Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kakaós piskóta:
8 tojás
2 evőkanál hideg víz
15 deka porcukor
10 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
3 evőkanál natúr kakaópor
krém:
4 deci tej
50 gramm főzős csokipuding por
5 evőkanál kristálycukor
5 gramm tejcsokoládé
250 gramm vaj
40 szem meggy vagy cseresznye
Kimértem a hozzávalókat. A lisztet fele-fele arányban rétes és sima lisztből. A tojásokat szétválasztottam és a fehérjéket a porcukor egyharmadával kemény habbá vertem. A tojássárgákhoz hozzáadtam a többi porcukrot, a kakaóprt, sütőport és a vizet, így kevertem géppel habosra, aztán ráöntöttem a tojáshabra, és óvatosan (a tál közepétől kifelé) kezdtem el belekeverni. Közben többszörre beleszitáltam a lisztet is, lassan, hogy ne törjem össze a habot.
A masszát sütőpapírral bélelt 26 centis kapcsos tortaformába töltöttem és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 60 percig sütöttem. (Az én villanysütőm egy javítás után gyengébben süt, ezért mindent hosszabban kell sütnöm.) Nem nyitogattam a sütőajtót, csak 50 perc után, amikor tűpróbát végeztem.
Lekapcsoltam a sütőt és még bent hagytam 10 percig.
A formában hagytam langyosra hűlni, azután borítottam rácsra.
A pudingport, cukrot és a tejet egy lábosban tűzre tettem és kézihabverővel kevergetve kemény állagúra főztem. Lekapcsoltam a lángot és azonnal belekevertem a forró pudingba az eltördelt tejcsokit, majd időnként megkeverve kihűtöttem. A hideg pudingkrémet géppel jól összekevertem a szobahőmérsékletű lágy vajjal, és bekentem vele a tortalapokat, melyeket a krém alá 2-2 evőkanál rummal meglocsoltam. Az alsó és a második lapra a krém tetejére 20-20 szem kiengedett mirelit cseresznyét szórtam. A krémet úgy osztottam el, hogy a torta tetejére és oldalára is jusson vékonyan. Egy éjszakára hűtőbe került, reggel a tetejét kicsit kidekoráltam.
tetejére:
10 deka olvasztott tejcsoki
szám és rózsa mézes csokigyurmából
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!