Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: húsos csont,sárga-és fehérrépa,1 közepes fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma, szemes bors, só, ételízesítő,1 kis cső erőspaprika,
1 kiskanál pirosarany,zellerlevél, a tetejére apróra vágott petrezselyem.
A húsok filézésekor keletkezett csontokat (csirke,pulyka és karajcsont, vagy
tarjacsont)lefagyasztom.Ha összejön annyi, ami egy leveshez kell előveszem,
kiolvasztom, majd annyi forró, sós,ételízesítős vízbe teszem, amennyi levest szeretnék főzni.
A húsos csontokon lévő húst takaréklángon, gyöngyözve,félpuhára főzöm, majd bezöldségelem, fűszerezem és a hús puhulásáig tovább főzöm.
Amikor minden megfőtt, kiszedem a csontokat és a zöldségeket, a levest hagyom
10 percig pihenni (ülepedni),majd átszűröm.
Amíg a leves fő, elkészítem a daragaluskát a következőképpen:
1 tojáshoz adok 1 ek étolajat és megsózom,villával felhabosítom,majd annyi búzadarát adok hozzá,hogy ne legyen túl kemény.
Legalább egy órára beteszem a hűtőbe (lefedve), hogy a búzadara megduzzadjon.
Forró, sós vízben, kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a galuskákat.
Akkor készült el, amikor leszáll az edény aljára. Gyorsan szedjük ki, mert
elázik a galuskánk, ha sokáig a főzővízben hagyjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!