Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely, kb. 60-70 dkg kelkáposzta,só,őrölt bors, majoranna, 40 dkg darált hús, 1 tojás, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, őrölt pirospaprika, a tepsi kikenéséhez olaj (zsír), 3 dl kefír (nálam tejföl), 10 dkg reszelt sajt.
A zabpelyhet kétszeres mennyiségű hideg vízzel leöntjük, és kevergetve 10 percig főzzük. A kelkáposzta leveleit lebontjuk, és forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Megvárjuk, míg a víz újra forrni kezd, majd a lángot elzárjuk.
A leveleket kiszedjük és jól lecsepegtetjük.
A töltelékhez a darált húst, zabpelyhet, tojást, és a fűszereket összedolgozzuk és a kellevelekbe göngyöljük.
Az oldalukat kissé benyomjuk és egy kiolajozott tűzálló tálba, vagy tepsibe fektetjük. Kb. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és forró sütőben 40-50 percig sütjük.
Ezután a fóliát levesszük, a vizet elpárologtatjuk.
A kefírt (tejfölt) a töltelékek tetején elosztjuk, és rászórjuk a reszelt sajtot, majd 10-15 perc alatt szép pirosra megsütjük
Sós vízben főtt burgonyával vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
Aki sok tejföllel szereti, még külön is adhat hozzá.
|
|
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!