucika

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paprikas_krumpli_anna_modra_2199168_3387_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu