Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon sokszor készítem ezt a saját verziót, mert nagyon szeretjük.
Ejtsd:ratatuj).Kicsit más, mint a mi lecsónk,de nagyon ízletes.
Hozzávalók:kb.50 dkg cukkini héjastól,40 dkg csiperke gomba (az eredeti recept gomba helyett padlizsánnal készül),4 db zöldpaprika,6 db nagyobb,érett paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,olaj,só,bors,1 teáskanál őrölt paprika,csipetnyi cukor,aki szereti:1 cső csípős paprika,a tetejére apróra vágott bazsalikom,1 evőkanál sűrített paradicsom (ha szükséges).Néha a friss paradicsomot dobozos,hámozott paradicsommal helyettesítem (pl.télen).
A zöldségeket megmossuk. A gombát cikkekre, a hosszában elfelezett cukkinit 2cm vastag szeletekre,a paprikát és a paradicsomot, mint a lecsóhoz szoktuk, a hagymát szálasra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a vöröshagymát,rátesszük a gombát,azzal is kevergetjük pár percig, majd sorban hozzáadjuk a zöldpaprikát,cukkinit és a paradicsomot.Sózzuk, borsozzuk, és belenyomjuk a fokhagymát.
Időnként megkeverjük (ne fedjük le a serpenyőt)és puhára pároljuk,majd lesütjük a zsíjára, ekkor szórjuk meg őrölt paprikával.
Ha savanyú volt a paradicsom, akkor kevés cukrot is adjunk (ízlés szerint) a lecsónkhoz.A tetejét szórjuk meg frissen aprított bazsalikommal.
A család friss kenyérrel szereti a legjobban, de bármilyen,ízlésünknek
megfelelő körettel is tálalhatjuk,mint a képen.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Diós habos kocka képhez:
Marcsikám gratulálok ezekhez a szuper szép és finom ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vasárnapi mázas karaj képhez:
Szuper étvágygerjesztő ünnepi ebéd!A szervírozás is olyan ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Apró pogácsáim képhez:
Marcsi ha jól látom sajtos pogácsákat sütöttél! Kár, hogy ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tegnapi pizzám képhez:
Nagyon finom lehetett! A pizza is bármikor jöhet! Szép szeletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!