Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
fél dl étolaj,
60 dkg darált hús (sertéssel készítettem),
2 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv,
1 tojás, őrölt bors,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 ág friss bazsalikom,
1 csomó petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Először a mártást készítjük el. Ehhez 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymával kevés olajon üvegesre pirítunk, ráöntjük a darabolt paradicsomot és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot (többet tettem bele, mert mi édesebben szeretjük) és sót (ízlés szerint), majd kis lángon főzni kezdjük a bazsalikomot is hozzáadva. A darált húst összekeverjük a maradék finomra vágott, vagy reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal,, majd a tojást, zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
Kicsi gombócokat formázunk belőle, és belefőzzük a lassan rotyogó paradicsomszószba. Szezonban 1-2 db friss paradicsom reszelt húsát is adok hozzá.
Kb. 25-30 perc alatt megfő.Makarónivaltálaltam,de sós vízben főtt krumplival is finom.
Megjegyzés: nem volt itthon friss bazsalikom, ezért szárítottat tettem bele.
|
|
Garáz József 11 órája új képet töltött fel:
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 22 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...
Kőszeghy Anna 22 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!