Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: kb 70 dkg csirkemell filé, só, őrölt bors, 10 vékony
bacon szalonna, 8 dkg liszt, 3 kisebb tojás, 15-15 dkg reszelt
trappista (vagy másfajta kemény sajt), és füstölt sajt,
8 szelet csirkesonka (nálam füstölt-főtt tarja), 2 dl tejföl.
A csirkemell filéket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Kb 15 cm átmérőjű, 10 cm magas kerek tűzálló tálat (a képen látható
ételt hosszúkás formában sütöttem,így szép szeleteket vághatunk belőle) a szalonnával kibéleljük úgy, hogy később a tetejére hajtható legyen. A húst lisztbe, tojásba, majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk, egy sort tálba rakunk, erre néhány szelet csirkesonka kerül, majd ismét bundázott csirkemell következik.
A rétegezést addig folytatjuk,mí tartanak a hozzávalók, ügyelve arra, hogy
a tetejére hús kerüljön. Meglocsoljuk tejföllel és lelógó szalonnát
ráhajtogatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) egy órán
át sütjük. Az elején 40-50 percre érdemes alufóliával letakarni, mert
sülés közben nagyon fröcsköl.
Megvárjuk, míg kihül, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap deszkán felszeleteljük és megforrósítjuk, de hidegen is kitűnő!
Hozzávalók a salátához:
házilag készített ecetes cékla saláta, apró kockára vágva, tartármártás, főtt tojás
Tartármártás hozzávalói:
majonéz alapmártás, tejföl, mustár, cukor, só, citromlé (ha szükséges), őrölt bors
A majonézt keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, cukrot, sót és citromlét (ízlés szerint)
és az egészet simára keverjük. Az előzőleg levétől lecsorgatott, ecetes céklát belekeverjük a mártásba.
Sült és főtt húsok mellé, vagy főtt tojással tálaljuk.
Svédasztalon is megállja a helyét.
Nálunk nagy sikert aratott.
Mennyiséget nem írtam,így mindenki a saját igénye szerinti mennyiségből készítheti el.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!