Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Itt jegyzem meg, hogy a hagyományos lángos tésztája annyiban tér el, hogy ott 20 dkg. finom lisztet használtam, míg a diétás lángos összetevői az alábbiak:
10 dkg. teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
1 dkg. élesztő,
fél mokkáskanál cukor
fél doboz joghurt,
1 dl. langyos víz,
1 evőkanál olivaolaj,
fél teáskanál só
1,5 liter pálmaolaj a kisütéshez
Elkészítés:
Sütést megelőző este el szoktam készíteni a lángos tésztáját.
Egy keverőtálba szitálom a liszteket, beleteszem a felfuttatott élesztőt és a többi langyosra melegített hozzávalót. Robotgép dagasztókarjával jól kidolgozom a tésztát és letakarva hideg helyre teszem.
Reggel olajos kézzel szakítok belőle kis golyókat és szintén olajozott nagy tálcára rakva, egymástól távolabb, a sütő kelesztő programjára (30 fok) állítva beteszem a tésztát.
Közben felforrósítom a pálmaolajat. Amikor kissé szétterültek a gombócok a tálcán, természetesen továbbra is olajos kézzel kissé széthúzgálom a tésztát és egyesével kisütöm. Papírtörlőre rakom, hogy a felesleges olaj (zsíradék) lecsepegjen róla. Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, vagy csak úgy naturan fogyasztjuk.
A megállapításom az, hogy a diétás lángosok tésztája "darócabb", mint a fehér lisztesé, de ez mindennél úgy van, amit teljes kiőrlésű lisztből készítünk. De azért finom volt, mert "lángos volt".
|
|
Kőszeghy Anna írta 23 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!