Finomságok Konyhája: Rakott csirkemell majonézes céklasalátával (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rakott csirkemell majonézes céklasalátával

Hozzávalók: kb 70 dkg csirkemell filé, só, őrölt bors, 10 vékony
bacon szalonna, 8 dkg liszt, 3 kisebb tojás, 15-15 dkg reszelt
trappista (vagy másfajta kemény sajt), és füstölt sajt,
8 szelet csirkesonka (nálam füstölt-főtt tarja), 2 dl tejföl.

A csirkemell filéket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Kb 15 cm átmérőjű, 10 cm magas kerek tűzálló tálat (a képen látható
ételt hosszúkás formában sütöttem,így szép szeleteket vághatunk belőle) a szalonnával kibéleljük úgy, hogy később a tetejére hajtható legyen. A húst lisztbe, tojásba, majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk, egy sort tálba rakunk, erre néhány szelet csirkesonka kerül, majd ismét bundázott csirkemell következik.
A rétegezést addig folytatjuk,mí tartanak a hozzávalók, ügyelve arra, hogy
a tetejére hús kerüljön. Meglocsoljuk tejföllel és lelógó szalonnát
ráhajtogatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) egy órán
át sütjük. Az elején 40-50 percre érdemes alufóliával letakarni, mert
sülés közben nagyon fröcsköl.
Megvárjuk, míg kihül, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap deszkán felszeleteljük és megforrósítjuk, de hidegen is kitűnő!

Hozzávalók a salátához:
házilag készített ecetes cékla saláta, apró kockára vágva, tartármártás, főtt tojás

Tartármártás hozzávalói:
majonéz alapmártás, tejföl, mustár, cukor, só, citromlé (ha szükséges), őrölt bors

A majonézt keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, cukrot, sót és citromlét (ízlés szerint)
és az egészet simára keverjük. Az előzőleg levétől lecsorgatott, ecetes céklát belekeverjük a mártásba.
Sült és főtt húsok mellé, vagy főtt tojással tálaljuk.
Svédasztalon is megállja a helyét.

Nálunk nagy sikert aratott.

Mennyiséget nem írtam,így mindenki a saját igénye szerinti mennyiségből készítheti el.

Látta 399 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 8 éve

Nagyon jól néz ki és borzalmasan Gusztusos étvágygerjesztő étel Ehhez csakis gratulálni lehet

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm szépen Marcsikám!
Nagyon finom volt, érdemes elkészíteni!

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Gyönyörű és nagyon finom ételt hoztál Annám ebből most szívesen fogyasztanék
Köszönöm szépen

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu