Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tésztához:
100 g vaj
80 g kristálycukor- nálam xilit
2 db tojás
20 g kristálycukor- nálam xilit
120 g mák (darált)
100 g búzaliszt (BL55)
300 ml tej (2,8%-os)
A meggyszószhoz:
500 g meggy (magozott)
2 evőkanál kristálycukor- nálam xilit
1 evőkanál étkezési keményítő
1 púpozott teáskanál fahéj (őrölt)
A krémhez:
500 g natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
4 evőkanál porcukor -nálam xilitpor
2 szál vanília rúd (belseje)
Készítése a következőképpen történt.
Kimértem a hozzávalókat, szétválasztottam a tojás fehérjét a sárgájától,ledaráltam a mákot és összevegyítettem a liszttel.Először kemény habot vertem a tojásfehérjékből a kevesebb xilittel. A több xilittel felhabosítottam a vajat. Hozzákevertem a tojássárgákat, majd felváltva a mákos lisztet és a tejet a vajas masszához kevertem, végül pedig a tojáshabot is óvatosan beleforgattam. Sütőpapírral bélelt 24x24 cm átmérőjű szögletes formába öntöttem a masszát és a 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon fél óra alatt megsütöttem, plusz még öt percig a sütőben hagytam.
Míg rácson kihűlt, elkészítettem a meggyszószt.
A kimagozott mirelit meggyet a két evőkanálnyi xilittel és az őrölt fahéjjal a tűzre tettem és a saját levében főztem amíg kicsit sziruposodott, majd hozzákevertem a kevés vízben elkevert keményítőt és besűrítettem vele.
Mikor langyosra hűlt rákentem a kihűlt tésztára és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Másnap a krémhez a házi mascarponét kikevertem darált xilittel, majd apránként hozzáöntöttem másfél deci tejszínt, közben elektromos habverővel folyamatosan kevertem. A tejszín a receptben nem szerepel, de szerintem kívánta az állaga, és nagyon finom könnyű, selymes krémet kaptam, amelyet rákentem a torta tetejére és körben az oldalára. Magam gyártotta csokicseppekkel díszítettem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!