Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
10 deka étcsokoládé (70 %-os)
8 deka vaj
8 deka liszt
8 deka porcukor
3 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Először felolvasztottam a csokoládét, és míg hűlt kemény habbá vertem a tojásfehérjéket a fele porcukorral. Egy csipet sót és pár csepp citromlevet mindig teszek hozzá, ha külön nem írom, akkor is.
A szoba hőmérsékletű vajat a többi porcukorral felhabosítottam, majd egyenként hozzákevertem a tojások sárgáit.
Ezután ebbe a masszába beleöntöttem a langyosra hűlt olvasztott csokoládét állandó keverés mellett, majd felváltva a tojáshabot és a szódabikarbónás lisztet adtam hozzá. mindent összekevertem, de óvatosan, hogy a tojáshabot ne törjem össze. Csatos, 18 cm átmérőjű kerek formába öntöttem a tésztát, melyet előbb sütőpapírral béleltem.Eddigre már előmelegítettem a sütőt 160 fokra, és alsó-felső lángon 1 óra hosszat sütöttem. A formában hagytam kihűlni. Kihűlés után két lapba vágtam és megkentem kevés rummal elkevert baracklekvárral. Fél literes üveg baracklekvárt használtam el, és kb. 3 centnyi rumot.
Baracklekvárral megkenve
Összeborítottam a piskótákat és egészben is bekentem a külsejét baracklekvárral.
Külsőleg is belekvároztam
Ezután két órára hűtőbe került, majd olvasztottam 10 deka 70 %-os csokit és bevontam vele a tortát.
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 11 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!