Finomságok Konyhája: mákos-diós kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10493 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

mákos-diós kalács

Ezek meg a kirepedt kalácsrudak. Sajnos nem tehetek róla, pedig "talpig" megszurkáltam őket.
A receptet a No Salty oldalán olvastam Petra készített belőle valamit.
Jónak látszott, én is kipróbáltam és bevált.
A kelt kalács féleségek annyira kapósak nálunk, hogy egyből dupla adagot kell készíteni.
Hozzávalók:
1 kg. liszt, 6 dl. tej, 5 dkg.élesztő, 8 ek. cukor, 1 mokkáskanál só, 4 tojás sárgája, 16 dkg. olvasztott vaj, 2 ek. olaj.

Elkészítés: Az élesztőt kevés tejjel, cukorral a szokásos módon felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját és kezdjük összedolgozni. Közben fokozatosan beleöntjük az olvasztott vajat és kenyér sütő gépbe tesszük dagasztatni. Ha kész, visszatesszük a nagy tálba, kicsit átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, ismét átgyúrjuk, majd négy felé vesszük. Kettőből lett a diós és mákos rúd, egyből a fonott kalács, és egyből az almás bukta.

A töltelékek összetevőit nem írom le újból, ugyanitt a képeim között megtalálható már elkészített diós és mákos rúd, ahol szerepel hogyan készítem én.

Látta 4995 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Tiborné üzente 6 éve

Nagyon guszta! Az én családom úgy szereti, ha kibújik a töltelék, mert az olyan fini pirulós mondják!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szépségesek!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Akkor sok finomságot ettél József ,ez is itt a tányéron...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Pénteken voltam disznóvágáson.

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Narancsos-túrós gofri vanília krémmel képhez:

Narancsosturos_gofri_vanilia_kremmel_2085844_6764_s

Gizike nagyon kedves vagy! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Darás tészta újragondolva képhez:

Daras_teszta_ujragondolva_2085906_1842_s

Marcsi nagyon tetszik, nagyon újszerű ételt kreáltál! Szívesen ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vargánya gomba leves képhez:

Varganya_gomba_leves-001_2085905_1518_s

Marcsi finom levest főztél! Nagyon szeretem a...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Narancsos-túrós gofri vanília krémmel képhez:

Narancsosturos_gofri_vanilia_kremmel_2085844_6764_s

Marcsi köszönöm szépen! Ha lehetne küldenék belőle... Puszi

Domján Mária írta 1 napja a(z) Vargánya gomba leves képhez:

Varganya_gomba_leves-001_2085905_1518_s

Köszönöm Drága Gizikém

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Darás tészta újragondolva képhez:

Daras_teszta_ujragondolva_2085906_1842_s

Marcsi drága elcsodálkoztam a palacsintáidon amig rájöttem ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Vargánya gomba leves képhez:

Varganya_gomba_leves-001_2085905_1518_s

Ez a gomba leves valóban nagyon izletes (a lányom is ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu