Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 cs.sütőpor
Piskótát sütöttem a lehető legegyszerűbb módon. Az egész tojásokat a cukorral géppel habosra kevertem. Öt-hat perc alatt szépen felhabosodott, ekkor fakanállal hozákevertem a sütőporos lisztet és sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntöttem. Előmelegített sütőben 160 fokon alsó-felső lánggal kb. 40 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem.
Míg a piskóta kihűlt, elkészítettem a krémet.
Krém:
50 deka krémtúró(nálam Spáros)
47 deka házi mascarpone
2 deci tejföl
3 deci habtejszín
5-6 evőkanál porcukor(ízlés szerit)
1 ek vaníliaeszencia
1 zacskó zselatinpor
1 deci tej
25 deka feketeszeder
A sajtkrémet, krémtúrót,tejfölt, porcukrot, vaníliaeszenciát alaposan kikevertem. A tejszínt kemény habbá vertem és kézi keveréssel ehhez a masszához kevertem óvatosan. Az előzőleg felengedett mirelit feketeszedret átpasszíroztam hogy ne legyen benne mag és szintén hozzá kevertem. Ettől szép lilás rózsaszínű lett a színe. Megkóstoltam és úgy gondoltam kellemesebb lesz az íze citromosan, ezért fél citrom levét belecsavartam. Ez nincs a receptben, de nem rontotta el az ízét, csak a színe lett tőle kicsit halványabb.
A tejben elkevertem a zselatint és kevergetve forrásig felhevítettem, majd először egy kevés krémhez vegyítettem és ezt kevertem az összeshez, így nem lett csomós.
A már hideg piskótalapra rákentem a krémet és éjszakára hűtőbe tettem. Másnap kockára metéltem.
Elfelejtettem krémet hagyni a tetejére díszítésnek, ezért tejszínhabból nyomtam rózsát a kockák tetejére, melyekre egy szem feketeszedret raktam.
|
|
Garáz József írta 2 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 2 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!