Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
vizes piskóta hozzávalói:
6 tojás
15 deka porcukor
11 deka kristálycukor
6 evőkanál forró víz
1 cs. sütőpor
26 deka liszt
1 cs. vaníliás cukor
A porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet.
Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük.
A fehérjét a kristály cukorral és a vaníliával (kakós esetén elhagyhatjuk) a szokásos módon felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás krémhez,közeben beleszitáljuk a maradék lisztet.
Kakós változatnál a vízzel együtt 1 evőkanál ecetet is teszünk a sárgákhoz,persze a lisztből leveszünk annyit,amennyi kakaót adunk hozzá
Krém hozzávalói.(Egy adag)
40 g kukoricakeményítő
1 citrom leve
2 dl víz
1 evőkanál tejföl
1 vaníliáscukor vagy pár csepp kivonat
200-250 g porcukor
200 g vaj
A keményítőt elkevertem a vízzel és a citromlével, majd felfőztem sűrűre. Még forrón belekevertem egy szeletke vajat és a tejfölt. Hagytam teljesen kihűlni. A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra mixeltem, és evőkanállal adagolva hozzákevertem a hideg keményítős masszát (ez lényegében tojás nélküli házi puding). (Mindig a vajhoz adjuk a pudingot és nem fordítva).
Két adagnyi krémet készítettem, melynek háromnegyedével megtöltöttem a három lapba vágott piskótát. A maradék krémet elfeleztem, egyik felét víznek kékre, másik felét fűnek zöldre színeztem természetes anyagú színezékkel. A fű részre sajtreszelőn sötétebb zöls maradék fondantot reszeltem. A horgász és a hal figurákat szintén fondantból csináltam.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!