Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
10 deka étcsokoládé (70 %-os)
8 deka vaj
8 deka liszt
8 deka porcukor
3 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Először felolvasztottam a csokoládét, és míg hűlt kemény habbá vertem a tojásfehérjéket a fele porcukorral. Egy csipet sót és pár csepp citromlevet mindig teszek hozzá, ha külön nem írom, akkor is.
A szoba hőmérsékletű vajat a többi porcukorral felhabosítottam, majd egyenként hozzákevertem a tojások sárgáit.
Ezután ebbe a masszába beleöntöttem a langyosra hűlt olvasztott csokoládét állandó keverés mellett, majd felváltva a tojáshabot és a szódabikarbónás lisztet adtam hozzá. mindent összekevertem, de óvatosan, hogy a tojáshabot ne törjem össze. Csatos, 18 cm átmérőjű kerek formába öntöttem a tésztát, melyet előbb sütőpapírral béleltem.Eddigre már előmelegítettem a sütőt 160 fokra, és alsó-felső lángon 1 óra hosszat sütöttem. A formában hagytam kihűlni. Kihűlés után két lapba vágtam és megkentem kevés rummal elkevert baracklekvárral. Fél literes üveg baracklekvárt használtam el, és kb. 3 centnyi rumot.
Baracklekvárral megkenve
Összeborítottam a piskótákat és egészben is bekentem a külsejét baracklekvárral.
Külsőleg is belekvároztam
Ezután két órára hűtőbe került, majd olvasztottam 10 deka 70 %-os csokit és bevontam vele a tortát.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!