Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Omlós pudingos szilvás-almás kocka
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg. finomliszt, 5 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt, fél sütőpor, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 narancs reszelt héja, 15 dkg, vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál joghurt a savójával együtt, 10 dkg. porcukor, 1 db. vaniliás cukor.
Töltelék:
2 vanilia puding, 1 teáskanál keményítő 6 dl. tejjel felfőzve, kihűtve.
1 üveg szilvabefőtt, 2-3 alma kockára vágva, rá ízlés szerint cukor és fahéj.
Elkészítés:
A liszteket, a sütőport, a szódaport és a porcukrot összeszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a joghurtot, majd kellemes keménységű cipóvá gyúrjuk.
Kicsit pihentetjük és kétfelé vesszük a tésztát ¾ és ¼ arányban. A nagyobb részt kinyújtjuk és kikent, kilisztezett tepsibe emeljük. Rákenjük a pudingot, erre egyenletesen rászórjuk a csíkokra vágott szilvabefőttet és a kockára darabolt, megcukrozott, fahéjazott almát. Kicsit belenyomkodjuk és a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét és tojással megkenjük. A rácsok közé hellyel-közzel házi baracklekvárt csepegtetünk, hogy egy kicsit savanykásabb legyen.
Porcukorral meghinthetjük, de anélkül is elég édes.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!