Finomságok Konyhája: hagyományos és két lisztes lángos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

hagyományos és két lisztes lángos

Hozzávalók:

Itt jegyzem meg, hogy a hagyományos lángos tésztája annyiban tér el, hogy ott 20 dkg. finom lisztet használtam, míg a diétás lángos összetevői az alábbiak:

10 dkg. teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
1 dkg. élesztő,
fél mokkáskanál cukor
fél doboz joghurt,
1 dl. langyos víz,
1 evőkanál olivaolaj,
fél teáskanál só

1,5 liter pálmaolaj a kisütéshez

Elkészítés:

Sütést megelőző este el szoktam készíteni a lángos tésztáját.
Egy keverőtálba szitálom a liszteket, beleteszem a felfuttatott élesztőt és a többi langyosra melegített hozzávalót. Robotgép dagasztókarjával jól kidolgozom a tésztát és letakarva hideg helyre teszem.
Reggel olajos kézzel szakítok belőle kis golyókat és szintén olajozott nagy tálcára rakva, egymástól távolabb, a sütő kelesztő programjára (30 fok) állítva beteszem a tésztát.
Közben felforrósítom a pálmaolajat. Amikor kissé szétterültek a gombócok a tálcán, természetesen továbbra is olajos kézzel kissé széthúzgálom a tésztát és egyesével kisütöm. Papírtörlőre rakom, hogy a felesleges olaj (zsíradék) lecsepegjen róla. Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, vagy csak úgy naturan fogyasztjuk.

A megállapításom az, hogy a diétás lángosok tésztája "darócabb", mint a fehér lisztesé, de ez mindennél úgy van, amit teljes kiőrlésű lisztből készítünk. De azért finom volt, mert "lángos volt".

Látta 1073 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Örülök neki Évike!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt a receptet is viszem, nagyon tetszik!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 12 éve

Köszi szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó recept!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 12 éve

Most jól esne egy!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gyönyörűek a lángosaid Ancikám.
Tud más is választani a receptedből.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 órája új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 4 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 1 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu