Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Fél kg.liszt, 2 dkg. élesztő, picike (késhegynyi) szódabikarbóna, 1 csapott evőkanál só, 2 dl. joghurt, vagy házilag altatott tej (aludttej), másfél dl. langyos víz, olaj a kisütéshez.
A hozzávalókat összeállítom, egy fakanállal jól átveregetem, mintha nokedlit készítenék. 20-30 percre félreteszem kelni. Ha láthatóan duplájára kelt, újra dagasztok rajta a fakanállal, majd mikor "arra járok", újra és újra.
Ha én elhatározom, hogy reggelire lángos szeretnék enni, előtte este megdagasztom a tésztát, így van rá idő nagyon jól kidolgozni, hiszen a könnyű tésztájú lángosnak az a titka. Természetesen ilyenkor éjszakára olajos zacskóval letakarva hűtőbe teszem.
Semmi baj sincs akkor sem, ha reggel határozom el, hogy szeretnék lángost enni, - már így is készítettem, mégis jó volt - akkor egyszer megkelt, olajos kézzel öklömnyi tészta darabokat szakítottam, azokat is olajos tálcára raktam, újra kelesztettem, majd tányér méretűre húztam a közepénél kissé elvékonyítva és a kb. 2 liternyi forró olajba óvatosan beleeresztettem. Természetesen az első oldalát ennek is, mint a fánknak fedő alatt sütöm, hogy szalagos legyen.
A szép barnára sült lángosokat papírszalvétára rakom, hogy a felesleges olaj leitatódjék, majd tetszés szerinti feltétet rakok rá - tejfölt, sajtot, sós fokhagymát, vagy egyszerűen csak megsózom és úgy fogyasztjuk.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!