Finomságok Konyhája: zabpelyhes finom kenyér (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

zabpelyhes finom kenyér

Zabpelyhes magvas kenyér:
Egészséges kenyér teljes kiőrlésű lisztekből:

Tudvalévő, hogy az így készített kenyerek jó tömörek és aránytalanul súlyosak, tehát igen kevés kell belőlük, ami nagyon is jó. Ez nekem valahogy más volt, mint amit az előzőekben sütöttem. Jobban ízlett, meg is ettem belőle azon gyorsan vagy három körbe karéjt, - igaz kis átmérőjű szeletek voltak - finom házi, cukormentes szilvalekvárral. Megvolt a vacsora…

Tehát a kenyér hozzávalói:
10 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
15 dkg. teljes kiőrlésű búzaliszt,
5 dkg. zabpehely,
fél dkg. só,
1 dkg. élesztő
fél pohár joghurt (vagy aludttej),
fél dl. tej,
1 dl. víz
2 evőkanál magmix (napraforgó, tökmag, stb.)

Elkészítés:

A fél dl. tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszteket átszitáljuk, a rostot a végén beleöntjük, megsózzuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, majd a langyosra melegített tej-víz keverékével összeállítjuk a kenyértésztát.

20 perc pihentetés után némi átgyúrás következett és megformázzuk a kenyeret. Sütőpapírral kibélelt formába tesszük, tetejét több helyen bevágjuk, megszórjuk zabpehellyel és újabb félóra „kelesztés”. Ennek letelte után, vízzel kissé megspricceljük egy másik, ugyanekkora átmérőjű őzgerincformával lefedjük, 200 fokos sütőbe rakjuk, egy lábosba vizet teszünk a sütő aljába és sütjük. 25 perc elteltével levesszük a tetőt róla és anélkül még 15 percig sütjük. Ismét kevés spriccelés, kicsit letakarjuk, pihentetjük. Ha kihűlt szeletelhető.

Látta 443 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegedűs Ancika üzente 4 éve

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Egészséges alapanyagok, tetszik nagyon!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Finom és mutatós is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon könnyű a belsője.
Tetszenek a kenyereid Ancikám.
Köszönöm,hogy megosztottad velünk a recepteket is.
Biztosan többen leszünk,akik kifogják próbálni.
Puszi,szép napot kívánok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 19 órája új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 1 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Domján Mária írta 1 napja a(z) Sült lazac rizzsel és párolt zöldségekkel képhez:

Sult_lazac_rizzsel_es_parolt_zoldsegekkel_2062610_2925_s

Köszönöm Annám Imádom a lazacot bármivel készítem el

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sült lazac rizzsel és párolt zöldségekkel képhez:

Sult_lazac_rizzsel_es_parolt_zoldsegekkel_2062610_2925_s

Marcsi istenien finom lehetett! Ez az egyik legfinomabb hal! ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Hmmm!-de fincsi lehetett! Szeretem! Gratulálok Marcsi!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu