Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Omlós pudingos szilvás-almás kocka
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg. finomliszt, 5 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt, fél sütőpor, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 narancs reszelt héja, 15 dkg, vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál joghurt a savójával együtt, 10 dkg. porcukor, 1 db. vaniliás cukor.
Töltelék:
2 vanilia puding, 1 teáskanál keményítő 6 dl. tejjel felfőzve, kihűtve.
1 üveg szilvabefőtt, 2-3 alma kockára vágva, rá ízlés szerint cukor és fahéj.
Elkészítés:
A liszteket, a sütőport, a szódaport és a porcukrot összeszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a joghurtot, majd kellemes keménységű cipóvá gyúrjuk.
Kicsit pihentetjük és kétfelé vesszük a tésztát ¾ és ¼ arányban. A nagyobb részt kinyújtjuk és kikent, kilisztezett tepsibe emeljük. Rákenjük a pudingot, erre egyenletesen rászórjuk a csíkokra vágott szilvabefőttet és a kockára darabolt, megcukrozott, fahéjazott almát. Kicsit belenyomkodjuk és a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét és tojással megkenjük. A rácsok közé hellyel-közzel házi baracklekvárt csepegtetünk, hogy egy kicsit savanykásabb legyen.
Porcukorral meghinthetjük, de anélkül is elég édes.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!