Finomságok Konyhája: mákos-diós kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

mákos-diós kalács

Ezek meg a kirepedt kalácsrudak. Sajnos nem tehetek róla, pedig "talpig" megszurkáltam őket.
A receptet a No Salty oldalán olvastam Petra készített belőle valamit.
Jónak látszott, én is kipróbáltam és bevált.
A kelt kalács féleségek annyira kapósak nálunk, hogy egyből dupla adagot kell készíteni.
Hozzávalók:
1 kg. liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8 ek. cukor, 1 mokkáskanál só, 4 tojás sárgája, 16 dkg. olvasztott vaj, 2 ek. olaj.

Elkészítés: Az élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját és kezdjük összedolgozni. Közben fokozatosan beleöntjük az olvasztott vajat és kenyér sütő gépbe tesszük dagasztatni. Ha kész, visszatesszük a nagy tálba, kicsit átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, ismét átgyúrjuk, majd négy felé vesszük. Kettőből lett a diós és mákos rúd, egyből a fonott kalács, és egyből az almás bukta.

A töltelékek összetevőit nem írom le újból, ugyanitt a képeim között megtalálható már elkészített diós és mákos rúd, ahol szerepel hogyan készítem én.

Látta 4614 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Tiborné üzente 5 éve

Nagyon guszta! Az én családom úgy szereti, ha kibújik a töltelék, mert az olyan fini pirulós mondják!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Szépségesek!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 19 órája új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 1 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Domján Mária írta 1 napja a(z) Sült lazac rizzsel és párolt zöldségekkel képhez:

Sult_lazac_rizzsel_es_parolt_zoldsegekkel_2062610_2925_s

Köszönöm Annám Imádom a lazacot bármivel készítem el

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sült lazac rizzsel és párolt zöldségekkel képhez:

Sult_lazac_rizzsel_es_parolt_zoldsegekkel_2062610_2925_s

Marcsi istenien finom lehetett! Ez az egyik legfinomabb hal! ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Hmmm!-de fincsi lehetett! Szeretem! Gratulálok Marcsi!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu