Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zabpelyhes magvas kenyér:
Egészséges kenyér teljes kiőrlésű lisztekből:
Tudvalévő, hogy az így készített kenyerek jó tömörek és aránytalanul súlyosak, tehát igen kevés kell belőlük, ami nagyon is jó. Ez nekem valahogy más volt, mint amit az előzőekben sütöttem. Jobban ízlett, meg is ettem belőle azon gyorsan vagy három körbe karéjt, - igaz kis átmérőjű szeletek voltak - finom házi, cukormentes szilvalekvárral. Megvolt a vacsora…
Tehát a kenyér hozzávalói:
10 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
15 dkg. teljes kiőrlésű búzaliszt,
5 dkg. zabpehely,
fél dkg. só,
1 dkg. élesztő
fél pohár joghurt (vagy aludttej),
fél dl. tej,
1 dl. víz
2 evőkanál magmix (napraforgó, tökmag, stb.)
Elkészítés:
A fél dl. tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A liszteket átszitáljuk, a rostot a végén beleöntjük, megsózzuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, majd a langyosra melegített tej-víz keverékével összeállítjuk a kenyértésztát.
20 perc pihentetés után némi átgyúrás következett és megformázzuk a kenyeret. Sütőpapírral kibélelt formába tesszük, tetejét több helyen bevágjuk, megszórjuk zabpehellyel és újabb félóra „kelesztés”. Ennek letelte után, vízzel kissé megspricceljük egy másik, ugyanekkora átmérőjű őzgerincformával lefedjük, 200 fokos sütőbe rakjuk, egy lábosba vizet teszünk a sütő aljába és sütjük. 25 perc elteltével levesszük a tetőt róla és anélkül még 15 percig sütjük. Ismét kevés spriccelés, kicsit letakarjuk, pihentetjük. Ha kihűlt szeletelhető.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!