Finomságok Konyhája: hagyományos és két lisztes lángos (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

hagyományos és két lisztes lángos

Hozzávalók:

Itt jegyzem meg, hogy a hagyományos lángos tésztája annyiban tér el, hogy ott 20 dkg. finom lisztet használtam, míg a diétás lángos összetevői az alábbiak:

10 dkg. teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
1 dkg. élesztő,
fél mokkáskanál cukor
fél doboz joghurt,
1 dl. langyos víz,
1 evőkanál olivaolaj,
fél teáskanál só

1,5 liter pálmaolaj a kisütéshez

Elkészítés:

Sütést megelőző este el szoktam készíteni a lángos tésztáját.
Egy keverőtálba szitálom a liszteket, beleteszem a felfuttatott élesztőt és a többi langyosra melegített hozzávalót. Robotgép dagasztókarjával jól kidolgozom a tésztát és letakarva hideg helyre teszem.
Reggel olajos kézzel szakítok belőle kis golyókat és szintén olajozott nagy tálcára rakva, egymástól távolabb, a sütő kelesztő programjára (30 fok) állítva beteszem a tésztát.
Közben felforrósítom a pálmaolajat. Amikor kissé szétterültek a gombócok a tálcán, természetesen továbbra is olajos kézzel kissé széthúzgálom a tésztát és egyesével kisütöm. Papírtörlőre rakom, hogy a felesleges olaj (zsíradék) lecsepegjen róla. Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, vagy csak úgy naturan fogyasztjuk.

A megállapításom az, hogy a diétás lángosok tésztája "darócabb", mint a fehér lisztesé, de ez mindennél úgy van, amit teljes kiőrlésű lisztből készítünk. De azért finom volt, mert "lángos volt".

Látta 1049 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Örülök neki Évike!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt a receptet is viszem, nagyon tetszik!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 11 éve

Köszi szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó recept!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Most jól esne egy!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyönyörűek a lángosaid Ancikám.
Tud más is választani a receptedből.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 9 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu